Ako napísať vzor o odvolaní?

natali1985
10. feb 2011

Ahojte mohol by mi niekto poradiť?Kámoška a jej manžel dostali po 13rokoch "potešujúci"list zo sumov ktorú maju vyplatiť z dôvodu jazdy na čierno....chcela by som jej pomôcť a ked že po 13stich rokoch je to už premlčacia doba stači asi napísať iba odvolanie 😒 ....vie niekto ako sa teketo odvolanie píše?ak áno mohli by sťe mi na tento email natali1985@azet.sk poslať vzor? pekne dakujem 😵

pink_lady
10. feb 2011

nepises, ci ten potesujuci list a ta suma nie je nezaplatena pokuta + uroky...lebo to by potom odvolanie naozaj nepomohlo, na to ze nie je zaplatena pokuta mozu naozaj prist az po niekolkych rokoch a nikdy nebude premlcana len pekne nabalena 😝

jahodka35
11. feb 2011

tak, veru tak má pink_lady pravdu.... aj ja som ho minuly rok dostala po 11 rokoch, navyse dovtedy mi neprislo ziadne upozornenie a vobec som si nebola vedoma, ze by som isla tym spojom (uplne od veci, nikdy som cez tu lokalitu nesla, ale tak 11 rokov si clovek nepamäta kazdy detial vsak ano) a na cierno uz vobec nie... ale nic si nepomozes, za odvolanie sa plati a ked si spocitas naklady na pravnika, tak tu pokutu s urokmi radsej kazdy zaplati.... bohuzial....

bosoriak
11. feb 2011

Odvolanie kvoli premlcaniu sa ale da uplatnit len ak dopravny podnik tych x rokov nekonal. Treba sa pozriet v zakone, kolko su lehoty premlcania pre pokuty z dopravneho podniku alebo pouzit google. Kazdopadne - ak sa pokusali tvojim znamim zaslat upomienky alebo exekucie, nemozu uplatnovat premlcanie.
Za odvolanie sa ale nic neplati, netreba na to pravnika, len treba vediet, podla akych zakonov sa odvolavas na premlcanie.
Skus sa skor informovat na porada.sk, tam ti asi lepsie poradia, co sa tohto tyka.

dupinka
11. feb 2011

Ak naozaj nedoslo doposial k vymahaniu zo strany dopravneho podniku, t.j, neboli doposial uplanene ziadne zakonne prostriedky na vymahanie sumy, tak potom je namietka premlcania na mieste.
V liste by malo byt uvedene ustanovenie zakona, podla ktoreho pokutu vymeriavaju a tiez poucenie o lehote a sposobe podania opravneho prostriedku - odvolania. Treba postupovat podla toho.
Vseobecne plati lehota pre odvolanie 15 dni odo dna dorucenia. Sucasne by som vzniesla namietku premlcania, ak boli splnene podmienky, ktore som uviedla hore - t.j. necinnost dopravneho podniku.