Ahojte, riešime doma práve problém, ktorý nevieme vyriešiť. Máme 10 mesačného chlapčeka, ktorý rýchlo napreduje a keďže sa onedlho začne kúriť v krboch, nevieme si poradiť s tým, ako bezpečne oddeliť krbové kachle od nášho všadeprítomného Jakubka. Ak má niekto nejaký nápad, bola by som veľmi vďačná. 🙂
nooo. toto by veru aj mna zaujimalo. minuly rok sme kurili v krbe, no tento rok si to ani predstavit neviem 😨
My máme krb so zatvorenými dvierkami a myslím, že deti, keĎ pocítia, že sa popáli, alebo sa už popáli, viac tam nepôjde, no uvidíme......
Ja keď som mala 1 rok, oprela som sa o pec oboma rukami, mám jazvy dodnes, moja mama na to spomína ako na hrozný zážitok, mala som obviazané obe ruky veľmi dlho, nechcela by som to zažiť aj s mojim synom. Malý má síce rešpekt pred tým čo páli, ale človek nikdy nevie.
ja som to vyriesila takto:
zapalila som v krbe, nechala nahriat, nie velmi, ale dostatocne, aby ju to nepopalilo, ale zaroven to bolo neprijemne, prilozila ruku a povedala pali... Mala si zapamatala, ze to nieje velmi dobre, tak sa mu vyhybala a ked sa pozabudla, stacilo upozornit, pozor pali a hned odstupila dalej. 😉
tento rok to budeme aj my riešit, ale ešte tiež nevieme ako. Krpec nám pomaly začína lozit a do zimy začne akurat chodit, tak bude veselo. Rozmýšlala som nad nejakou ohradkou, ktorú postavím pred krb, iné ma nič nenapada.
existuju bezpecnostne zabrany ku krbom aby sa deti nepopalili. 😉 Nas krb tak salal teplo, ze maleho ani nenapadlo k nemu ist 🙂 .
ahoj kočky ani sa mi veriť nechce že je to vyše 3 rokov keď som začala túto tému. Ja len keby to niekoho zaujímalo že sme nikdy nedávali žiadnu zábranu, našťastie má vyvinutý rešpekt k takýmto veciam nebezpečným, takže obchádzal na meter. A aj keď ho zvedavosť donútila vyskúšať, tak len veľmi opatrne, nič sa nestalo 😉
ahoj bianka, no my sme kúrenie v kozube túto zimu vynechali, kvôli bezpečnosti, pretože sa okolo neho motala a otvárala dvierka. Ale občas zakúrili v kozube a malá sa mu viditeľne vyhýbala. Neliezla k nemu. Takže tam bude aj pud sebazáchovy. Ale túto zimu už chceme vykurovať kozubom, takže dúfam, že dáme pozor. No neviem či sa vyrába nejaká pevná prekážka, ktorá by tomu zabránila.