Ako odobrať moč dievčatku?

ajko
1. feb 2018

Baby poraďte, ako odobrať moč dievčatku, ktoré sa ešte nepýta? S tými odberovými sáčkami mi to funguje v štýle "pokus - omyl"... Ďakujem za všetky rady.

lavieenrose
1. feb 2018

mozno ju nechat vyzlecenu a ju stale mat na ociach a ked uvidis ze copci na podlahu rychlo chytat..

tarinka
1. feb 2018

Pozor tie sacky nie su moc sterilne,treba dobre umyt pisku nechat rozbalenu a nesmie sa ani skumavka dotknut koze. Najlepsie je ked ste dvaja jeden zabava a druhy drzi nozky a roztahuje cikulku aby ten moc "striekal" nie tiekol po kozicke. Treba dat pred tym napit a ja som potom s vlhcenou servitkou chodila po brusku

dassena
1. feb 2018

kolko ma malinka? asi ju budes musiet nechat len tak naholo a cihat

deti95060810
1. feb 2018

len tak ako doteraz... pokus - omyl...

tabakmirka
1. feb 2018

Nepomôžeš si nijako, bude najlepšie keď ju necháš behať s holou riťkou bez plienky a budeš sledovať kedy, inak to nepôjde.

kleopatra114
1. feb 2018

My sme skúšali všetky spôsoby , mala už keď má videla, že behám z ňou so skumavkou spustila rev . Tak sme umyli cikulku , prilepili sacok a do hodiny sme už boli aj s mocom u doktora.

janka9615
1. feb 2018

Pokiaľ je maličká ešte, skus pustiť v blízkosti sprchu, naša sa vždy keď bola maličká pri tečúcej vode pocikala.

siska53
1. feb 2018

@ajko tazko..onoho casu sme sa natrapili..nakiniec sme to skusali cez skumavku,dlho oredlho naha a pozorovali sme..

siska53
1. feb 2018

@janka9615 nasej ani to nepomohlo..

ajko
autor
1. feb 2018

Žienky vďaka za rady. Jaj, je to patália.. tečúca voda nepomáha absolútne.. ja som ináč bola spoľahnutá, že sáčky sú dostatočne sterilné.. malej sa totiž opakovane ukazuje bacil v moči a viditeľné problémy nemá žiadne.

danielitta6
1. feb 2018

@ajko dobry vecer.my mame tolko skusenosti a odberom ao asi nikto 🙂)) Mala je baculka od narodenia,t.j. mala vacsie aj pysky ... Nam tiez kazala pediatricka odoberat moc do sacku a veru nemala som sa nechat ukecat (Starsia sa.vycikala do serblika alebo na podlozku a tak sme naliali do skumavky a bolo dobre) To vrecusko,tym ze je prilepene,sa obtiera kade tade,berie vzorku aj z posvy,nie len z cisteho mocu.Nam vysli vysledky vzdy pozitivne.Tiez dcerke nic nebolo,isli sme viackrat k nefrologicke (boli sme rok sledovani) a ta povedala,ze si nemam vsimat moc (leukocyty,erytrocity - vysoke hodnoty mozu byt zo zaparenej posvy,rovnako tak bakterie - my sme mali brutalne vysoke hodnoty ...). Napriek tomu nas pediatricka ukecala viackrat na atb .. Po roku som sa nastvala,isli sme na cystografiu a primarka nefro povedala ze dcerka nikdy neprekonala zapal mocaku,len mala zapareniny...stacilo davat sudokrem. Takze ak aj vam vychadzaju zle vysledky,nestresujte sa.Primarka povedala ze laboratorne vysledky nic neznamenaju,zapal mocaku sa potvrdi.vysokym CRP. Zmenili sme pediatricku,odoberam moc do skumavky alebo serblika.a ked zu zle vysledky,malu posadim do lavorika so solou a na druhy den su vysledky negativne... Dokonca zo dvakrat bolo aj tak ze dcerka plakala pri cikani,utekala som k doktorke,samozrejme vela e coli a leukocytov.Doktorka atb nepredpisala,kazala len lavorikovat a bolest aj nalez presie sam

vondolina
2. feb 2018

@danielitta6 no to je problém, že mnohé detské lekárky najradšej hneď by dávali antibiotiká a pritom mnohokrát zbytočne a ako keby si ani neuvedomovali, že aký vplyv môžu mať tie antb aj na imunitu

ajko
autor
2. feb 2018

@danielitta6 Ďakujem za info. Naozaj som tie sterilné sáčky brala ako "najčistejší" spôsob odberu.. Našej malej ani nevychádzajú leukocyty, erytrocyty vysoké, ale aj po preliečení atb má v moči "údajne" stále bacila. Keď ste brávali moč zo šerblíka, ten ste predtým aj nejakou vriacou vodou "dezinfikovali"?

danielitta6
2. feb 2018

@ajko nie som lekar,ale podla mojich skusenosti by som to neriesila.obvzlast ak vravite ze ma len bacila,bez zapalovych veci.na 90 percent to ma z pokozky a nie z mocu.Dokonca raz robila kozna malej stery na ruke a mala aj tam e coli - ja zhrozena a kozna povedala ze u deti je to normalne a maju to skoro vsetky.Ano,serblik umyjem vriacou vodou,ale co vam poviem,aj tak je cika ide po pokozke a vysledky az na jeden raz boli pozitivne.E coli.A potom som ju ukecala v ramci hry ze ideme cikat do vane a nech triafi.do skumavky a odvtedy odber sterilny a bakterie negativne.ale viem,je velmi tazke dieta presvedcit,moja starsia ma z toho napr.paniku

ajko
autor
2. feb 2018

@danielitta6 Hm. Zaujímavé... aspoň naozaj prestanem stresovať, lebo malá nemá ani žiadne problémy ako napr. bolesti pri cikaní, teploty alebo čokoľvek iné. Akurát že sme sa cez jeseň chodili kúpať do termálneho kúpaliska a vtedy mi raz vychytala teploty, bolesti.. výsledky boli že zápal v moči + bacil a aj po preliečení atb sa tam bacil ukazoval stále. Teraz sme niesli znovu po mesiaci moč na kontrolu.

danielitta6
2. feb 2018

@ajko ja som este objavila zazrak - kapucinku,tinkturu.To je aj na mocove aj na gyn.cesty,hlavne na tie bacily.Poradila som to desiatkam znamym,a aj tie co neverili mi dakuju 🙂) na jedno kilo jedna kvapka a rozdelit na dve davky,rano vecer,po 12 hod. Vyskusajte,nestoja vela penazi a pomozu

danielitta6
2. feb 2018

@ajko a vam aj robili CRP ked povedali ze zapal mocovych?Lebo ako som pisala,primarka z nefrologie povedala e len vysoke hodnoty CRP znamenaju zapal mocovych ciest,ostatne je gyn.povodu. Mohla mat len posvu "chytenu"

ajko
autor
3. feb 2018

@danielitta6 CRP robili v deň, kedy som s malou prišla k lekárke, že mi plače pri cikaní. Vtedy ešte teploty nemala. Zobrali jej moč. CRP mala v ten deň nízke. O dva dni prišli horúčky, bolesti pri cikaní však prestali. No v moči mala vysoké leukocyty a nejakého bacila. Tak jej nasadili atb. Po asi troch týždňoch keď sme niesli kontrolný moč, tak všetky hodnoty boli v poriadku, len bacil jej tam zotrval. To ju už však nechali bez atb, odporučili len zvýšiť pitný režim a piť brusnicový sirup. teraz sme niesli moč znovu po mesiaci - výsledky ešte nemáme.

tarinka
4. feb 2018

@ajko my smeali crp len 25 a mali sme zapal oblociek. A to sama primarka na detskom na antolskej povedala ze sme boli total NEknizkovy pripad a ostatne hodnoty presahovali dvoj nasobne. Liecili sme sa 6 tyzdnov na ant. A teraz min tyzden nam robili cystografiu ktora dopadla chvala bohu dobre. Mala ma 5 mesiacov.

ajko
autor
4. feb 2018

@tarinka fuha! Dnes uz asi co diagnoza, to specificky pripad..

tarinka
4. feb 2018

@ajko no ved prave, treba davat pozor stale lebo fakt nikdy nevies

ajko
autor
6. feb 2018

@danielitta6 prosím ťa, tá kapucínka - máš aj nejakú overenú značku výrobcu, alebo mám zobrať akúkoľvek mi ponúknu v lekárni? Dnes prišli výsledky - bacil v moči pretrváva. Naposledy v hodnote "10 na piatu", dnes "10 na tretiu". Čiže o mesiac znovu nesieme moč na kontrolu.

danielitta6
6. feb 2018

@ajko ja som verna Gresikovi....radila som sa s velkym mnozstvom odbornikov i bylinkarov co a ako mozem pouzit.Dokonca viaceri povedali,ze nemusim davat kvapky do horuceho caju,ze alkohol je potrebny aby to doviedol tam kam potrebujeme...vid nase matky a ich matky roky rokuce tak liecia.cize nepotrebujete si kupit speci pre deti.Nam jednoznacne bol odporuceny Gresik a je zazracny

ajko
autor
6. feb 2018

@danielitta6 Ďakujem 🙂 Utekám zháňať 🙂