Chcela by som vedieť ako naštartovať zdravé sebavedomie..
Čo robíte pre to aby ste sa cítili dobre vo svojom tele s neporovnavali sa s inými ?
Veľmi chcem tak žiť,ale je to ťažké. Mám pocit že mám okolo seba len pekných ľudí ( výzorovo )
Ďakujem.
@ckocka to chapem. Len je to ťažké lebo mám ozaj len pekné kamarátky
Koľko mas rokov ak sa môžem spýtať
@zuzana2299 30
Sebavedomie je Seba Vedomie = uvedomenie si seba samého. Potrebuješ byt viac sama so sebou a raz za den sa pravidelne stíšiť vypnúť zvuk aj obraz a ponoriť sa do svojho vnútra. Uvedomiť si seba a svoju vlastnú hodnotu ktorá nezávisí na krase ani na výkone ani na zdraví ani na peniazoch. Najvyššia hodnota je život a to že si tu a môžeš na tejto planéte jednej z biliónov žiť je malo pravdepodobný zázrak. Takze je to ako vyhrať Eurojackpot. Tes sa z krásy druhých a buď k ním láskavá. Ty asi nie si krásavica keď sa tak hodnotíš ale neviem či si až taká že by ťa nikto nechcel alebo je to len porovnávanie sa. Ľahko sa povie Neporovnavaj sa keď hlava ti rozkazuje a porovnáva sa. Nájdi si iný zdroj sebapotvrdenia nie len krásu. Vezmi si príklad od šťastných žien ktoré nie sú krásne ako je obvyklý štandard. Čo ich robí šťastnými?
Tuším sa tu s podobnými témami roztrhlo vrece. 😁 U teba aspoň vidím snahu niečo s tým robiť, lebo v tých ostatných témach nad sebou autorky len plačú. OK. Dám ti radu. Účinnú! Volá sa autosugescia. Neviem, s čím konkrétne máš problém, ale keď si písala o výzore a pekných ľuďoch okolo seba, tak asi v tomto potrebuješ podporiť sebavedomie. Je to prosté: musíš samu seba presvedčiť, že si krásna, úžasná, dokonalá... Môj postup (neodborný, odskúšaný len mnou): postavím sa ráno pred zrkadlo, vystriem sa, vtiahnem brucho, zdvihnem hlavu. Pozriem sa sama sebe do očí a usmejem sa najkrajšie, ako viem. Potom si nahlas (nemusí to byť nahlas, aby aj susedia počuli, myslím to tak, aby si to počula ty) povieš, čo chceš. Napríklad "cítim sa fantasticky, vyzerám úžasne, som krásna, moje telo je dokonalé..." Alebo niečo podobné. Sama zistíš, čo na teba funguje najlepšie. Treba to opakovať každý deň. To, že to budeš často počuť, spôsobí, že tomu uveríš. Keď nie ty, tvoje podvedomie. Funguje to, ver mi. 😉
Len položme si otázku čo je to krása... Pre niekoho vysoká kočka s dlhánskymi nohami, pre niekoho zas čo má vlasy - hrivu ako kôň, pre iného zas dokonalá postava s mierami modelky...
Nestavaj len všetko na krásu. Ani všetko nie je o kráse. Po 30tke sa pomaly vytráca - prejavuje sa stárnutie, pokožka nie je ako v 20tke, a aj postava sa môže mierne zaguľatiť..
čítala som že človek po určitom veku každý rok stráca 3 perc. svalov - takže si spočítaj koľko je to za 10 rokov.
ono je to niekedy velmi tazke sa neporovnavat, kedze vidime vsade na socialnych sietach vsetky tie zeny, takze to je asi to najjednoduchsie si vsimnut co my nemame a ony ano.
treba si uvedomiť, že každá žena je jedinečná a krása je častokrát aj o samotnom vyžarovaní a šarme- toto nemá hocikto, povedala by som, že málokto. Keď vidím niektorých ľudí na fotke a potom sa s nimi stretnem, úplný rozdiel..Ale teda, každá máme iné kritéria na vonkajšiu krásu, ja som na seba dosť kritická, tak sa snažím robiť všetko pre to, aby som bola so sebou spokojná- myslím, že takto smerovala tvoja otázka- to znamená, udržiavam si postavu, aby som nepribrala- u mňa ale stačí nejesť blbosti, keďže aj bez cvičenia mám ozaj peknú postavu- pri 2 malých deťoch sa čas hľadá trochu ťažšie, pravidelne chodím do kozmetiky, kadenicka, nechty, kvalitná kozmetika, mám aj mierne úpravy typu permanentný makeup, vybielené zuby, pekne a štýlovo sa obliekam🤷♀️Potrpim si na vlasoch..Toto sú ale moje kritéria, aby som sa cítila dobre, s vekom (33 rokov) som sa o seba začala oveľa viac starať a dovolím si povedať, že vyzerám oveľa lepšie, ako keď som mala 20, a to ja som vždy vyzerala dobre😜Tak ak Ťa niečo trápi na tvojom výzore, zapracuj n tom a zmeň to, čo sa dá..Čo sa nedá- na to máme estetické kliniky- určite suoer riešenie, ak by si sa mala psychicky kvôli niečomu trápiť, čo nevieš zmeniť. Pre tých, čo by chceli rýpať- jasneze sebavedomie a krása nie sú o umelých vylepšeniach, ale v mnohých prípadoch práve tieto pomohli mnohým ženám zbaviť sa nejakého komplexu a byť spokojná sama so sebou..
tak tiež mám okolo seba zopár pekných ľudí, ale v podstate ma to netrápi, výzor je premenlivý, stačí sa nahodiť, namaľovať, starať sa o seba, cvičiť a to dodá človeku sebavedomie, že pre seba niečo robí, ostatní to určite ocenia, uvidíš...ja by som skôr v živote chcela byť v niečom naj, vynikať, mať výnimočné schopnosti (obdivujem ľudí, ktorý to vedia s rubikovou kockou napríklad, alebo keď niekto vylezie na najvyšší vrch sveta a pod.) alebo povahovo byť dokonalá :D
Ďakujem vám za rady. No prešiel rok a stále sa v tom krútim takže asi som na sebe veľmi nepracovala. Kedy toto skončí 😔
Tak toto mi nastavilo riadne zrkadlo teda. Že je to rok a stále cítim to isté. Budem musieť na sebe naozaj intenzívne pracovať a vážiť si samu seba aj za iné veci ako je krásna postava a podobne.
Stačí si uvedomiť že je to pocit. Pocit nie je realita.