Ako nezávidieť?

24. mar 2022

Sme dve sestry, kazda mame dieta, 2rocne. Ona je vydata, spokojna v stastnom manzelstve (aspon tak to prezentuje), ja som slobodna mama bez partnera zijuca u rodicov. Obe mame krasne zdrave deti. Ale neviem sa preniest cez to, ze sestra s rodinou chodi na dovolenky, vylety, ma auto, byt (sice na hypo, ale aspon ma sukromie)… moje dieta neznesie cestu autobusom, auto nemam, zijem s rodicmi a oni sa neustale do vsetkeho staraju. Nevladzem ju pocuvst, ake je vsetko super, kam chodievaju, na aku dovolenku pojdu, co si kupili…Ako sa nad to povzniest?

danik1505
24. mar 2022

Nuž, tak sa rozhýbať.. Dieťato do jaslí, ty do práce a šetriť. Potom vziať hypo a tiež mať súkromie 😉

zmrzlinka2021
24. mar 2022

Neporovnavaj sa

sim_simonka
24. mar 2022

Začni makať a aj ty sa môžeš mat dobre. Keď budes fnukat do vankusika tak všetci sa budú mat lepšie ako ty.

sissy27
24. mar 2022

no nemáš partnera, takže ti chýba jeden príjem. Ak chceš mať aspoň po materiálnej stránke to čo sestra, tak neostáva nič iné, len zdvihnúť zadok a ísť pracovať alebo si nájsť nejakého sugardaddyho. Oni za ten byt, auto, dovolenky a všetko ostatné platia, to nie je len tak, že im padne z neba.

w123
24. mar 2022

do prace tazko zacni hladat chlapa normalneho

ha_space
24. mar 2022

Tak si to vezmi z inej strany. Oni sice maju vlastny byt na hypo a sukromne. Ale predpokladam, ze si toto vsetko financuju sami, taktiez vsetky naklady s bytom. Ty bavas u rodicov, sukromie nemas, ale zasa tam byvas zdarma, mozno za nejaku priatelsku sumu. Naviac od rodicov mas pomoc na blizku. Oni mozu zavidiet tebe, ze mas pomoc a byvas takmer zadarmo.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1gramofon
24. mar 2022

Tak ta hypotéka sa sama neplatí. Mam kamošku, ktorá býva v peknom dome, má manžela, dcéru, auto a pekne oblecenie. Samozrejme ľudia o nej veľmi nepekne rozprávajú aká je zlatokopka, ako sa im dobre žije... Ale ona vždy pracovala, aj keď nezarobila veľa, celá jej výplata sa minie každým mesiacom a bude to tak celý život. To ale nikoho nezaujíma. A to iste tvoja sestra. Dopraj jej a ty so sebou niečo rob. Šetri si peniaze, asi neplatíš toľko co v cudzom byte keby ti rodicia nechceli pomáhať. Malú môžeš dat do jaslí tak ako to spravilo veľa iných žien. tebe ju bude mať kto strážiť ak by ochorela. A zoznamuj sa ak nechces byt sama, samozrejme si vyberaj veľmi opatrne aby si nedopadla zle

kate211
24. mar 2022

Neviem co ta trapi viac. Ci to, ze si slobodna mama alebo to, ze byvas u rodicov. Nuz, byvanie je dobre poriesit este pred dietatom. A nespoliehat sa na to, ze chlap sa o byvanie postara a ak to nevyjde, tak rodicia. A slobodna mama nemusis byt naveky.

tomikejt
24. mar 2022

Pozri, ja som tiež ostala kedysi dávno sama s 1 ročným dieťaťom. Keď mal dva, šiel do škôlky a ja som si nasla prácu, keď mal 4 už som mala byt na hypo aj auto. Nezavidela som nikomu, vedela som ze sa musím postarať o seba a o dieťa. Takže robíš niečo pre to aby si sa mala lepšie alebo len sedíš doma a rozmýšľaš o tom ako sa majú ostatní?

kornelies
24. mar 2022

@danik1505 Take lahke to nebude pokial byva aj teraz u rodicov. 😒 Rada dobra, ale skus povedat niekomu, kto zmeskal rychlik, aby sa snazil ho dobehnut na bicykli.

7lenka11
24. mar 2022

nerieš druhých a radšej sa zamysli, ako zlepšiť svoju situáciu.. aké máš ciele do budúcna? kedy chceš nastúpiť do roboty? vieš si nájsť u vás dobre platenú robotu? máš nasporené peniaze? stanov si svoje ciele a vykašli sa na druhých.. to, že u tvojej sestry teraz vládne idylka, neznamená, že to tak bude aj o rok alebo o päť...

danik1505
24. mar 2022

@kornelies nerozumiem. Ja som dala decká, obe, do jaslí, keď mali rok. A vrátila som sa do práce, aby sme vzali hypo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
24. mar 2022

Možno by pomohlo porovnávať sa s niekým kto sa má v živote horšie ako ty.. vtedy si človek uvedomí že mu nie je až tak zle..

lucyluska
24. mar 2022

Ahoj, nie všetko je o materializme, hmotných statkoch... ale hodnota človeka sa meria inak, nie to čo má, ale kým je. Je dobré, že si túto vlastnosť uvedomuješ, a chceš sa od nej oslobodiť.
Skús začať ľuďom priať, od maličkostí...
Tiež nevieš, čo sa za tým všetkým skrýva.
Je zaujímavé, že my ľudia sme náchylní závidieť všetko dobré, čo keby ten človek ochorel, aj to zlé mu budem závidieť? Veď predsa nie.
Taká závisť je veľmi zlá vlastnosť, či v rodine... potom povýšenie kolegyne v praci, keď sa niekomu fakt skvelé darí. To Ťa môže prenasledovať celý život.
Ako Ti tu niektoré ženy poradili, buď začneš aj ty makať a začneš si plniť sny, alebo žiť vo svojej bubline, ako je to nespravodlivé.
Prosím porozmýšľaj nad svojimi taletmi, aké máš dobré vlastnosti... tým, že je človek milý, dobrý, láskavý...prajný, ludský...sa predsa viacej ráta ako to, že niekto hoci aj zemeguľu obletel a má pokrivený charakter. Kľudne mi napíš keď chceš pokecať ďalej.
Si na dobrej ceste, keď si to uvedomuješ a chceš to odstrániť. Povzbudzujem Ťa k tomu 🌟

kornelies
24. mar 2022

@danik1505 Aby sme vzali hypo. Ona je sama a tym je situacia odlisna. Absolutne by som neriesila hypo, poziadala o socialny byt.
Nedaju sa porovnavat dve odlisne situacie. 2 prijmy, 2 rodicia su vzdy viac ako 1. Skus si predstavit zit sama s detmi, ci by si mala, to co mas.

ajajaj00
24. mar 2022

dopraj a bude ti dopriate ❤️

minutka
24. mar 2022

A preco nevezme sestra na vylet autom aj vas?

sasa2
24. mar 2022

Spýtaj sa sama seba, čo by si mohla urobiť ty pre to aby ste sa mali lepšie.

lilyianka
24. mar 2022

Ja ti to poviem z druhej strany,sme 2 sestry,ja mladšia,1 dieťa. Ona 2 deti,býva u rodičov.
My veľký dom,vraj parádne auto 🤷‍♀️, veľká zahrada a bazénom. Muž šikovný, vie si skoro všetko urobiť, podnikáme. Jasne,všetci majú pocit,ako sa mame ako v bavlnke,peniaze asi prehadzujeme vidlami. Ale na dom máme hypo (asi ako skorokaždý),auto kúpené ešte pred podnikanim a dieťaťom, keďže sme obaja stále robili. Áno ideme každý rok na lyžovačku. Narobíme sa pri práci dosť.
Sestra žiadny úver, nemusí platiť žiadne energie,býva u rodičov bez muža... ale je vidno, že život mi závidí? Ale prečo? Ona teraz nerobí, postarané o ňu je,poplatene každý mesiac.
V podstate z tejto strany je lepšie jej 🤷‍♀️

ivanaks
25. mar 2022

@minutka Čo ak má sestra 5-miestne auto, na výlet idú všetci traja, ako poprace ďalšie 2 osoby, keď by mala dať do auta 2 autosedačky? Ak autorka nemá auto, predpokladám, že nemá autosedačku. Alebo snáď predpokladáte, že sestra s 1 dieťaťom má 2 autosedačky? Váš komentár tiež zaváňa závisťou a nepochopením. Možno by autorka prestala závidieť sestre, ak by aspoň jeden deň mala "chodiť v jej topánkach"... A áno, aj sestra si môže povedať, máme auto, dom, ale makáme na to ako fretky. Tamtá je doma, rodičia ju živia, neplatí plné nájomné, aj o dieťa sa jej môžu postarať - ako k tomu prídem ja?! Nech nezávidí a skúsi niečo spraviť so svojím životom. Nájsť si prácu, časom možno vlastné bývanie a držím palce, nech sa dostaví aj spokojnosť s vlastným životom. V dcérke bude mať raz super parťáčku na výlety, aj keď možno iba peši či vlakom.

acrobaleno
25. mar 2022

Možno namiesto žiarlivosti by som sa nad sebou zamyslela a skúsila nájsť príčinu. Áno, posrala si si život so zlým výberom partnera, ale to je tvoja chyba. Skús pracovať na sebe a nie žiť život takto. Ak s tým nič nespravíš, budeš na tom horšie.

minutka
25. mar 2022

@ivanaks ja mam tiez dom, dovolenky a 1 dieta. Vlastnime 2 autosedacky (mame 2 auta). Plus som za 15€ kupila podsedak (keby nahodou). Bezne bravam dalsie dieta v aute plus dospelu osobu. Do 5 miestneho auta sa zmesti 5 osob ak by si nevedela ratat. A pride mi normalne zobrat sestru s dietatom obcas na vylet. Ved to je obycaj dobrych vztahov