Ahojte prosim cim odstranit zapach jedla z plastovej misky??? Mala som v nich uskladnene jedlo, ale aj napriek dokladnemu umytiu niekolko krat, miska pachne jedlom. Nie je mastna ani spinava, len proste pachne. Co pomaha??
PS: neradte mi sklenene misky, na to sa nepytam 😒. Mam aj sklenene, ale mam problem s plastovou. Vdaka.
a ani umyvacka neodstrani? so sanytol tabletami?
dezinfekcnym mydlom,,,,.....
mne zas smrdia od umyvacky, od tablety.. mne na silikonove formy pomaha vyvarit v slanej vode, alebo ocot.. no plastove som neskusala
Vydrhnut so sodou bikarbonou a nechat posobit
Neviem ako dlho ju používaš ale môže to byť aj tym, ze uz dosluhuje, material uz nemá vlastnosti ako keď bol novší. Ak nezaberie ocot, treba sa jej zbaviť. A celkovo plast treba obmieňať, nezavadny ma kratku životnosť.
Nekvalitny plast, vyhod to.
@nikpa moja babka ma 97 rokov a ma plastove snáď aj 60 rocne taniere, misky iste min 40 rocné, denne ich pouziva aj ked nie vsetky samozrejme, su v poriadku, teda maju skrabance, odery, ale bola velká kucharka, pouzivala ich vela, takze asi ten starsi plast bol kvalitnejsi.
@slobodnamama777 to bez pochyb, ked to bolo vyrábané tak davno aj kvalita je určite iná...
ocot je to najlepsie na pachy. Tiez ho davam aj do chladnicky, ale to len mimochodom 🙂
Mne vypachnu casom. Nikdy nezatvaram viecko ked ich uskladnujem a pach sa strati.
do každej misky nalej horucu vodu a daj za dve plne polievkove lyžice octu. Misku zavri a nechaj odstáť 1 až 2 hodiny. Môžeš občas pretrepať. Mám vyskúšané.