Žienky, neviete ako skoncovať resp. obmedziť mušky v kuchyni? Asi mesiac okupujú našu kuchyňu. Večne ich nachádzam v pohároch s čajom a pod. Podotýkam, že nič zhnité ani rozkladajúce som nenašla 😵
Ahojte ja ich mám plný byt...do kvetín som vyliala mydlovú vodu, to mi poradili a kvetom to neublížilo a potom som tu už nevydržala a kúpila som sprej proti lietajúcemu hmyzu..Bros sa volá. A pomohlo, pokapali...
Nedržia sa ti v kvetoch?
Ja som dala do misky ocot a jar (pomer 1:1) a do rana ich tam bolo niekolko desiatok utopenych. Predtym ich povysavam vysavacom. Vyzeram pri tom ako nejaky akcny hrdina 😀
Zalezi od toho z coho sa vytvorili. Ak z kvetov, tak na to mne pomohli take zlte lepky do kvetinacov. Ak su z ovocia, treba ho prebrat a do poharika dat na dno nejaky sladky alkohol, napr. medovinu, my mame teraz hruskovicu s medom 🙂
Ja mám pocit, že to vylieza z novej hliny v kvetináčoch. Ako som ju vymenila, tak aj u nás lietajú, ale vyslovene v okolí kvetináčov....Vraj je to v tej kúpenej namiešanej hline a v teple sa liahnuuuuu. ☹ ... neviem či je to pravda, ale má to logiku.A tiež by som rada vedela ako na to...skúsim dať tú žltú lepku čo radíte....
oni raz dva zmiznú,je oberačka,čas mušiek-nič nenechajte vonku,smeti treba vysypať,oni idú na mokré potraviny aj veci,ako sú šaty....
Recept ktory naozaj funguje:
Odstran vsetky volne polozene potraviny hlavne ovocie, sirupy a zeleninu. Do malej misky, napr. kompotovej daj rozpolenu bobulu hrozna. Na vrch tesne napni potravinarsku foliu. Do folie urob male dierky tak aby sa muska zmestila. Poloz do kuchyne napr. rano a vecer uvidis. Musky sa dnu dostanu ale von nie, hrozno je pre nich neodolatelne.
Lakaju ich akekolvek "otvorene" potraviny, najma jablka, banany a paradajky.
Prva pomoc je vysavac, povysavat, kolko sa da, viac krat za sebou, viac krat za den.
Odlozit vsetky potraviny.
Nalepit tzv. "zltu lepku", dostat v baumaxe a pod. pri kvetoch, su to take strasne lepkave stitky, na ktore si nasadaju a mali by sa prilepit. Pozor, to lepkave nechytat, nejde to dole ani alkoholom!!!