Ahojte,prosím vás vie mi niektorá poradiť ako najlepšie odstrániť pripáleninu z nerezového hrnca,včera mi totižto prihorelo rizoto,alebo už iba vyhodiť????????´dakujem
vyskušajte univerzálny kamen, je to diabol na pripáleninu...navlhčíš len hubku pošúchaš, vytvorí sa pena a tou čistíš...bez škrabancov, bez zápachu, dokonca by som povedala, že vonia :D , ekologicke, žiadne chemikálie a ma glycerín...takže to máš i namiesto krému...radosť upratovať 😎
celkom pomáha aj prášok do pečiva, vsypať s trochou vody, a nechať odležať, potom to ľahšie pustí
Ahojte. Uplne zaruceny recept je nechat prevarit vodku a za staleho miesania prisypovat citrodeko, no nie viac ako 4 male lyzicky. Odskusane, hrniec ako novy
Hlavne nechat odmocit. Nerezovy sa da urcite zachranit. Smaltovany by dopadol horsie. Ja odmacam v jarovej vode.
Ahojte. Vyskusala som skoro vsetky vase tipy, ale 100 percentne fungovala iba rada od Dalibora. Uz som sa bala, ze hrniec vyhodim. Este raz vdaka :o;
Mne veľmi pomoholl sprej z Lidla na čistenie trúby.
Dalibor funguje uplne zázračne. To som fakt nečakala. Ide to aj sa páleným. 🙂
pre každý hrniec smalt i nerez platí voda na dva prsty výška + .......... ale pod pokrievkou
tie bodky si zameňte za čosi čo sa užíva (skušajte) a potom len varte ca 10 min
tá vodka s citrodekom pomohla, dík moc :D
chcem sa spýtať na ten recept vodka s citrodekom, to ste nechali len chvilu povariť, alebo to potom treba drhnúť drátenkou či nejako inak, dakujem 🙂
ahoj Rebeka, hrniec odmoceny, vodka s citronom zaucinkovala, presli tri roky, podarilo sa zachranit ten hrniec? je to dolezite 🙂
ja pouzivam ekologicky bio mex, pekne vycisti aj pripalene hrnce a neskriabe povrchy.
Po odmoceni hrnca, vyvarit v nom prasok na pranie...
ako vyčistiť smaltovaný hrniec? dala som asi deci octu a vodu, varila asi 15 min a s prihoreninou ani nehlo...pridala som aj kyselinu citronovu a nič
Dalibor ov recept funguje 🙂
Vodka+kyselina citrónová....Musela som 2 krat prevariť lebo bol moc pripaleny ale šlo to samé bez dratenky ...Diky za typ zachránil sa mi hrniec
ahoj daj do hrnca vodu a prisyp 10 polievkových lyžic soli a 3 hrnčeky vody a nechaj vreť (sleduj) 3-4 minuty potom dopln vodu ak je jej málo a pridaj do toho prášok do pečiva. potom klasika drátenkou pretri ak to máš silnejšie pripálene tak proces zopakuj ešte raz. pomôže to🙂
vodka+citrón fantázia, hrniec ako nový
ahoj daj do hrnca vodu a prisyp 10 polievkových lyžic soli a 3 hrnčeky vody a nechaj vreť (sleduj) 3-4 minuty potom dopln vodu ak je jej málo a pridaj do toho prášok do pečiva. potom klasika drátenkou pretri ak to máš silnejšie pripálene tak proces zopakuj ešte raz. pomôže to🙂