Ako odnaučiť psa štekať na druhé psy a správať sa k nim nenávistne?

24. aug 2021

Ahojte,
Ak ste niektoré psíčkarky, nevedeli by ste mi poradiť? Mám 10 mesačnú Borderku, v novembri oslávi rok. Keď bola malá mala rada každé psy ktoré videla v parku, no keď vyrástla začala byť agresívna a neposlušná. Pohybu má dosť, sme športová rodina, stále sa dakde hýbeme, mama aj s otcom behajú a bicyklujú, stále chodíme na prechádzky…Dali sme ju aj na cvičák, začala viac poslúchať, no stále je zlá k niektorým psíkom, hlavne k väčším. Pričom ako šteňa sme ju socializovali, vkuse sa v parku hrala so psíkmi. Ako napríklad jedného psa zo susedstva nemá rada, vkuse ich musíme mať nakrátko pri sebe ale zase jedného nášho kamaráta labradora má rada, hrajú sa spolu…Nevieme si s tým rady, stále ju dám nakrátko keď uvidí psa a poviem jej ticho, no veľmi to nepomáha. Aj v rodine máme troch psov, s nimi vychádza v poho, ale to sú také malé psíky, dva maltezáky a jeden pudlík. Hlavne k veľkým psíkom je zlá. Ďakujem za každú radu.

katulastraka
24. aug 2021

Podla mna sa len boji. Nas je tiez utocny do vacsich plemien. Neviem ci sa s tym da nieco robit

autor
24. aug 2021

@katulastraka to ma nenapadlo. Ale asi má zlú spomienku z detstva, raz keď som s ňou bola v parku, tak jeden veľký pes prišiel ku mne tak som ho pohladkala a tak sa môj psík prišiel pomaznať a to veľké psisko na neho šteklo. Jeho panička vravela, že teraz si na mňa navykol a že teraz som akože jeho. Tej pani som nič nevravela. Samozrejme psa vykričala, ale môj psík si to asi zapamätal.

katulastraka
24. aug 2021

Je to mozne. Aj nas ma zlu skusenost s velkymi psami, preto je taky agresivny k nim.

anonym0001
24. aug 2021

Vyhladaj na youtube kanal "It's Me or the Dog". Su tam videa cvicitelky psov. Su sice v anglictine, ale z pozerania pochopis, co treba robit. Pripadne urcite existuju aj nejake videa v slovencine, cestine, skus pohladat.

autor
24. aug 2021

@anonym0001 ďakujem za radu. Po anglicky viem, nie je problém