Ako naučiť psíka cikať vonku?

natalia939
12. nov 2017

Ahoj,mam 14 rokov a budem mat psika krizenca , chodim do skoly a tak sa vas pytam ako by som ho naucila cikat tak ze ja o d 7 do 13 hodiny som v skole vydrzi to ten psik bez cikania alebo mu mam nechat nieco vo vnutri na cikanie?
Dakujem 😉

nikkya
12. nov 2017

Ak budeš mat steniatko ,tak sa uci lahko. Poobede s nim chodit casto von ,ked sa vyspini dat mu dobrotu,pochvalit...ak nahodou dnu , po zadku novinami (neboj neubudne z neho) ,moja sa takto do tyzdna naucila,v noci ma pekne budila kňučanim. Kym je male su take podlozky alebo tusim umela trava a v dospelosti ked psa vyvencis rano,tak v pohode vydrzi kym prides. 🙂

natalia939
autor
12. nov 2017

@nikkya ďakujem za radu 🙂

sissy27
12. nov 2017

@natalia939 šteňa v žiadnom prípade nevydrží 6 hodín nešpiniť, takže po príchode zo školy maj nachystanú handru, vedro s vodou, čistiaci prostriedok... Trestať psa za niečo, čo urobil pred pár hodinami nemá zmysel.
My sme nášho naučili tak, že každé cca 2hod von a kým nespravil čo treba, tak dnu nešiel. Rovnako tak po každom kŕmení rovno von a čakali sme. Za "dobre vykonanú prácu" vždy pochvala, ak sme ho nachytali doma, tak dostal novinami. Cca 6týždňov trvalo, kým dokonale pochopil a v prípade potreby sa vedel aj vypýtať von.
A teda aj keď už vedel, tak 5x denne von aspoň na pol hodinu, z toho 2x denne vonku 1-2hodiny, výnimkou bolo horúce leto a silný dážď, to nemal rád, inak za každého počasia.

natalia939
autor
12. nov 2017

@sissy27 ako ste riesili jeho potrebu ked ste ho nechali na par hodin doma samého?

babulkomale
12. nov 2017

@natalia939 psika si treba obstarat na prazdniny a prve tyzdne sa mu maximalne venovat a vsetko ho naucit. Odporucam knihu o vycviku psov. Vsetko, co sa ti podari naucit ho v prvych tyzdnoch a mesiacoch sa ti bohato vrati v podobe bezproblemoveho spolocnika po dlhe roky. Ak nieco zanedbas, budes zit roky s otravnym psom, ktory bude tvojou vizitkou.

natalia939
autor
12. nov 2017

@babulkomale psika dostanem na vianoce tak budem mat na to aby som ho vsetko naucila 3-tyzdnove prazniny :D

lillystranska
12. nov 2017

@natalia939 len dufam ze to steniatko casom neomrzi a neskonci na ulici ako to uz byva. Ja som nase stena ucila tak ze vzdy ked sa zobueilo islo von. 3 tyzdne je malo na to aby sa to naucilo. A to cely den bude doma same? A rodicia? Ked mu pojdu zuby bude vsetko rozkusovat trhat a ak zostane doma same dom najdete hore nohami. Trestat psika iba za to co aktualne spravi. Ked pridete domov po 6 hodinach a bude dom rozbombardovany je zbytocne ho trestat pretoze nebude vediet co spravilo. Na tvojom mieste si najskor nieco precitam o vychove psa az potom si toho psika zadovazim

natalia939
autor
12. nov 2017

@lillystranska a vy ste s nim furt doma? Nenechávate ho nikdy sameho?

tenerifka
12. nov 2017

@natalia939 Dospely pes moze byt sam doma, na steniatko treba cas, ako ti tu uz napisali predo mnou.Budes mat psa alebo fenku?Fenky sa naucia rychlejsie a neocikavaju kazdy kut

natalia939
autor
12. nov 2017

@tenerifka nwm ake este na pohlavi mi nezalezi hlavne ze ma bude mat rad.
ale zevraj je lepsia fenka ... tak sa uvidi este :D

sissy27
12. nov 2017

@natalia939 no kým sa nenaučil, tak sám doma nebol. A nesmel ani do izieb, kde boli koberce.

babulkomale
12. nov 2017

@tenerifka steniatko chlapec este neznackuje kazdy kut, cika ako fenka niekolko mesiacov.
Moji chalani sa naucili kazdy do dvoch tyzdnov necikat dnu, ale teda bola to maximalna priorita pre mna v tie dni stale chodit von, zima-nezima, vo dne v noci. Ziadne toalety v byte.

babulkomale
12. nov 2017

@natalia939
odpadkove kose niekam vylozit, dozadu na sporak alebo zavriet do spajze ci skrinky, vonave sakle zo salamov su nebezpecne...papuce a topanky do skrine zatvorit, tie mu prirodzene vonaju a bude ich chciet hryzt. Kable schovat, vsetky krehke nebezpecne veci na cas zrusit, kvety vylozit na okna.

lillystranska
12. nov 2017

@natalia939 moji rodicia su doma stale ale ked sme si ju zadovazili chodili sme prec ale dva roky trvalo kim sa naucila sama potrebovala cas. Kazdy psik je individualny na kazdeho plati nieco ine

36evina36
12. nov 2017

@natalia939 ja dostala psíka tiež na vianoce a chodili sme do prace a pekne sa naučila doma som jej dala takú podložku kúpiš ju v obchode pre zvieratá alebo normálne v drogérii také co sa dávajú pod bábätká. Prvé Mlacky dnu som s ňu vypila a nechala ju tam tak aby to cítila a potom furt cikala na to miesto - teda na tie podložky ako šteniatko teraz už krásne vydrží.

natalia939
autor
12. nov 2017

Dakujem vsetkým za rady :D

jojusamd
30. máj 2020

Poradte mam šteniatko 3 mesačne večer snim idem okolo 23.00 naposledy von nema pri sebe ani vodu ani jedlo a rano najdem mlačky?

ninah1486
7. dec 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

naseho sme pustali vonku zakazdym ked sa dalo a hresili sme ked sa vycikal dnu