Baby,ako sa dokazete udrzat pozitivne v tejto dobe,vojna na Ukrajine aj v Izraeli,politicka a ekonomicka situacia na Slovensku?Minimalizovala som citanie sprav,ale aspon trochu v obraze co sa deje vo svete byt chcem,televizor nemam,tak len tolko co citam na nete.
Mam pocit,ze je vela negativneho vsade,ludia nespokojny a nervozny,zly na seba navzajom.Celkom ma to trapi vsetko,casto rozmyslam,aka buducnost caka nas a nase deti.Som od prirody optimista,ale posledne vyvoje diania u nas aj v zahranici mi nenechavaju moc priestor na ruzove okuliare 😕
Kym nie som na internete a nevidim televiziu, najviac ma trapi to, ze je depresivne pocasie 😏 ked bolo slnko, vedela som sa naladit a na ine nemysliet, ale teraz ozaj tazko. Snazim sa aspon zamestnat. Aj ked je vonku skaredo, idem kade-tade s detmi...vecer nejaky dobry serial, jedlo.
Tak ja spravy nepozerám vôbec, čo sa ma bytostne nedotyka ma nezaujima ( možno sebecké ale ako ja ovplyvním situáciu nad ktorou ja osobne nemám kontrolu ? ) tak isto elimujem tzv. sledovanie ludi a veci čo sa ma priamo nedotykaju, niekedy dokonca ani nvm čo sa deje
Mojou prioritou je venovat sa rodine a sebe a nato sustredujem svoju pozornost, cas a energiu , snazim sa byt pozitivna a negativizmus nepustat do svojho zivota ( tazke ale dá sa to ked si ujasnis priority)
V poslednom čase robim aj to ze ak neviem napisat nieco pekné tu na MK, Fb a pod ( ludia sú sprostý a je toho plny internet) tak nepisem vobec a do diskusie sa nezapojím
Tiez nie som najmudrejsia ale zdravy sedliacky rozum mám a ked vidim čo ludia pisu alebo sa pytajú omg 🙂
Nie je to az take zle. V mediach sa jednoduchsie "preda" tragedia, nestastie, zle veci ako spokojny zivot bezneho smrtelnik, stastie, zdravie... Netvrdim, ze je vsetko uplne v poriadku ale netreba sa zameriavat len na zle veci, aj ked ich je okolo nas vela. Treba sa zamerat na to dobre, v sebe, v ludoch, ktori su okolo teba, vnimat tie lepsie veci, ktore sa deju intenzivne a tesit sa z nich, dopriat ich.
Je len tvoje rozhodnutie ci vidis pohar poloprazdny alebo poloplny
Ja som mala nedávno také blbé obdobie kvôli tomu a potom som pochopila, že kým nepozerám a nečítam správy, sem tam sa ku mne niečo dostane z videí, sa vlastne nič také hrozné nedeje. Ja ako jednotlivec to neviem nijako ovplyvniť aj keď som z toho veľmi smutná. Život ide ďalej.
@minesasubu som na tom ako ty, čo neviem ovplyvniť tak nesledujem (vojna, správy, negatívni ľudia čo vedia hovoriť len buď o chorobách, korone...)
Takisto mávam na ulici klapky na očiach a nevšímam si ľudí detailne, len hmlisto, načo...
Vnímam len rodinu a kamošov...mne to staci
Je velmi podobna situacia ako medzi 1. a 2.svet.vojnou. Pandemia Spanielskej chripky, hlad, nespokojnost ludi a vojna. To je jeden model, ktory je vhodny na vyvolanie strachu a rozdelenie ludi. Zacinaju aj dosial nevidane klimaticke zmeny, najma v pocetnosti zemetraseni, zaplav a vybuchov sopiek. Nasa jedina moznost je prestat sa bat, prestat sa strachovat a spolupracovat. Nevolit tych, ktori podnecuju vojny, chovat sa ako ludia a pomahat si.
Šport ,zdravá strava ,sex ,stretávanie sa len s ľuďmi s rovnakými názormi alebo sa nestretávať s ľuďmi
Čerstvý vzduch, práca okolo domu, venovať sa deťom...ak myšlienky pretrvávajú, tak najvyšší čas skúsiť dobrovoľníctvo
správy nepozerám, podstatné veci si nájdem na nete. Informujem sa, ale neprežívam to nejako. Vždy sa diali takéto veci a aj sa budú. Niečo sa nás týka viac a niečo menej. Ja som nastavená tak, že čo sa má stať, sa aj stane, bez ohľadu na to, či panikárim alebo nie, tak som sa prestala istými vecami trápiť. Treba si žiť svoj život tak ako chceme a nerozmýšlať tým štýlom, že čo keď to príde aj sem. Nevytvárať si situácie, ktoré sa nemusia ani stať. Venuj sa svojim záujmom, rodine, práci a život pôjde ďalej.
neviem či som nejako extra odolná ale mňa toto absolútne netankuje.Ani vojna ani nič.Som taký salámista.Velmi nad takýmto niečím ani neuvažujem.Keby je tá vojna u nás tak to by bola zas iná káva.A to si pozrem aj správy večer a nerozhádže ma to nijako extra..či už naši politici alebo hocičo iné
Čítaj dobré noviny 🤷. Vždy to tak bolo, že médiá ukazujú hlavne tie zlé veci. Neviem kedy v minulosti bolo "dobre". Asi len vtedy, keď sme boli deťmi, lebo vtedy správy (pre mňa) boli len také blablabla, ktorému som nerozumela.
Správy nepozerám, články veľmi nečítam. Zapnem si Disney + a pozerám Marvel filmy/seriály. Momentálne je Loki éra. Rozprávam sa o tom s ostatními fanúšikmi. Trávim s nimi na nete toľko času, koľko môžem.
A hrám hry na konzole.
telku som nezapla už 4 roky, na soc sieťach nie som a za posledných 8 rokov som si prešla takými sračkami s prepáčením, ale práve za tie zlé a ťažké chvíle som vďačná že som teraz psychicky aj fyzicky odolnejšia. takže všetko zlé je na niečo dobré a už dávam energiu len tam čo dokážem ovplyvniť a za svet sa len pomodlím
Ja si myslím, že okrem toho že nepozeras správy, necitas treba vypnúť aj sociálne siete.. mne totiž najhoršie robí práve to, čo vidím na sociálnych sieťach.. vidno tu totiž ako veľmi vedia byť jednotlivci zlí, premna to je šokujúce.. nikdy som nezila na ružovom oblaciku a naivné si nemyslela že každý človek = dobro.. viem že ľudia sú zlí.. ale keď tak konštantne človek číta a vidí že obyčajní ľudia za mobilmi dokážu druhým priať cez internet smrť, tešia sa z hrozných situácii vo svete, nadávajú si navzájom ako totálnu tupci, tak to proste položí aj mňa.. ak chce človek aspoň trocha zachovať svoje duševné zdravie, tak treba vypnúť internet a robiť niečo čo ho baví..
Viem že to píšem na nete a minimalizujem čas čo na ňom som, čo najviac sa dá.. len bohužiaľ už toľko veci čo človek musí cez net vybaviť a komunikovať, že vždy skĺzne k tomu aby nazrel sem a potom vidí krutú realitu zloby....
Radovat se z každého dne, užívat si čas z dětmi. Já osobně se toho co je ve úpravách nebojím. Ono, když přijde facka, tak je to stejné většinou z úplně jiného směru, než očekáváš.
mám to podobne, ale hovorím si, že kým tu nie je vojna tak je dobre, všetko prežijeme... zamestnávam sa prácou a školou, tiež minimalizujem sledovanie správ a čítanie všetkých článkov, prečítam si max. jeden, už sa ani nezapájam do diskusií