Ako odstrániť zápach od moču na detských sandálkach?

jankakardosova
21. jún 2012

Mamicky poradte ako odstranim zapach od mocu na topankach, dcerka behala po vonku s holou ritkou a pokazde si nacikala do topanok, aj som oplachla ale nezabranilo to tomu aby teraz cele smrdeli. Aj som ich oprala v rukach. Do pracky ich nechcem dat aby sa nezacali rozpadavat. Dakujem!!

ivakubko11
21. jún 2012

skus dat do sava ved savom sa umyvaju aj detske hracky

lili777
21. jún 2012

Tak savo by som neskúšala, hračky sú plastové, sandálky asi nie. Neviem čo by urobili s kožou. Skús kúpiť taký sprej - Max San, je to bez chlóru, umývala som tým aj nočník keď sme odúčali. Malý vtedy nosil tenisky, tak som ich prala, ale nie vždy zápach zmizol. Alebo ich namočiť do práškovej teplej vody, trošku hadričkou pošúchať.

oskvarka
21. jún 2012

no zavisi od toho ake su tie sandalky... ja bezne periem aj tenisky... vecsinou sa nic nestalo... (davam ich do takych sietok na jemne veci niekedy ked sa bojim ze by z nich mohli snurky povyliezat alebo co...)

trnka77
21. jún 2012

skús dať do práčky ocot,namiesto aviváže...nám to pomohlo

katren
21. jún 2012

@jankakardosova pokial su sandalky v zaruke, nieco sa s nimi stane a zistia, ze si ich prala, reklamaciu ti uz ziadnu nevybavia.....
pokial nie, tiez by som supla do pracky.....
my mame sprej Sanytol, vonia ako Aloe vera alebo teraz maju aerosol ako lak na vlasy a ten krasne vonia matou.....a samozrejme dezinfikuju obidva 😉
@oskvarka ja tiez periem tenisky v pracke, ale snurky vyberam, davam zvlast a potom zas navliekam 😉

katka1981
21. jún 2012

malka tiez parkrat ocikala kozene sandalky, oplachla som ich vlaznou vodou a ziadny zapach nikdy nebol, skus octovu vodu