Ako odnaučiť psa spať s nami v posteli?

29. jan 2023

Ahojte, idem si po radu od psíčkarov. Náš psík mal v novembri rok, máme ho od šteniatka a prvých pár nocí co bol u nas sme sa ho snažili naučiť na pelech, no prebiehalo to asi tak, že hodinu spal v pelechu, potom sa zobudil, prišiel k nám ku posteli (ešte nevedel vyskočiť), jeden z nás musel vstať, odniesť ho naspať do pelechu, počkať kym zaspi (lebo ak sme odisli skor tak knucal a siel s nami), a o hodinu prisiel znova, potom zas, zas, a my sme boli po par dnoch taki unaveni ze sme mu dovolili spat s nami na posteli. Odvtedy si na to samozrejme zvykol a spí s nami stale, no radi by sme ho konecne naucili na spanie v pelechu, len neviem, ako na to. Nemate nejake tipy?

10zabka
29. jan 2023

dať pelech do inej miestnosti a zatvoriť dreve. Zvykne si, len musíte byť neoblomní.

luccija
29. jan 2023

Kamarátka kúpila takú veľkú klietku do zipsami a pes spí v nej v spálni

sissy27
29. jan 2023

Zavrieť dvere do spálne a obrniť sa trpezlivosťou, možno sa aj pripraviť na pomstu 😃 možno niečo pošpiní či zničí. A nemusí hádam spať nutne v pelechu, ktorý si mu vybrala a umiestnila, nech si vyberie miesto, ktoré mu vyhovuje a ktoré vy akceptujete.

gejb
29. jan 2023

U nás pomohlo, ze sme ju naučili na povel "miesto" a vždy keď vyknučovala sme ju rázne poslali do pelechu, kľudne aj 10x za sebou. Ukazat na pelech, ist tam s nim a stat pri nom kym si nelahne, ak sa dvihne ze ide prec znova povedat povel "miesto" a vracat ho tam. Pochopi ze je to prikaz a ma tam ostat....Musíte byť ale neoblomni a neustupit. Zo začiatku je to ťažké,ale potom sa naučí a budete mat kľud...

gejb
29. jan 2023

Neviem akého mate psa, ale šla by som skôr cestou učenia a vysvetľovania (akk pri deťoch 😁) .píšem teraz moju skúsenosť. Keď ho len vymknem, zavriem, tak pes nechápe co sa stalo a mysli si ze sme ho opustili. Zavija a knuci. Pes potrebuje mať režim, a pre neho je jednoduchšie keď vie co ma robiť -cez povely. Povedz mu co ma robit, nie co nema robit . U nás to funguje.

gertrudaosem
29. jan 2023

Psíčkari ti neporadia, ti si myslelia že je normálne spat so slinami, chlpmi a kadecim nehygienickym...

paulinam99
29. jan 2023

Pes v posteli ? Uff, to je na mňa až príliš, postaviť psa na roveň s partnerom/partnerkou. Ľudia, nebláznite.
Bozkávanie, olizovanie a spanie so zvieratmi v posteli, na gauči atď. je len skracovaním doby, kedy zvieracie vírusy sa stanu rezistentnými aj voči ľuďom.

Prečo to robíte ? Nerozumiem tomu. Zviera je proste v hierarchii ríši života nižšie ako ľudia, tam je ich miesto a je nerozumné ich stavať vyššie a už vôbec nie na roveň s človekom.

Tým nemám na mysli, že ich môžete/môžeme týrať (to určite nie), ale sorry, nemajú miesto vedľa nás pri stole, v posteli atď.

P.S.: Už zviera v byte je cez čiaru ... a nie to ešte v posteli. Uff, až ma striasa, čoho sú ľudia schopní. Jednoduchá rada: psa z postele vyhodiť a nepustiť ho tam !!! Bez debaty. Neboj sa, právnika si pes nezoberie a nebude sa dožadovať práva spať s Vami v posteli. 😉

syslik81
29. jan 2023

@gertrudaosem
@paulinam99 este ze odpovedate k teme 😀 2x citaj raz odpoved ?? chce vediet ako psa dostat z postele a nie do postele ... a kto co ma v postekly vam moze byt u prdele .. kopa ludi je spinavsich ako tie zvierata a predsa nespia na zemy .. zi a nechaj zit vam asi nic nevravi ze?

onedaynick
29. jan 2023

ja by som ho nepustila, zavrela inde. Neexistuje, aby bol pes v posteli, na gauci. Fuj.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mistymay33
29. jan 2023

@paulinam99 prosim ta, neprezivaj to tak… keby si poznala trosku historiu, tak by si zistila, ze su aj spolocenske psy, ktori su slachteni a vychovavani kntomu, aby zili s ludmi v domacnostiach, v bytoch a v domoch. A tak to bolo uz par storoci dozadu. Zili v uzkom kontakte s ludmi… nie kazdy je taky precitliveny ako ty, tak tvoje vyjadrenie ze pes v byte je cez ciaru, je tvoje subjektivne videnie a citenie. Su ludia, ktori maju iny vztah k psom ako ty, ma ho v byte a dokonca si ho pusti do postele. A teraz chce fundovanu radu ako naucit psa spat v pelechu. Ak s tym nemas skusenost, tak tu nepis vylevy o tom, ake je cez ciaru mat psa v byte a ze je to nechutne. Lebo autorka ma evidentne psa v byte, chce ho mat v byte, tak ju nehejtuj.

gejb
29. jan 2023

@paulinam99 tvoj prispevok ma asi rovnaku pridanu hodnotu, ako keby si autorka pytala recept na jablkové pite a ty jej napíšeš, ze najlepší koláč je čokoládový cheesecake. Treba trosku čítať s porozumením a nechrlit nevyžiadanej názory, na to ona nie je zvedavá...

colsami
29. jan 2023

Kupit prepravny box/klietku, naucit tam psa prebyvat (kludne ho tam krmte, dajte hracky, zatvarajte na nejaky cas behom dna kym ste doma) a pekne krasne v noci tiez. Zavriet klietku, box, dvere, a vybavene. To ze psa naucis na jeho miesto a nie je v posteli mu nijak neuskodi.
Nic zlozite na tom nie je. Ale ostavat pri psikovi kym on zaspi atd... Toto pre zviera normalne urcite nie je. Pes potrebuje jasne jednanie a jasne pravidla.

guliver19
29. jan 2023

@paulinam99 No s tebou musi byt zabava😀.

paulinam99
29. jan 2023

Pre všetkých:
Nehejtujem a nestarám sa do života nikoho.
Len prosím prijmite aj VY s porozumením, že v príspevku vedome neriešim NÁSLEDOK (pes už v posteli totiž je a je problém ho z postele dostať preč), ale PRÍČINU stavu, t.j. prečo vôbec niekoho napadne si do postele psa dať.
Považujem za nezmysel si tú príčinu vôbec zapríčiniť (rozumej pustiť psa do postele).
V závere bolo poukázané aj na negatívny dôsledok toho, ak človek tú príčinu vytvorí.

P.S.: Áno, v príspevku síce nie je žiadna rada autorke k tomu, ako odstrániť už vzniknutý NÁSLEDOK (neviem poradiť, lebo psa v posteli nemám), ale v príspevku je preventívna rada pre všetkých ostatných, ktorí by sa čo i len zamýšľali nad tým, že si do postele psa pustia (PRÍČINA).

P.P.S.: Už len dodatok: je smutné v reálnom svete zistiť, že mnoho mladých ľudí si namiesto dieťaťa radšej kúpi psa a dokonca si ho pripustí "k telu" tým, že mu umožní spať v spoločnej posteli. Príde mi to zvrátené, i keď to rešpektujem, ale nerozumiem tomu. Podľa môjho názoru to totiž nie je normálne ... to je celé.

Prajem všetkým príjemný zvyšok víkendu. 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
paulinam99
29. jan 2023

@elizabet173 Logické uvažovanie naozaj nie je pre každého
Zvykne sa tiež hovoriť, že pre blbého každý blbec.
Logike mojich príspevkov preto nemusia vždy pochopiť úplne všetci. 😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miselar
29. jan 2023

Tak asi teraz poburym pani hore ale ja mám psov 4🤣🤣🤣.Dokonca večer dávam stredoázijskeho ovčiaka na chodbu keď sú mrazy .mám Aj sharpeia.V dome mám čivavu a pitbula xxl 🤣🤣.Áno pes v posteli nie ja som psíčkar psi mi nevadia ale v posteli ich nemám a zakazujem .Jasné že pitbulka si vyskočí ale vie že ju chytím dám dole do pekechu je to ešte 5 mesačné bábätko takže ju treba naučiť poslúchať ....Keď príde z vonka každému jednumu utriem nohy .
.často ich kupem a periem pelechy takže ak je starostlivosť tak pes nezapacha
..inak mám aj dve deti ,😁takže podľa mňa zviera patrí či do domu či do bytu podľa možnosti a usudeni každého z nás ...a autorka Havana dať dolu ukázať mu pelech naši majú na chodbe pelechy a spia tam .môže ísť do izby ale na posteľ nesmie ...chvíľu bude vyvádzať ale zvykne si .

divokykonik
29. jan 2023

Ja mám síce mačku, ale tiež pri mne spávala v posteli. Odnaučila som ju jednoducho, zavrela som pred ňou dvere, pár minút mňaukala a keď nepomohlo, išla spať inde. Veľmi rýchlo si zvykla. Inak mne tá mačka dotvára teplo domova, neviem si bez nej predstaviť život.

syslik81
29. jan 2023

@paulinam99 skor debil si neuvedomuje ze je debil prave preto,ze je debil ... pekny den aj tebe ... btw radsej psa v postely ako teba ...

paulinam99
29. jan 2023

@elizabet173 Nie je mi vôbec divné, že som v menšine. Vždy je niekto v menšine, lebo štatisticky je rovnosť menej pravdepodobná ako nerovnosť v skupine, kde je viac ako dvaja diskutujúci, či hlasujúci. Proste logika.
Logicky sa však nevylučuje, že aj menšinový názor je správny alebo pravdivý.
Aby však ľudstvo fungovalo bez vzbúr, tak demokracia prijala za svoje, že sa bude akceptovať väčšinový názor, a to bez ohľadu na to, či bude z hľadiska logiky správny alebo nesprávny, prípadne pravdivý alebo nepravdivý.

Inak napísané: Ak bude v parlamente viac hlúpych poslancov, je vysoké riziko, že budú, hoci demokraticky a väčšinovo, prijímané hlúpe, nelogické alebo aj populistické a nepravdivé závery.

P.S.: Zopakujem: rešpektujem v prípade psa v posteli názor, ktorý ho schvaľuje .... len dodávam svoj názor, že to považujem za nelogický a nesprávny postup. Dôvody boli popísané v mojich predošlých príspevkoch.

P.P.S.: O neporozumení logiky, či o blbcoch bolo v príspevku písané všeobecne. Kto sa v tom nájde, je už individuálna otázka pre každého, kto si to prečíta a ako na to zareaguje, t.j. či útokom, nepochopením alebo pochopením. Nebudem preto nikoho hodnotiť, hoci názor na obsah jednotlivých príspevkov si samozrejme (celkom logicky) vytváram.

888elizabeth
29. jan 2023

Pozri si na youtube DogDaddy a American standard dog training system

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
29. jan 2023

@paulinam99 ďakujem vám za váš názor, ale niekedy je naozaj lepšie si ho nechať pre seba. Ja žiaľ deti mať nemôžem a za toho psíka som veľmi rada, že ho máme a že nám robí milú psiu spoločnosť. 😊

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
estrella5
29. jan 2023

Naučila by som psa na klietku. Nie ho tam zavrieť a hotovo, ale dá sa ho na to pekne navyknúť, aby to bral ako svoje útočisko a mal to tam rád.. Aby to nebol preňho trest, ale jednoducho jeho miesto, kde sa cíti dobre 🙂
Klietku by som umiestnila niekde do spálne a keď bude na ňu naučený dávala ho tam na noc. Ak by ste boli ok s tým, že spáva s vami v spálni, tak by som ju tam nechala. Ak chcete aby spával v inej miestnosti postupne by som klietku posúvala, tam kam chcete aby zostala... Kľudne potom aj otvorenú na noc v tej izbe, kde chcete.. Ak už ste si ho naučili na postel nevylúčila by som ho skokovo niekde inde. Pekne postupne ho naučiť na nové pravidlá.. 🙂

A inak.. Ja som psíčkar telom a dušou.. Môj pes do postele môže, ale som úplne v pohode s tým keď niekoho iného pes do postele nemôže alebo ani do spálne alebo spí vonku v búde. Každého vec ako mu vyhovuje fungovať so psom.. To osočovanie majiteľov psov čo jeho pes ne/môže, kam jeho pes ne/môže, ako svojho psa ne/vníma mi príde len zbytočné útočné rýpanie a kopanie 😉😉😉 Ži a nechaj žiť.. Tolerancia.....

petedea
4. feb 2023

Vies, ono je to tak, ze pes velmi rychlo vyciti, ze nema pana, ale hnupa bez guli a potom sa citi byt panom on a proste bude skusat, po kade moze zajst, az sa nakoniec citi byt panom svorky.
Kto nedokaze byt chlapom a vzbudzovat prirodzeny respekt a nedokaze viest, ked ho nerespektuje ani len ten pes, tak je to hnup a nie chlap.
Aj my sme mali psa, mali sme ho velmi radi, aj on nas a bolo o neho vzdy dobre postarane, ale nesmel ani na postel, ani sedacku, ani na kresla, ani na stolicku.
Nebolo ho treba ani bit, ani na neho kricat, ani sa na neho hnevat.
Ked sa o nieco pokusal, stacilo, ked som na neho zazrel a on uz vedel kolka bije a uz aj sa pratal sa na svoje miesto.
Pes totiz velmi dobre vie, co si moze a co si dovolit nemoze.

autor
4. feb 2023

@petedea prečo tie urážky do hňupov?