Ako odoženiem mačky?

anitah2
1. jún 2021

Ahojte. Idem si po radu. Vlastníme záhradu v chatarskej oblasti, náš sused je vášnivý mačkár a chová túlavé mačky z chatarskej oblasti, ktoré sa tam udomácnili a mávajú u neho mačatá. Mačky stále preliezaju na náš pozemok a všade mame výkaly, ale ze úplne úplne všade. Už som raz dávala príspevok do takej skupiny, ale ľudia sa zmohli iba na primitívne rady typu kúpte si vzduchovku sa strieľate. Nechceme nikomu ublížiť, do nikoho strieľať, nikoho otráviť. Bola nám poradená tzv plašička, ale ta tiež neprichádza do úvahy, nakoľko máme psíka a frekvencia na mačky je účinná aj na psy. Psa samozrejme nebudeme učiť na to, aby chytal mačky a ubližoval im, je to pes z bytu a chodíme s nim na záhradu. Zúfalo hľadám humannu radu ako zamedziť chodenie susedovych mačiek na nás pozemok. Kedysi mal len jednu a to bolo v poriadku, dokonca sme mu urobili dvierka do plotu, ale nakoľko teraz u neho prebýva mnoho mačiek, museli sme tie dvierka zatarasit, čo im samozrejme nevadí, oni preskočia plot. Ú neho samozrejme všade neseru, lebo tam jedia a spia. Záchod si spravili z našej záhrady. Žiaden jed, žiadne zbrane, žiadne veci co ublížia aj nášmu psovi. Existuje niečo, čo nám môže pomôcť?

maca1984
1. jún 2021

U nas pomohla voda...sice ma to stalo dost casu-striehnut ,ale pomohlo.A neskor sme natiahli zavlazovac a pustali.Macky nemaju v laske vodu,mokru travu.Drzim palce

brendaa
1. jún 2021

@anitah2 vidím to na murovaný vysoký plot...

marsmykkok
1. jún 2021

súhlas s @maca1984 vody sa mačky boja ako čert kríža, pomôže to. Naopak čierne korenie, spreje na odpudzovanie atd vôbec.

nttnnt
1. jún 2021

a co tak povedat tomu debilovi aby si dal macky vykastrovat??? ako spravny mackar? moja teta tiez opatruje macky z ulice ale kazdu jednu dala s pomocou OZ vykastrovat aby sa nemnozili vkuse a nebol problem s ludmi z dvora, ti vedia ze sa o ne stara ze ich ma vykrastrovane ze su toho casu IBA 3 a nikto jej nenadava.....bohuzial tu nie je humannej rady dokedy sa budu vkuse kotit budete mat problem, pokial ich nezazenie pes alebo voda nic humannejsie nebude....

maca1984
1. jún 2021

@marsmykkok veru.Take ze cierne korenie,rastlinky,kvetinka,odpudzovac,sprej-vyhodene peniaze,strata casu.
My dokonca mame aj svoju macku,ale nasa macka je take trdlo.Ona radsej zalezie ako by mala inu vyhanat 😀

kitty123321
1. jún 2021

Tiež poradím vodu, dala by som automaticky zavlažovač ktorý sa spustí na pohyb.

daridari11
1. jún 2021

Presne tak, pomohla by kastrácia, sterilizácia. Najlepšie riešenie pre samotné mačky aj pre ľudí.

lenka_xy
1. jún 2021

@anitah2 ideálne spojiť sa s nejakým OZ, poodchytávať a vykastrovať. Kontaktné a mačatá ponúknuť na adopciu. Odkiaľ ste?

anitah2
autor
1. jún 2021

@nttnnt neda si ich vykastrovat lebo nie sú ani jeho, len ich kŕmi tak sa tam nasťahovali. A je to taky clovek že sa ho čokoľvek proti macickam môže dotknúť a my sa bojíme že sa bude chcieť vypomstiť na našom psovi, ktorý je mimochodom len na našom pozemku a aj to len vtedy keď ho tam so sebou vezmeme

anitah2
autor
1. jún 2021

@lenka_xy on by sa urazil keby sme mu ich vzali

anitah2
autor
1. jún 2021

@nttnnt a neni problem pre nás koľko ich je, aj keby ich dal vykastrovat tak stále tam budu a stále budeme mat všade hovna. Akurát ze sa už nerozmnozia, ale problém s hovnami to vôbec nevyrieši. Nam vadia hovna, nie živé bytosti samé o sebe

lenka_xy
1. jún 2021

@anitah2 to treba robiť tajne 😀 Joooj, koľko zúbožených mačiek mojich primitívnych susedov sa teraz namiesto živorenia na ulici váľa v posteli v adoptívnych rodinách (nikdy nikto žiadnu nehľadal). A koľko mačiek je tu vykastrovaných a nikto ani nevie. Iba nemusia topiť mačatá, o starosť menej.
Samozrejme vždy kontrolujeme čipy, ak mačka nie je čipovaná, tak podľa legislatívy prakticky majiteľa nemá. A keď sú navyše na vašom pozemku, tak absolútne nie je čo riešiť, nastavte odchytovky a vybavené.

masinka
1. jún 2021

@anitah2 zacnite ich krmit - u vas budu doma a spinit budu chodit inam

anitah2
autor
1. jún 2021

@lenka_xy a to mu budeme do nekonečna odchytavat mačky 100 rokov? Tieto odídu prídu nové.... A zas len budeme my naháňať mačky, zháňať prepravky, prosiť preplnené útulky.... Striehnut kedy sa objavia nové mačky... zas len my budeme mat kopu práce s jeho mačkami. Niektorí ľudia sú neskutočne neempaticki

zarrinka
1. jún 2021

@anitah2 aj ja mám tento problém. Susedova mačka to je čistý ďábel... Ona normálne striehne keď sme von a potom na miesto kam si niečo odložím urobí potrebu. Humus hnus... Už sme skúšali všetko možné a nič nezabralo. Mačku na dvore nemám ale zato bordel po tej svinke v mačacej kožusšinke áno. Asi ten odchyt ako spomínala vyššie @lenka_xy budem musieť vyskúšať... 🤔

nttnnt
1. jún 2021

@anitah2 ved hovorim debil :D :D ked vam je jedno kolko ich je co uz, cim viac maciek tym viac hovien bohuzial

gabika128
1. jún 2021

@anitah2 tak púšťať plašičku keď nie ste na záhrade. Keď tam prídete, môžete ju vypnúť.

lenka_xy
1. jún 2021

@anitah2 no toto je globálny problém, niektorí primitívnejší Slováci proste nepochopia, že mačky sa nemajú takto nekontrolovateľne množiť. Jedna mačka za rok v pohode porodí 10 nových mačiek a takto to potom dopadá, že sú všade, ľuďom to vadí, väčšina z nich potom využíva tie možnosti redukcie ako strieľanie po mačkách, otravy a rôzne iné sadistické metódy, ktorým sa vy našťastie chcete vyvarovať. Pritom tie nevinné zvieratá za to nemôžu.
Nenapadá mi bohužiaľ iné riešenie, tie plašičky sú vraj neefektívne, nejaké odháňanie a oblievanie tiež nepomôže, lebo takýmto štýlom ich tam bude mať o chvíľu 100 a vždy sa nájde nejaká nová, ktorá príde. Jedine potom zabezpečiť si oplotenie tak, aby sa k vám nedostali, sú rôzne dostupné násadce na plot a pod., ale to je asi náročnejšie na realizáciu.
A možno by bolo fajn aj prediskutovať to priamo s ním, možno by to pochopil a sám sa rozhodol pre tie kastrácie, adopcie, mal by tam pár svojich ošetrených mačiek, ktoré by sa ďalej nemnožili a mali by ste pokoj. Keby ich bolo menej, možno by im na jeho pozemku nebolo "tesno" a zdržiavali by sa tam.

kikavadi
1. jún 2021

No u nás zabrala prítomnosť psíka (jazvečík) na mačky aj kuny.
Ale s tou plasickou ozaj, ak by zabrala, tak keď tam nebudete, by som ju zapla a keď tam budete so psíkom, tak vypnúť. Keď je tam pes, aj tak k vám tie mačky chodia? U nás ani ich vyslovene nenahana, ale mačka ak už prejde cez náš pozemok, tak vyslovene po špičkách a najkratšou možnou trasou, takze už konečne sa u nás nevyprazdnuju...ale úplne vás chápem. Ja proti mačkám nič nemám, ale akoze stále dávať pozor na h*vna, ešte aj s malými deťmi, tak to teda nie. Držím palce

potvorka88
1. jún 2021

Skuste takyto plot. Samozrejme smerom k susedovi. To macka neprelezie a budete mat pokoj. Oni si spravia zachod inde, neublizite im aj sused by mohol byt s takymto riesenim spokojny

alexxandraa
1. jún 2021

@kitty123321 Také niečo existuje?

anitah2
autor
1. jún 2021

@zarrinka buďte rada, že je len jedna a nie 5 až 10

anitah2
autor
1. jún 2021

@gabika128 dobre ale keď tam prídem tak sa spustí. Ci nechám psa na ceste pred záhradou aby počkal lebo mame plasicku? Alebo ho pustiť nech si spraví traumu a bojí sa chodiť do svojej záhrady 🤔 hrozne ma štve ze my musíme riešiť dôsledky iných ľudí

anitah2
autor
1. jún 2021

@potvorka88 bohužiaľ toto nezaberie. Maju chatu blízko plotu, mačka vylezie na strechu a z nej preskočí cez náš plot. Toto jej len poskytne plosinku na medzipristatie

anitah2
autor
1. jún 2021

@kikavadi ved ale my tam nie sme stále, nie je to záhrada pri našom dome, my sme z paneláku. Pisem, že je to záhrada v chatarskej oblasti. Čiže nás pes tam je len vtedy, keď ho tam zoberieme my. Co mam z toho ze nechodia keď tam je pes, keď vždy keď prídeme už tam je min 10 hovien v hriadku a záhone? 😂

anitah2
autor
1. jún 2021

@kikavadi ako jasne ja chápem keď sa ľudia sťažujú aj na psickarov s hovnami. Je vsak iné keď vaše dieta sa zamaze od hovna v prírode a iné keď musíte dávať na svojom vlastnom pozemku pozor na hovna domácich zvierat, ktoré ani nie sú vaše. Cele zle. Vďaka za pochopenie. Viem ze je to citlivá téma ktorá zvykne mackarov celkom aj uraziť. Pes zostáva len na svojom pozemku, mačka je úplne všade.

bluka2
1. jún 2021

Keď tam raz nebude, zoberte si všetky na hromadnú kastráciu...

gabika128
1. jún 2021

@anitah2 no, však si robte ako chcete 😅 ja by som psa kľudne nechala o pár metrov ďalej, išla vypnúť plašičku a normálne potom fungovala.

sense
1. jún 2021

Mne chodila susedov a mačka robiť potrebu na terasu ku živému plotu, pár krát. Som II trochu postriekala vodou teraz stačí keď počuje okno otvárať

tncka
1. jún 2021

@anitah2 pes im nemusi ublizovat,staci ked ich trosku 'prebehne' po zahrade a ony sa naucia ze tam nemaju chodit