Dobrý deň, poradíte mi prosím, akým najlepším spôsobom odstrániť vodný kameň zo záchoda? Fixinela, Savá a rôzne čistiace prípravky sú málo účinné, skúšala som ich naozaj dosť, no aj po čiastočnom odstránení sa zas po čase začne usádzať. Je to večný kolobeh. ☹ Ďakujem za prípadné rady.
horuci ocot pomôze ale mamina rataj s neprijemnym zapachom ..
ja používam zelený bref....je super.. 😝
@minewka @mummy01 @lienkan
sorry, ja nepisem odpoved na otazku, ale mam doplnujucu otazku - ako odstranit neodstranitelny vodny kamen v tej hornej casti? Tj nie tam dole, kde sa udrziava voda, ale hore pri okraji, odkial nateka cerstva voda mam tak zazraty vodny kamen, ze zatial ziaden cistic ani odvapnovac mi nepomohli. Kedze nemozte uz napisat sem do otazky, poslete mi pls IP ak viete poradit? Dakujem
najlepsia je kyselina chlorovodikova - HCl - technicku HCl kupite napr vo farboch lakoch, ci inych technickych potrebach 🙂
Zevraj na to pomaha aj cola. Myslim, ze to tam treba nechat posobit cez noc, cim dlhsie tym lepsie.
to je aj pre mna velká dilema. Bývame v byte v ktorm skoro dva roky nik nebýval a v mise, ktorá ale je skoro nová, sa urobil kruh od vody ktorá tam len tak stála. Nikdy som to predtým nevidela, ale MY to máme 🙂 Skušala som všetky veci ,ktoré sa daju kupit a nič. skusim teda tu kolu- na tu som sa chystala a potom ten ocot. Tá kola mi príde menej smradlavá ak by pomohla. Poradte aké množstva!
mne sa na vodny kamen najlepsie osvedcil pripravok Pulirapid, je super, vrelo odporucam. Krasne vycisti od vodneho kamena aj umyvadlo, kuchynsky drez - oplati sa kupit.
Mne sa jednoznačne osvedčil najviac Domestos ZERO ( čierny obal a modra etiketa) rozpusti kameň aj pod vodnou hladinou, staci iba naliat, nechať pôsobiť, prebehnut kefou a splachnut..a tadáíáááááá 😉 😀 fakt to ide
tiez pouzivam horuci ocot.. 😉
tak aj ja skusim ten horuci ocot... 😀 😅 😉
ja mám výbornú skúsenosť s chémiou, ktorú mi poradila sestra- odstraňuje močový kameň, konkrétne Bull, pošlú Ti to aj na dobierku, sestra si pravidelne objednáva testovací balíček- výhodou je, že sú to koncentráty a hovorila, že kúpeľnu umýva bez rukavíc!!!
Ahoj, tu je článok o tom ako odstrániť kameň z mačacieho záchodíka http://xkatka.sk/ako-odstranit-vodnymocovy-kame...
v skratke - stačí ti gél do záchoda ;)
Coca Cola na noc? 🙂
No baby ja to robim tak,ze nalejem do nadrzky cistiaci prostriedok na odstraneni vodneho kamina do varnej kanvice.zalejem vretoo vodou,samozrejme do prazdnej nadoby navodu a necham posobit.dopustim po 15 minutach studenu a splachnem🙂
nepomôže nič tak účinne ako naliať kyselinu do wc a zapchať misu, pozor, lebo som to raz vdýchla akýchala celý den, dráždi to, nepolej sa tým, ej to silné, enchaj to aj 12 hodín posobit a sláchni ráno, uvidíš,
@dadulah - no dosť účinný je Bref tornádo aktívny čistič...len nasypeš do wcka...a potom spláchneš..Ale je to dosť agresívna chémia. Funguje však perfiš. No a usádzať sa bude asi vždy...či viac, či menej závisí asi od tvrdosti vody...