Ako naučiť mopslíka vykonávať potrebu vonku?

klaudia2004
10. júl 2016

Dobrý deň, mohli by ste mi prosím poradiť ako naučiť konkrétne mopslíka chodiť vykonávať potrebu von ?

sintra
10. júl 2016

Chodit s nim von? A kde vykonaval potrebu doteraz? Je to este stena?

mimla
10. júl 2016

No štandardný postup je, pokiaľ viem, za potrebu vonku extrémne chváliť, prípadne podplatiť granulou a vnútri nie, povedať fuj, alebo ignorovať. U jedného našeho psa to nefungovalo, to by som fujkala a ignorovala doteraz. Musel dostať vždy, keď to pustil doma, po prdeli novinami. Nemajú radi ten zvuk papiera. Skrátka treba chodiť často von.

misel0806
10. júl 2016

Pokial ho chces naucit ,vonku spinit,musis ho najprv odducit doma predpokladam,ze preto nechce lebo je doma nauceny na noviny. Nas tiez dostal v novinami po zadku vzdy ked sa vyspinil ak som ho uvidela ze bol pricupeny uz aj som ho karhala,skratka raz sa musi vyspinit aj vonku ak je to stena treba mat trpezlivost on sa to nauci😊

marianna_peskova
27. júl 2016

Náš mops je síce vonku, ale keď sme ho predtým mali v dome 24/7, vypúšťali sme ho na celý deň do záhrady. Časom si zvykol na tento režim a cez noc vydržal bez vykonania potreby. Pomohlo aj, že sme mu zobrali podstieľku, na ktorú bol zvyknutý cikávať.