Baby pod fusakmi na lôžkovej časti kočika/ neda sa vybrať a prať/ sa mi objavili bodky plesne ako ju odstraniť každa rada dobra dakujem. ☹
Aj ja dnes riešim problém s plesňou v golfovom kočíku.Nechali sme ho na zimu v šope,bol suchý,len sme ho zložili.Keď som ho pred pár dňami potrebovala a rozložila som ho,ostala som v šoku.Boli na ňom čierne bodky od plesne.Na nete som si prečítala viaceré rady,ako ocot,prášok do pečiva,rôzne bieliace prostriedky a podobne.Nič nepomohlo,tak som skúsila na jednu radu Savo Perex.Je to savo na textil,nemali u nás na farebné,ale keďže kočík má stálofarebnú farbu,tak som riskla aj to Savo perex na biele(tam píšu,že môže byť aj na stálofarebné).Do vane som napustila vodu(aby zakryla textílie z kočíka a podľa návodu som pridala Savo.Nechala som odmočiť cca 2 hodky a tramtarará-bodky miznú.Mám síce dosť napáchnutú kúpeľnu a chodbu Savom,ale to vyvetráme.Poťahy si dôkladne vyperiem v pracom prášku.Viem,že je to chémia,ale asi stále lepšie ako pleseň.Tak veľa zdaru pri jej odstraňovaní. 🙂 🙂 🙂
ja som akurat dneska z kocika davala dole plesen.. 🙂 sportovy kocik mavame dolu pod pristreskom..bol tam celu zimu a ked som ho zbadala..no cista katastrofa ☹ v sedacej casti..dovi dopo..to bolo cele az hrube..na pristresku tiez..uz som rozmyslala,ako usijem potah na vrch..a hlavne na striesku.. dala som na noc zlcove mydlo..ale nic..este mi flaky po nom ostali..v zufalstve..bud,alebo....savo na plesen..tak ci onak by som sila potah na vrch..takze mi to uz bolo jedno..dala pekne gumove rukavice..nastriekala..chvilonku pockala a kefkou kruzivymi pohybmi ver,alebo nie..vsetko dala dolu...oplachla som cistou vodou hned..a aby to tak nesmrdelo..hodila do pracky..aj flaky od toho mydla zmyzli..takze toto je moja rada..ak nabuduce sa mi znova objavi plesen nevaham ani chvilonku..a je to rychle 😉
Zdravim...poradi mi niekto prosim Vas😊 ako sa zbavim ciernych flakov a skvrn od motor.oleja na kociku mam ruzovy kocik znacky Stokke a dost ma to sere lebo to aj dost vidno :/ nieco ucinne a co mi neposkodi farbu kittu na kocari...dakujem za kazdu radu😊😊
Ahojte chcela by som poprosiť o radu na polohovatelnom kresielku pre dieťa sa spravila pleseň ako by som ju mohla odstrániť?? Ďakujem za rady
Peroxid vodika 5% z lekatne, Natriet, nechat posobit pokial peni, potom vytriet mokrou handrou. Pripadne opakovat. Nie je to chemia ako Savo, rozklada sa na vodu a kyslik, nesmrdi, dezinfikuje a bieli.