Ahojte, prosim kto podava castejsie balicky, poradite ako odoslat zasielku, ako list do 2kg,ked mi kupujuca poslala uz peniaze na ucet? Ale tak aby som mala sledovacie cislo, lebo tak to chce poslat.. Viem ze asi musim vyplnit podaci harok, ale co tam mam dat? Ze balik na postu alebo ucet, ale aku sumu tam mam uviest ked uz mi to zaplatila? Dakujem
vsak uz zaplatila tak preco si pomenovala temu "dobierka"? 😀 z logiky vyplyva ze ak to chce poslat ako list, tak balik nezaciarknes 😀 a ucet neuvedies, ked to uz ma zaplatene. posles to ako doporuceny list
@mojvlk cize len poviem ze posielam na dobierku, vypisem podaci listok a sumu dam ze 0eur a to je vsetko? Este som sa chcela pozriet ze kolko stoji vlastne to postovne a ukazuje sa mi na stranke posty ze 4.80 dobierka na ucet a 5, 30 na adresu? A v tomto pripade ked uz to je zaplatene, neviete kolko si posta uctuje?
@monulkaaaa to je ťažko určiť,vždy je to podľa váhy,najradšej posielam cez packetu,tam v aplikácii vidieť,koľko to stojí, môžeš to sledovať, cena je rovnaká do 5kg, asi 3,50,myslím,že to vyjde aj lacnejšie ako na pošte,ak si chcem poistiť,je to smiešna suma,nejakých 14centov, nastavujem si to sama.
@monulkaaaa ak to neplatí už tak neposielam dobierku. Len vyplnia písací hárok. Balík na adresu je 4.90 platila som pred tyzdnom
@monulkaaaa uz predsa zaplatila, tak ziadna dobierka predsa, to by ti zaplatila 2x. Jednoducho to posli ako doporuceny list.
@nelca84 a pri doporucenom liste bude mat dotycna sledovacie cislo?
@monulkaaaa ano
Žena! Neplet si 2 pojmy. Prečítaj si info na stránke pošty.
Doporučená zásielka
Zásielka na dobierku
Ty pošli tovar ako doporučený list, máš od toho podaci listok kde je číslo zásielky. Budeš ho mať ty a pošleš ho aj tej druhej, sledovať môžete obe.
@monulkaaaa samozrejme
Podací hárok môžeš vyplniť aj cez internet https://eposta.posta.sk/epodaci-harok/ na pošte ti vytlačia adresný štítok, ty len oznámiš číslo podacieho hárku.
Pri liste tak ušetríš 0.40€.
Koľko bude presne stáť nájdeš na https://cennik.posta.sk/ vyber si hmotnosť a pozeraj riadok doporučený list, zapni tlačítko elektronický podaj.
A otázka znie, zaplatila už aj za poštovné? Podľa toho sa bude všetko ostatné odvíjať
@monulkaaaa vypíš podací lístok kde uvedieš svoju adresu ako odosielateľa a adresu prijímateľa a nič iné nezaškrtávaš. Žiadna dobierka. Odváž si to koľko váži a budeš vedieť koľko zaplatíš za poštovné ako doporučený list. Viď cenník slov. pošta.
@monulkaaaa tak este raz
dajme tomu za tovar zaplatila 20€ plus poslala navyse 2,60€
takze vies, ze postovne bude 2,60
chce to poslat 1 triedou ako obycajny list a ma to do 1kg.......
kolko zaplatila za postovne, ako ste sa dohodli..... to je zakladna otazka..... potom ries zaslania
pozri si cennik posty a potom nieco ries
Stale nechapem... zaplatila kupujuca iba za tovar trebars 20e za mikinu?alebo 23.50 tovar plus postovne?ak platila iba za tovar tak posli na dobierku za cenu postovneho.teda.dobierka bude cca 5e.ak uhradila tovar plus postovne posles to na vlastne naklady lebo peniaze za postu uz mas na ucte ako doporuceny list aby si mala ppdacie cislo
Prvý raz v živote ideš poslať balík.Ak jej ho pošleš na dobierku a ONA zaplatila vopred bude platiť ešte raz dobierku si nepreberie príde TI nazad a budeš musieť poštu platiť aj TY.Normálne pýtaj pri okienku na pošte podaci lístok vypíš ho a daj k okienku balík odvaži povie sumu poštovného na podaci lístok napišeš adresy tvoju odosielateľ jej primateľ potvrdí TI to pri okienku a ked prídeš domov toto pošleš čislo tej kúpujucej.Predtým sa ťa spýta či chceš balík obyčajne zásielka do 2 dni alebo 1 triedou.Alebo či balík na poštu alebo na adresu.Na adresu jej príde domov ked nebude doma najde si v schránke žltý lístok ak bude doma si preberie.Ak chce balík na poštu tak dostane tiež žltý lístok a pôjde si ho do 18 dní vybrať.Načo by si jej posielala na dobierku ked platila to vopred poštovne aj za tovar.Ako ste s dohodli.
@monulkaaaa zaplatila tovar + poštu? Sumu neuvedies , zaplatila poštu tak sumu tovaru...treba poslať doporučene vypísať podaci listok