Ahojte
Chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosť s odstraňovaním zlatých okrajov na tanieroch. Rada by som ich používala, len sa nedajú dať do mikrovlnky a sú miestami už trošku ošúchané. Umývačku zatiaľ nemáme. Ďakujem
@0silvia0 chcela som vedieť, či nemá niekto skúsenosť s odstraňovaním tých okrajov 😀
Nechapem naco by si to robila, nestaci si kupit sadu tanierov do mikrovlnky?
Ja mam skusenost ze pokial je zlaty pasik osuchany - kruh je preruseny tak do mikrosky ok.
staci ich poriadne vydrhnut obyc. hubkou, ked ich umyvas rucne a po case to zlato zboku zlezie a je to 🙂
@0silvia0 preco? naco kupovat nove, ked sa jej tieto napr. pacia alebo k nim ma citovy/rodinny vztah? len su v dnesnej dobe nepouzitelne. Aj moja mama take mala, velke kvalitne, len kvoli tomu zlatu “nepouzitelne” do mikrovlnky, osuchali sme to zlato a je to..... aj tak je to dnes nemoderne
@zuzuliennka1 mne by bolo luto tie zlate okraje osuchavat. Ja mam take taniere so zlatom po svokre, mne je jedno, ci su alebo nie su moderne, ja ich bezne pouzivam... mne sa pacia a pouzivam ich vtedy, ked netreba zohrievat v mikrovlnke.
citronovou stavou a solou to pojde dole, treba na to ale viac hodin
tu nejaky popis napr https://www.hunker.com/13412283/how-to-remove-g...
@0silvia0 no ved v pohode 🙂 kazdy podla seba, niekomu sa to paci a niekto to da dole 🙂 svet sa preto nezruti... ono to zlato casom a pouzivanim aj bez mikrovlnky proste zlezie
@0silvia0 sú už trochu ošuchané, čo nevyzerá veľmi dobre inak majú pekný vzor... Zbytočne budem kupovať nové, keď by som mohla používať tieto
@janeninka tiež mala kamarátka takú skúsenosť, no skúsila som a stále iskria 😟
@tribratri ďakujem pekne 😀
@zuzuliennka1 ďakujem pekne 😀
@zuzuliennka1 keby si pozrela stranku burza starych veci, idu na dračku aj so zlatymi vzormi.
Retro
Pri cene tanierov by som si nerobila nervy s odstraňovaním zlatého pásiku a ničením pekného porcelánu, ale kúpila pár tanierov do mikrovlnky. Alebo zohriala jedlo v nádobe vhodnej do mikrovlnky a preložila na tanier. Alebo zohriala jedlo iným spôsobom.
Prejdi jemnym brusnym papierom, mam to odskusane
Používaj na servírovanie čerstvo pripraveného jedla, do mikrovlnky použi iné.
Ak k nim máš citový vzťah, nenič ich 😉
@sissy27 už sú trochu ošúchané a nevyzerá to veľmi pekne, ale sú to kvalitné taniere, tak si skúsim dať námahu 😀
@nelca84 ďakujem pekne 😀
@tosomja nechcem ich tým zničiť, zlato je už ošúchané, ale zvyšný vzor je pekný 😀
Ja som taka zvedava ake to mas taniere🙈🙊
Odstrani to Silichrom v tube.
Jedine pár krát umyť v umývačke. Ale pises, že nemáte.
@cacianka ano, ale zakladna premenna je tu ta, ze autorka prispevku si taniere chce nechat 😁 maju pre nu asi citovu hodnotu, len tam nechce ten zlaty pruzok a ja to uplne chapem 😊 niekedy je tento typ riadu fakt pekny, alebo proste sa k nemu viaze puto, len to zlato tam casom zacne vadit, aj tak sa osucha a radsej ho dat dole uplne, nez to mat take kadejake
Myčka by to vyriešila asi raz dva😬
Ja som si dnes zobrala taniere od babky, lebo kúpiť by som si nové chcela, ale žiadne nemajú ten klasický tvar, ktorý chcem. Okrem toho sú nádherné a určite nebudem ohrievať v jednom tanieri a prelievať do iného. Takže idem skúsiť ten jemny brúsny papier. U mami máme staršie taniere, ktorým sa okraj zodral pri používaní a bez problémov môžu ísť do mikrovlnky
Aj ja mam take taniere a pouzivam ich len na cerstve jedlo. Do mikrovlnky pouzivam taniere na to urcene. Ci co si chcela vlastne vediet?