Ako odstrániť pach zo starej skrine?

akramgad
27. jún 2012

ahoj dievčence 😉 mám na vás prosbu aby ste mi poradili s malím problémikom 😒 takže máme na chlupe asi tak 26-ročné skrine nič im nie je ( chvala bohu vtedy sa robilo na kvalitu nie na kvantitu 😝 ) jediný problém je že z vnútra majú taký puch neviem to opísať 😠 skúšala som octovú vodu ale to bolo na chvílu 🙄 nechcem vyhodiť tú skriňu lebo okrem tohoto jej nič nie je tak ak môžem poradte lebo já som s octom začala a aj skončila 😀 ďakujem

jancaca
16. júl 2014

@akramgad ja teraz riešim rovnaký problém, máme kopec starého nábytku, ktorý sa mi páči, ale zapácha....ja som zatiaľ skúšala savo, ale nepomohlo. Ešte som rozmýšľala nad mazlavým mydlom a potom to natrieť farbou.
Podarilo sa Vám to vyriešiť?

akramgad
autor
17. júl 2014

@jancaca nie zatial nič :(

nikawero12
17. júl 2014

@akramgad viem si veľmi dobre predstaviť ten pach starých skríň - zrejme máš na mysli pach zatuchliny. My sme podobný problém riešili pred pár rokmi. Nič iné nám nepomohlo, iba mnohodňové vetranie umytej a otvorenej skrini v prievane, v miestnosti kde bolo neustále otvorené okno. Až potom som ju vyumývala v jarovej vode a dala do vnútra pohlcovač pachov. A až potom, po niekoľkých dňoch som do nej mohla dať moje veci, ale stále som ju občas otvorila, aby sa vyvetrala.

jancaca
18. júl 2014

@nikawero12 presne o zatuchlinu ide. Aký pohlcovač pachov si použila?

caoli
19. júl 2014

@jancaca urcite treba to vetranie a umyvanie, to predovsetkym. tiez sme mali na chalupe take skrine, takze som tym presla. no a na uplny zaver som celu skrinu - boky, zadnu stenu, vnutornu stranu dveri - vytrela levandulovou esenciou. bolo jej treba dost, ale stalo to zato. inak to robievam obcas aj doma - jednak to odplasi mole a druhak to dost dlho pekne jemne vonia 🙂

nikawero12
19. júl 2014

@jancaca nepamätám si uz presne ako sa volal, ale bol na prírodnej báze a mal levandulovú vôňu, ale nebol to naftalén.

damoska
10. jún 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

obavam sa že ten pach vymeníš až tým že tu skrinu vymeníš za novu

sladkaa
6. jan 2020

Ja som dala do skrine otvorenu zomletu kavu.. super zapach je prec.

petka35
3. máj 2020

@sladkaa na ako dlho?

vierkainka
20. máj 2020

Ja som včera kúpila taburetku do obývačky z ekokoze a smrdí zatuchlinou, lebo ju vraj držali v pivnici. Umyla som ju jarou, octom a ešte stále zapácha... Poradíte niečo ako ten pach z nej odstrániť?