Ako odstrániť osie hniezdo na povale?

andrea_ff
17. okt 2020

Dobry den mamicky.
Chcela by som sa opytat, ci nemate skusenosti, ako odstranit osie hniezdo. Je obrovske...cca priemer 40cm a mame ho na povale terasy, kam sme takmer cele leto nechodili. Vonku poletovali, to sme riesili hasicakom na osy, ale z vonku to moc nepomohlo...potom sme sa kukli dnu a boli sme zhrozeni, ake velke hniezdo tam maju.
Uvazujeme, ze postriekat s hasicakom a potom nejak odstranit hniezdo. Len sa bojim, aby manzela nenapadli.....
Alebo pockat na zimu?
Netusim, aky zivotny cyklus maju.....
Nemate teda skusenosti s odstranovanim tak velkeho hniezda?
Vopred dakujem za akukolvek radu.
Dakujem 🙏😀

lucka_ke
17. okt 2020

my sme volali včelára, ale mali sme sršne, hniezdo bolo asi 30 cm
ešte môžeš skúsiť hasičov či by neprišli

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
17. okt 2020

Ako radi @viestta, teraz uz naozaj pockajte na zimu, teraz to je zbytocne uz riesit. Po prvom mraze hniezdo odstrante a spalte.

limetka69
17. okt 2020

My sme mali srsne tieznv zime do mecha a spalit. Ale nanjar sa srsne vratili a hladali hniezdo a snazili sa udomacniz zase. Mali sme ho v podkrovi domu, prisli cez otvorenu vetracku, vetracky sme zavreli a srsne sa dnu nedostali, no lietali na jar asi mesiac kym to vzdali. Treba mysliet aj na to, ako urobit aby sa tam nenastahovali opat.

andrea_ff
autor
17. okt 2020

Dievcata dakujem velmi pekne. Urobime to tak, ako pisete a na buduci rok musime byt na pozore..... aby sa to nezopakovalo.
Nemame este dokoncene podbytie krovu a teda maju milon moznosti sa dnu dostat.
Snad to buduci rok zarobime uz 🙏😀

vevesh
17. okt 2020

Mne bolo povedane, ze ked sa osi vratia, budu agresivne, ak kralovnu nenajdu. Toho som sa bala, lebo si ul urobili na terase, kde sa mi deti hraju...Tak som ul zbalila do velkeho zavaraninoveho pohara a premiestnila do lesika o 500m dalej. Ziadne dalsie osi som uz nevidela...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucka_ke
17. okt 2020

aj nám sa sršne každý rok vracajú