Ahojte, chcem vás poprosiť o radu (ideálne niekoho, kto už riešil rovnaký problém), akým spôsobom by sme vedeli odohnať susedove a túlavé mačky z našej záhrady? Každý deň len tŕpnem, či mi dieťa nespadne, alebo nestúpi do mačacieho ho*na a už ma fakt nebaví v kuse ich zbierať a na druhý deň nachádzať ďalšie nové. Ďakujem 🙂
Voda.Macky neznasaju vodu.Akurat ze teraz by som ich uz nespliechala,aby neprechladli. Ale oprskat-kludne.
@polovnicka92 viem, že pes by zaručene pomohol, ale zatiaľ psa nechceme, kým sú deti malé 🙂
@maca1984 vďaka, ale problém je, že tie mačky len prechádzajú cez našu záhradu (väčšinou keď na nej nie sme) a maximálne sa tam vyprázdnia, čiže nemám veľmi šancu ich odsledovať a striekať vodou. potrebovala by som niečo účinnejšie z dlhodobého hľadiska, len neviem čo 🙂
@ivana9191 niekde na nete som videla taky odplasovac na fotobunku, co macku ostrieka... skus pozriet. Ako to je ucinne, neviem.
@simsalabim ďakujem, o tom som ešte nepočula a práve som to aj pozrela, ale podľa všetkého to funguje len vo vzdialenosti 1 meter a stojí to okolo 70 eur, čiže to by sme ich potrebovali veeeeľmi veľa :D
@polovnicka92 no tento havo ako steniatko nevyzera, ale mame podobneho, ale usateho 😁
@ivana9191 Pes ti je nanič. My máme psa a cudzie mačky nám kadia stále. Majú korzo cez náš pozemok a pes si ich nevšíma. Ja som rozmýšľala nad pascou a dokonca by som ju dala tak, nech suseda vidí. Potom by som jej ju odniesla, samozrejme živú. A vyhrážala by som sa. Už teraz sa veľmi von chodiť nebude, ale v jari to urobím.
inak zaujimave, aky je rozny pohlad na tulave macky... moji rodicia macku teraz nemaju, ale prikrmuju tulave macky. Oni su radi, ze im tam chodia po pozemku, otec hovori, ze aj mysi chytaju. Takze nie kazdemu macka vadi aj s jej hovnami, niekto je rad, ze sa mu okolo domu a v garazi mysi nedrzia...
@0silvia0 presne aj my krmime tulave macky. Su uzitocne, chytaju vselijaku haved. Jednu sme si aj adoptovali, mala u nas pelech a zacala sa tvarit, ze je u nas doma, ale zrejme sa hej daco stalo, raz sa proste nevratila....
@oli18 Nad pascou ? To sranduješ, však ?
@0silvia0 take poulicne micky su velmi vdacne 👍
Niekedy to ludia riesili vzduchovkami.Nas horny sused napriklad a mojho kocura spodny sused chytil do pasce a zabil palicou.
@robin30 😱 To nemyslis vazne?!
@simsalabim hej mala som krasneho cierneho kocurika s bielou papulkou volal sa felix a sused na dochodku mi ho zabil lebo mu chodil do zahrady.uz je to dost rokov dozadu ale to clovek nezabudne este ho mrtveho prehodil cez plot na nasu zahradu😔
@robin30 fuha, to by som asi riesila s policiou ☹️
@mandarinka555 Nie. Je taká pasca, do ktorej len zviera vojde za návnadou a nič mu tam neublíži, len sa zatvoria za nim dvierka. Ja ho zabiť nemienim, na to treba žalúdok. Chcem ho len vyplašiť a susedke ukázať, že tie výkaly nám lezú na nervy. Ona má jednú mačku len dnu, vodí ju von na obojku a druhá voľne pobehuje po štvrti. Tak nech si nechá aj tú dnu.
@simsalabim neporiesila by si nic to je tak 15rokov dozadu.Ocino mal akurat nervy vyhadali sa cez plot a bolo.
Nič účinné nie je. My sme kúpili plašič, stál 40€. Druhy sme kúpili v Lidli solárny. Tak dva mesiace bol kľud. Teraz si na nich zvykli a trávnik je opäť vypáleny a nachádzam 💩. Dosť mi vadili, lebo sa chodia pelesit do záhradného sedenia, aj keď ho zakrývame na noc plachtou každý deň v lete. Par krát sme tam mačku ráno našli a mali sme na plachte aj nacikane 😤 jedna suseda má štyri mačky a ďalší sused tri... Aj vedľa suseda nic iné nerobí, len 💩 v záhrade zbiera... Nič iné ti nepomôže, ako kúpiť poriadneho psa... To budeš mať ale tiež trávik poniceny, jamy vyhrabane a tiež budeš po ňom 💩zbierať 🤷♀️ skúšala som aj Stop mačka voňavé granule a 0 bodov.
jedine pes alebo vlastna macka... my sme mali velke starosti s tulavymi aj s kocurom od susedov... stacilo ze muz pokypril hriadku na sadenie a do vecera v nej nalozene riadne :/ odkedy mame vlastnu macku, cudzie nam do zahrady na potrebu nechodia 🙂))
@0silvia0 9mesiacov mal na foto ☺️ tu ma 3 🙂
@ivana9191 šteniatko 😁😇 ;)