Ako naučiť dvojročné dieťa spať v noci?

lenkafifko
7. jan 2018

Maminky poradte mi, uz som zufala.moj maly ma 2roky a nespime. Vecer zaspi medzi 20-21h a zobudi sa okolo 2-3rano ze chce mliecko a uz nespi 2, 3 alebo niekedy aj 4hodiny. A toto je kazdy den uz som mu zrusila aj obedny spanok a nepomohlo to, akurat isiel spinkat o hodinu skor a noc zase zla... 😭

evittam
7. jan 2018

Co jedavs cez den? V noci nemá co pit mlieko. Ponúknuť vodu a hotovo.

hettinka
7. jan 2018

Zruš mlieko v noci, a najmä ak ho má z fľaše, prejdite na pohár. U nás len to pomohlo ... po roku budenia síce dcéra skoro týžden odplakala, ale potom začala spať celú noc.

lavieenrose
7. jan 2018

kedze ma 2 roky. bude ta cakat tazke obdobie ked odmietnes dat mlieko ..drzim palce

bosoriak
7. jan 2018

- Zrusit mlieko
- Ponuknut vodu z pohara v noci a laskavo, no pevne ho ulozit naspat
- Nerozsvecovat, nereagovat, max. pohladit a kludne oznamit, ze je noc a sa spinka

Opakovat tak casto, kym sa nepodari, moze to trvat aj niekolko tyzdnov. Bez placu to nebude, ale takyto nocny rezim je skodlivy nielen tebe, ale aj dietatu.

Vela zdaru.

lenkafifko
autor
7. jan 2018

No najhorsie je to, ze je velmi zly jedak, cez den neje skoro vobec tak som rada ze aspon to mlieko (mame este sunar). A v noci to chce dohnat. Ale teraz posledny tyzden uz aj zacal papat celkom ale noc sa nezmenila. Jemu sa v noci nechce spat. Ked mu nedam v noci mlieko tak bude kricat kym mu ho nedam. Nemam mu ho dat ani tak? A nesvietim, od toho sa mi ho podarilo odnaucit nedavno.

hettinka
7. jan 2018

@lenkafifko nie, nedaj aj tak. Mne robila dcéra toto iste, cez deň nejedla a v noci sa dorážala mliekom. Začarovaný kruh.
Ja som úplne zrušila fľašu, aj cez deň, zaviedla pevne časy jedenia, režim. V noci sa prestala budiť do týždňa, prvé tri dni boli hrozné, potom už len mrncala. Dala som jej len čaj z pohára, iné nič.
A aj jedenie cez deň sa zlepšilo časom, ale to trvalo dlhšie. Aj dva mesiace. Ale viac ako 2 poháre mlieka dieťaťu netreba.

lenkafifko
autor
7. jan 2018

@hettinka a cez den ti mala spinkava? Ja som si myslela ze ked nebude spat cez den, ze v noc prespi ale prd...

hettinka
7. jan 2018

@lenkafifko už má 16, tak už nespáva 😂. Ale keď bola mala, spávala aj cez deň, aj v škôlke spávala, až to 5 rokov.

bosoriak
8. jan 2018

@lenkafifko u mojich deti nikdy neexistovala ta rovnica, cim menej spia cez den, tym lepsia spia v noci. Skor naopak. Cim skor som ich dala vecer spat a cim viac cez den spali, o to lepsia bola noc.

A pochopitelne, ze dieta bude kricat, ze chce mlieko, ale tak snad si rodic ty a ty rozhodujes o otm, co sa moze a co nie. Obzvlast ak to doteraz tak fungovalo, ze zakrici a dostane. A ono to nema byt tak, ze si rada, ze ma mlieko v noci. Ono to ma byt tak, ze ma sam pochopit, ze ak sa nenaje cez den, v noci bude hladny. Ono sa to vsetko upravi, len ty si musis v sebe poriesit tieto veci a zacat sa na to pozerat tak, ze ty si ten, co rozhoduje, nie dieta. 🙂

Vela zdaru.

lenkafifko
autor
11. feb 2018

@bosoriak no uz mame par tyzdnov za sebou a musim povedat ze mame viac noci ktore prespime cele ako tych co sa budime. Mliecko si este sem tam vypyta a ked mu poviem ze nedam tak neriesi a spinka dalej. A presne aj u nas to je teraz tak ze ked sa cez den pekne vyspinka, nevymysla ani vecer so spanim a aj ta noc je fajn. Zase zaciname mat rezim. Som stastna ako blcha 😃Este sa musime naucit papat a vsetko bude perfektne. 😊Dakujem velmi pekne za rady!!!

bosoriak
12. feb 2018

@lenkafifko to som rada, ze sa dari. Len tak dalej.