Ako odnaučiť psíka plakať?

20. júl 2020

Ahojte, prosím vás. Ako mám odnaucit psíka plakať ak je sám. Vraj stále plače, chvíľu prestane a potom zas začne.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. júl 2020

@viestta skúšali sme ho už nechať v každej izbe. Nič nepomáha

lenuska9999
20. júl 2020

My sme nechali otvorený balkón a zapnutú TV. Plus keď sme odchádzali prestali sme sa so psom lúčiť, pes musí pochopiť, že to, že ideme na chvíľu preč z bytu nie je nič významné ani strašne. Proste akoby nič. Tak keď sme pár krát vyšli z bytu a počuli sme ho zavýjať, vrátili sme sa domov a dostal po zadku... Za zle správanie trest, za dobré pochvalu..

ckocka
20. júl 2020

Pes sa učí na samotu odmalička.
Najprv odísť na 5, 10 minút, postupne predlžovať.
Pri odchodu žiadne lúčenie, vecné Zostaň alebo iný povel.
Dobré sú klietky, alebo iné iba psovi vyhradené miesto, kde je pes zvyknutý odpočívať ak sú ludia doma a nevenujú mu pozornosť. Naučíme psa na povel na toto miesto a zostať v ňom, čo použijeme pri odchode z bytu.
Interaktívne hračky na pamlsky, ktoré psa zabavia na dlhší čas.
Dať mu po zadku keď sa vrátite do bytu je úplne zbytočné a kontraproduktívne, pes si spojí trest s vaším príchodom.

marsmykkok
20. júl 2020

skúste neriešiť, že niekede idete, teda žiadne vítanie ani lúčenie, nedeje sa nič mimoriadne. Skúste mu dať nejaký oblúbený pamlsok, kosť, hračku (neviem na čo je) iba ked odchádzate, aby to mal spojené s tým, že dostane niečo super. Takisto ako reaguje ak sa zavrete v inej miestnosti alebo na balkone? Ak je všade za vami, skúste najprv takto, že sa zavriete niekde inde a postupne von a predlžovať čas.

marsmykkok
20. júl 2020

A overte si aj to, že VRAJ plače skoro celú dobu, stačí nejaký mobil nechať doma a zapnúť diktafon, susedia tiež zvyknú preháňať, hlavne preto, že nechcú psa mať v susednom byte.

simca06022011
20. júl 2020

Aky stary je ten pes?

heidy222
20. júl 2020

U Nas pomohlo pustena TV, nelucit sa, interaktivna hracka: Taka gula co sa naplni pamlsksmi a ma Dierky, Ked zavyja vratit sa este niekolkokrat a vyhresit. Zo zaciatku bude zavyjat, prvy tyzden- dva a potom si zvykne

miiriaam
20. júl 2020

My sa s nasou vzdy rozlucime,povieme JA SA VRATIM,ty tu pekne pockaj..a nikdy neplakala,vzdy ma radio zapnute,nech pocuje nejaky šum

tslobik
20. júl 2020

Presne ako píše @ckocka