Ahojte žienky, chcela by som sa spýtať, či nemáte skúsenosť s takouto vecou . Dnes som dala oprať čierne spodné prádlo ( použila som prach Ariel, aviváž a wanish ) na niektorom spodnom prádle mi ostali také hnedo fialové škvrny ( príde mi to ako, tak kde by mohol byť výtok ,na tej časti ) . Chcem sa len spýtať , či nemáte skúsenosti prečo mi to urobilo alebo ako by som to odstránila :( nechcem toto urobiť aj na druhom prádle. Dakujem :(
Ahoj, tiež to mávam a však som sa ešte nestretla s tým ako to odstrániť ... aby som si takto nepoškodila nohavičky tak jednoducho so dávam už tie najtensie vložky.
Ach dakujem krásne <3 , no tieto už asi nezachránim :/
toto už nezachrániš nijako je to materiálom tých nohavičiek aj mne sa to stalo a išli do koša
Inak ja nemyslim, ze je to "vytokom" alebo niecim podobnym.. skro tym prachom, ktory nie je urceny na tmave pradlo a vanishom, pripadne mozno vysokou teplotou.
Každé čierne bavlnené sa mi takto odfarbili.
Na čipkovaných nie.
@simca06022011 vieš čo tiež som nad tým rozmýšľala.. ale napríklad keď periem čierne tak jednoducho dám prípravok na čierne a po oprati som si našla škvrny. Tak neviem či skôr na bavlnu niečo používať alebo je to tým že výtok plus čistiaci prostriedok a toto to spraví. Lebo keby to bolo pracim prostriedkom tak sa to spraví naprilad na tričku aj.
@natalis1998 keby si dala taku bavlnu co sa dava do podsivok na gatkach (moj chlap ma take tielko, ble..) tak myslim, ze sa to urobi... ale tie materialy na trickach su ine. aj ked bavlnene... ale neviem.. to fakt mozeme len spekulovat z coho to je presne 🙂
no vyskusaj to oprat este.. neviem aky material to je, ale podla mna ak to bola cierna farba, mohlo sa ti to odfarbit do takejto hnedo fialove... lebo to vnutro byva bavlnene a ma k tomuto sklony. Som to videla na svojom tmavom pradle... lycra a pod sa mi neodfarbila, ale presne to bavlnene vnutri. Bud zosvetlilo do siva a kadejaka, alebo ostalo duhove.