ahojte, malej periem v Lovele s opakovanym plachanim bez avivaze. Tak isto aj nam. Ale kedze nepouzivam avivaz, vsetka dekovina aj flisove mikiny strasne elektrizuju. Az tak, ze v noci ked sa dotknem deky, alebo malu prikryvam, tak to az zasvetielkuje. Viete mi poradit, ako tieto veci odelektrizovat? Nase flisove mikiny periem v sportovom prasku a tiez elektrizuju, ale na tie sa nesmie pouzivat avivaz. Predtym mi tak neelektrizovali, ale ked sme sa prestahovali a kupili novu pracku, tak elektrizuju strasne. Cim to moze byt? Dakujem za rady.
neviem, či pomôže na deku, ale na zelektrizované pančuchy a šaty mi funguje, keď po tých veciach prejdem nakrémovanými rukami. Keď ide o oblečenie, ktoré neprichádza priamo do kontaktu s holou pokožkou, nalejem si do rúk trochu aviváže a tú "utriem" jemne do vnútornej strany napr. svetra. celkom pomáha.
ja aj podlahu zmývam avivážou - ked periem niečo ručne tak v lavóriku a avivážovú vodu zlejem do kýbla, pridám trochu saponátu a horúcej vody a umývam. alebo len črpnem ku saponátu.
(používam oboje " konvalinka" )
pred rokmi bolo dostať antistatický sprej myslím Lavandix, alebo tak nejak (výrobca Alpa). zháňala som ho kde tade, aj som im písala - odpovedali že ho už nevyrábajú.
elektrizovali mi hrebene a kefy, podšívka kabátov, sukne, pančuchy, deky. teraz všetko periem s avivážou a žiadne facky od elektriny.
myslíš že je to sťahovaním ? iba ak by si vymenila podlahovinu, viem že na kobercoch som elektrizovala, tým šúchaním obuvi po umeline, ale dlhšie nosím prezúvky s riadnou gumou.
skús prádlo a hlavne deky vypláchať aspoň s troškou aviváže, alebo skús si zriediť trochu aviváže s vodou do fľašky s rozprašovačom a jemne najmä deky orosiť.