Viete mi niekto presne povedat,ako nazvat zadanie,ked ma ziak napisat obsah knihy,ktoru cital.Mna napada referat,ale to nie je asi presne...analyza tiez nie...Su aj ine moznosti?Dakujem.
@ckatka Tiez mi to pride najlepsie,ten obsah knihy.🙂Dakujem pekne.
Recenzia
Vytah
Pokial viem, tak sa tomu hovori aj abstrakt alebo resume, oboje znamena obsah, prehlad, vynatok, vytah alebo moje oblubene slovo vycuc 🙂
V ktorom rocniku je? Moj stvrtak ma citatelsky dennik. Nepisu nazov zadania. Do kazdeho riadku daju info o knihe: nazov, autor, hl. a vedl.postavy atd. Potom odsek obsah: a tam rozpisu v skratke o com ta kniha bola + pridaju ilustraciu.
Dakujem vsetkym.🙂
@ovaaa Bola to strucna otazka,ospravedlnujem sa,nebol cas vysvetlovat-bolo to myslene ako zadanie ziakom.🙂
Ak zadavate ulohu ziakom treba im zrozumitelne vysvetlit, co od nich pozadujete. Ak opis knihy s vami nerobili treba im napisat body, podla kt. by zadanie pochopili a vedeli vypracovat.
a to sa ešte robí, že z knihy deti majú len napísať obsah? Ved to je o čom? Aj tak to len odpíšu z netu ... skôr nejaký rozbor, hlavná postava, svoj názor na knižku, obsah fakt len stručne - proste taká malá recenzia má zmysel...
@ovaaa jasne,to sa stalo,len ked to bolo v bodoch,hladala som nejake synonymum k obsahu,ci nejaky vhodnejsi vyraz.🙂/Niekomu som chcela poradit/
Dakujem este raz za odpovede,pomohli ste mi.🙂
Rozbor literarneho diela....
Preboha...
@solange7 Ak reagujes na mna,ja nie som ucitelka,len som chcela niekomu poradit.Dik za reakciu.Pomohla.:-)
"Napíšte obsah knihy" alebo "Obsah knihy"
Co tam chceš iné vymýšľat?
Kapitola čitateľského denníka...alebo podobne. Inak obsah napríklad článku...sa ešte vola anotácia...alebo abstrakt. Ale pokiaľ je to pre žiakov tak by som to nekomplikovala