Ako napísať srdečnú gratuláciu?

2. dec 2022

Baby potrebujem poradiť. Mám známeho s ktorým som nebola v kontakte už 5 rokov. Bol to kamarát no akosi sme sa odmlčali. Pred časom som zistila že sa v jeho živote veľa zmenilo aj jeho pracovná pozícia. Rada by som sa mu ozvala a chcela mu poblahoželať.
Poradíte mi čo mu napísať ? Ako začať ? Alebo radšej zavolať ?
Boli sme kamaráti asi tak na hrane. Nikdy sme sa ale nepobozkali hoci nás to neuveriteľné lákalo. Nechcem aby to vyzeralo, že mám o neho záujem. Vyslovene že srdečná gratulácia.

martul
2. dec 2022

Ja poviem, že by som nenapísala nič. Načo sa pripomínajú, nie ste v kontakte vôbec a ty si to len ,,zistila." Ani ste sa nestrtli aby si oznámil tie zmeny v živote, nič. Čo ja viem...preco sa chces pripominat..

ckocka
2. dec 2022

Ak už tak by som zavolala. Dostať znenazdajky gratuláciu k osobným a pracovným úspechom len tak, bez kontextu, asi by som bola zaskočená.

katkaandy
2. dec 2022

ja odpoviem inak ako boli predošlé odpovede. Prečo by si sa neozvala? Veď keď som zistila niečo, čokoľvek, za čo chcem niekomu prejaviť nejakú hocijakú emóciu, prečo nie. Veď ste si boli blízky a ak má byť dôvodom vášho znovukontaktu tvoje poblahoželanie, tak hor sa do toho. Ja napríklad by som hneď nevolala. Napísala by som sms s tým, že som sa náhodne dozvedela o ňom nejaké veci, a tak ťa potešili, že sa mu darí, si si na ňho proste zmyslela, a tak si mu chcela poblahoželať. a následne uvidíš aká bude jeho reakcia. Ale určite by som to nezahodila len tak za hlavu. Pre niečo ťa taká myšlienka napadla, tak treba počúvať svoju intuíciu. 🙂

sima338
2. dec 2022

@katkaandy úplne súhlasim. Len píše, že prestali byť v kontakte, žiadny problém, konflikt. Je doba sociálnych sietí, Linkedin, človek ľahko klikne profil a dozvie sa aj takéto pracovného úspechy toho druhého a nič extra na tom nie je.
Takže autorka, v pohode sa ozvi, nepreháňaj to s nejakou špeciálnou gratuláciou, kludne sa spýtaj, ako sa mu darí, čo má nové okrem spomínaného úspechu a že mu teda blahoželáš a že to vnimáš pozitívne. žiadna veda, veď mu nejdeš písať, ako ho miluješ 🙂

bolarazjedna
2. dec 2022

Ja by som napísala asi takto: ahoj Peťo, dúfam, že sa nenahneváš, že po toľkých rokoch sa ti ozývam. Počula som, že ťa vymenovali za primara/riaditeľa (atď), chcela by som ti k tomu úprimne zo srdca zablahoželať a popriať veľa úspechov! Budem rada, ak niekedy napíšeš, ako sa ti darí, ako sa máš. Zároveň k blížiacim sa sviatkom prajem veľa pohody a radosti!

autor
2. dec 2022

Heeej baby ďakujem to je super. Hneď mi je lepšie. Cítila som sa čudne ale vlastne nemusím. Presne preto som vedela že si prídem pre názor sem.
Nebudem klamať určite sa mi niekedy jeho služby v budúcnosti možno zídu. Človek nikdy nevie. A hlavne nechcem vyzerať že sa ozvem iba vtedy keď niečo potrebujem. Tak ja asi najskôr napíšem správu či vôbec to číslo ešte používa. Ďakujem vám pekne 🙂 ste super !!!

macilka
2. dec 2022

Ja zasa napíšem z iného uhla.. čochvíľa má totiž, caka vyznamna funkcia, je to otázka dní.. ak by sa mi po zvolení niekto ozval, s kým som roky nebola v kontakte, hneď by mi prišiel dôvod, teda že mu ide len o to, "kým zrazu som" a čo z toho niekedy kápne.. už na začiatku mi to napadlo, ale reagovat som nechcela, že však tvoja vec.. len teda si to aj sama potvrdila v poslednom príspevku. Ja len že sudiac podľa mňa - nie je príjemné, že ľudia sa začnú v takomto období ozývať (čo sa mi už deje), lebo je evidentné, o čo im ide..

martul
2. dec 2022

Ahaaa, sranda. Tak ty sa mu nechceš ozývať,, až " keď budeš niečo potrebovať, ale vlastne už teraz dopredu,,ak" by si niečo potrebovala.
Uuupplne nezištne mu chces zagratulovať.🤦😁

martul
2. dec 2022

@macilka bingo, to isté píšem aj ja

h2
2. dec 2022

Gratuláciu k pracovnej pozícii neočakávam ani od blízkych priateľov, nie to ešte od niekoho, s kým nie som v kontakte 5 rokov. A už vôbec, ak som mu o tom nepovedala ja osobne, ale vie takúto informáciu od niekoho tretieho. Bolo by mi to maximálne divné, dokonca až nepríjemné.

oli18
2. dec 2022

No tu je podstata, ze sa ti mozno jeho sluzby v buducnosti zidu 😃. Tak v tomto pripade by som vobec nic nepisala. Ved on si aj tak pomysli, ze pises preto, ze nieco z titulu jeho postavenia potrebujes. 😉

autor
2. dec 2022

😁😁😁 reálne od neho nič nepotrebujem. Fakt vážne. Vyzerám teraz dosť blbo. Ale mne vážne ide o to blahoželanie.

h2
2. dec 2022

A prečo máš potrebu mu blahoželať?

autor
2. dec 2022

@h2 no ja už teda ani neviem. Zo slušnosti. Že som nezabudla na nás ako priateľov.

h2
2. dec 2022

Tak mu napíš, len tak, že ako sa má a čo má nové, že si si naňho spomenula. Na nejakú gratuláciu k pracovnej pozícii sa vykašli. Ešte by som pochopila k narodeninám, alebo meninám, proste pozrieš do kalendára, vidíš tam jeho meno, tak si spomenieš a napíšeš. Ale k povýšeniu, o ktorom ti ani on sám nepovedal? Veď to je ozaj ako keby si mu napísala, že ste sa o ňom s niekým rozprávali.

martul
2. dec 2022

Tak a prečo si mu teda zo slušnosti negratulovala k narodeninám a meninám každý rok, potom by to bolo ok, ale ozvať sa po 5 rokoch neexistovania,,zo slušnosti?".
Ale môžeš kľudne, ja len svoj názor píšem, mne to to bolo blbé.

autor
2. dec 2022

@h2 ono to bolo tak že som na nete natrafila na článok s jeho foto. Ale tak ešte si to premyslím. Je vo vysokej funkcií a keďže viem aký bol pracovitý a že dosiahol svoje tak ma napadlo mu vzdať hold.

autor
2. dec 2022

@martul áno v tom máš pravdu. To som nejako vedome prehliadala.

autor
7. dec 2022

Baby neozval sa. Asi už nepoužíva číslo alebo sa neozvala lebo nechce. Tak mi treba 😐😔
Som z toho akási sklamaná a hlavne pocit že neviem na čom som. Radšej ani nejdem pátrať či to číslo funguje. Alebo dá sa to nejako zistiť? Volať mu určite nebudem.

zuzanka.zuzu
7. dec 2022

no a čo si napísala? lebo ja nesúhlasím s niektorými príspevkami vyššie, neznášam keď sa mi niečo podarí (môj "úspech" sa nedefinuje vymenovaním do funkcie ale skôr inak sa to ľudia dozvedia) a vtedy je ich ako nasr*tých, čo sa zaujímajú aký mám deň 🙄🙈 fakt by mi lepšie bodlo, keby mi niekto napísal "gratulujem k vymenovaniu za riaditeľku. prajem veľa úspechov" než presladené falošné "ahoj. dlho som o tebe nepočula, ako sa máš" a to pár dní po tom čo o mne počuli všetci kamaráti 😀

martul
8. dec 2022

Prečo do toho furt rypeš?
Prečo si sklamaná? Na čom by si mala byť?
,, Radšej ani nejdem pátrať.....alebo sa to nejako dá zistiť?!"

Ty čo stvaraš? Chovas sa ako zaľúbená 15tka, čo nevie ako sa ozvať chalanovi. Zaľúbila si sa znovu, alebo si ani neprestala?
Prestaň, začínaš ničiť rodinu sebe a aj jemu.

autor
8. dec 2022

@martul neviem prečo stále do mňa dorážaš . Možno nemám dar reči a neviem vyjadriť to čo si myslím. Je to človek ktorého si vážim a mrzí ma že som to takto zanedbala. To je celé. Má môj obdiv z hľadiska toho ako cieľavedomosť si išiel za tým a dokázal to čo chcel. Preto som mu tento obdiv chcela vyjadriť aj ja ! Hoc prešlo veľa času ale nikdy nieje neskoro.

autor
8. dec 2022

@zuzanka.zuzu napísala som len že budem rada ak sa ozve popri svojich povinnostiach. Viac sa už tým zaoberať nejdem lebo naozaj to niektorý pochopia zle ako tu pani vyššie vidí akýsi postranny úmysel. Ostatok zariadi už život. Ďakujem ti za podporu. Opúšťam túto založenú konverzáciu.

martul
8. dec 2022

Ja nedorazam, len proste ste sa roky nevideli a nielen ja ale aj mnohé iné baby ti tu napísali, že nie neozyvaj sa. Ok, rozhodla si sa, ozvala. Neodpovedal, ale ty stále riešiš čo ďalej. Mne je tovšumafuk čo spravíš.