Ako obliecť 3-ročne dieťa na pohreb?

21. apr 2021

Prosím vás čo sat dcérke na zajtra na pohreb? Mali by byť podľa nejakej etikety aj deti v čiernom? Neplánujem s nou byť v dome smútku ona bude von len my sa k nej budeme striedať raz jeden bude s nou von raz druhý. 🤗 Ďakujem

jaskolka
21. apr 2021

Ak nie je iná možnosť, že musí ísť také malé dieťa na pohreb, tak obleč ju normálne, vôbec nemusí byť v čiernom. Dokonca co viem, niekde obliekajú zámerne do svetlého,alebo úplne bieleho.Keď v dedine zomrela učiteľka, tak deti robili spalier od domu smútku, a všetky boli v svetlých veciach. Ale to boli staršie deti, okllo7-8rokov, ktoré učila.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
21. apr 2021

Tmave nohavice a biela kosela, biele alebo cierne saty, ziadne farebne veci, ziadne obrazky, ak nemas ani bielu ani ciernu v satniku, tak nejake zemite farby jednofarebne. Moji boli v bielom vsetci.

felycity
21. apr 2021

Dieta vobec nemusi byt v ciernom, ak je moznost zvolila by som striedme farby - svetle farby.

pribinak
21. apr 2021

3 ročne dieťa fakt nemusí byt v čiernom

sense
21. apr 2021

Obliekla by som normálne ak už musí byť 3jrocny na pohreb

basska_b
21. apr 2021

Žiadna povinnosť to nie je a čiernych vecí pre deti je pomerne málo. Hlavne treba zvoliť čisté oblečenie, bez obrázkov, napisov. Nič, čo by "svietilo"

terezka1947
21. apr 2021

Oblec normalne,bezne....

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cookie29
21. apr 2021

To je jedno. Ak to niekto nepochopí, smola. Môj 3 ročný bol v slniečkovo žltých kraťasoch. Boli sme na dovolenke keď mi zomrela teta. Ja som skočila do obchodu aby som mala niečo tmavé na seba. Nejaká babka mala poznámku ale veselo som ignorovala. Bolo pre nás oveľa dôležitejšie že sme tam mohli byt a že sme podržali aj tatina, ktorému zomrela sestra... a myslím si, že aj vďaka malému to zvládol

teleskop
21. apr 2021

???

mpg
21. apr 2021

Trojročné dieťa nemusí mať čierne oblečenie, ale tiež radšej nie nejaké červené, žlté, niečo také tmavomodré, tmavosivé a biele tričko,cez leto dievčatám dávajú aj pekné šaty.

lopka1313
21. apr 2021

Uplne bezne ju oblecte. Je to dieta, nebudete kupovat tmave veci, ked z toho za 5 minut vyrastie... inak ja som bola na pohrebe mojho stareho otca, kt bol na silvestra pred niekolkymi rokmi - a normalne aj dospeli ludia boli vo veciach ake doma mali, ci uz slo o nohavice alebo bundy. A to bol dedko z malej dediny (ale bol uzasny clovek, tak prislo obrovske mnozstvo ludi). Riesit oblecenie na pohrebe blizkeho je strasne povrchne a na tie "tetky" z dediny sa mozte kludne vykaslat. (Mne sa najviac aj tak pacilo, ked moju mamu po pol roku od umrtia babky - jej mamy, zastavila jej 70 rocna teta s otazkou, preco je v ciernom. Ked jej povedala, ze vsak kvoli mame, tak ju okrikla a vyjadrila sa, ze ciernu nech nosia stare baby v nedelu do kostola a nie ona, mlada 50tnicka denne do prace. Mame sa ulavilo, lebo cierna ju ubijala, a zacala postupne nosit aj svetlejsie farby a do mesiaca uz chodila v beznom obleceni).

katkamatka7
21. apr 2021

Úplne bežne obliecť, ale bez nápisov, obrázkov. Nič, čo by svietilo, pokiaľ to nie je biela, tá je ok, aj tmavomodrá, sivá.

negymama
21. apr 2021

dala by som biele tricko s dlhym rukavom alebo kremove, pudrovoruzove, ake mate,,, a k tomu jednofarebne satky, sive, bezove, tmavomodre...proste neutralna farba. Ak tam nepojde v mikimausovych elastakoch a trickom pikaču. tak aj kludne bezne slusne oblecenie do skolky.

simca06022011
21. apr 2021

uplne normalne, slusne, nic kikiriki.. ale urcite netreba kvoli tomu utekat nieco kupovat. Napr. moja bola v tmavom a mala veru aj obrazok na tricku, ale nic kriklave. A v pohode to vsetci zvladli. U nas na pohreboch kde sme boli, tak siroka verejnost bola v hocicom naozaj, iba najblizsi boli v ciernom (relativne, chlapi mali normalne niektory klasicky "svadobny oblek" co vytiahli so skrine s bielymi koselami a tak), proste staci slusne. Teplaky a tenisky nie, nohavice tricko ano... ani saty by som teraz nedavala, nam vzdy byvala na pohreboch zima ...

hoffmanka
21. apr 2021

Také malé dieťa, ak už ho teda chcete brať na pohreb, by som neobliekala do čierneho. Isto máte doma niečo nie nejak moc krikľavé a to bude v pohode neboj

kiki68
21. apr 2021

Tak Nase decko nosi ciernu bezne. Ale kludne by son obliekla bezne alebo do svetleho. Ja som chodievala v tom veku na pohreby bezne, hadzat kyticku. Vsetci z toho boli na vetve, ale je to mile.

lenka2710
21. apr 2021

Normálne ju obleč, mne pred rokom umrel otec a keby som malú nemala kde dat, tak ju určite neobleciem do čierneho! Mala vtedy 5 rokov a obliekla by som ju normálne, určite máš nejaké pekné nohavice, bundičku! Veď je to male dietko, určite to ostatných trápiť nebude 😉

ibrunova
21. apr 2021

Deti sa do smútočného neobliekajú, je to aj v etiikete.