Ahojte, môžte mi niekto prosím poradiť ako nakúpiť na amazone.de a ako zaplatiť ? Koľko trvá kým príde tovar ? Ďakujem za odpovede.
@judita73:
Platit sa da kreditkou alebo aj prevodom na ucet. Sposob platby si zvolis pri objednavani, aj adresu, na ktoru to maju zaslat. Neviem, ci posielaju aj s fakturou, nikdy som to nesledovala. S platbou s kreditkou nemam problem, ako som pisala hore, ani pri vrateni tovaru.
Ďakujem tí za radu, no to všetko som spravila, ale keď idem platiť kreditkou tak mi tam napíše, že je problém, no neviem v čom, keďže neviem po nemecky. Myslíš, že musím povoliť platbu v banke? A ešte ako by sa to dalo platiť prevodom? Ďakujem , môj syn bude mať narodeniny a nikde nemajú tú hračku len tam.
@ichbinich
Ďakujem tí za radu, no to všetko som spravila, ale keď idem platiť kreditkou tak mi tam napíše, že je problém, no neviem v čom, keďže neviem po nemecky. Myslíš, že musím povoliť platbu v banke? A ešte ako by sa to dalo platiť prevodom? Ďakujem , môj syn bude mať narodeniny a nikde nemajú tú hračku len tam.
prevodom sa platit neda, len kartou. Mas aktivovanu kartu na platenie cez internet?
@judita73 skus sa opytat vo svojej banke, ci potrebujes 'uvolnit' kreditku na platby v inych krajinach (ja mam tak napr. nastavenu debitku, aby sa nedala zneuzit). Tiez sa uisti, ze karta, kt, zadavas je kreditna, nie debitna. Osobne mam s Amazonom.de dobre skusenosti, funguje velmi dobre.
@judita73 ja si zase myslim, ze pri internetovom nakupovani ziadne nahlasovanie pouzitia kreditky nie je potrebne, jedine zeby slovenske banky mali nejake specialne podmienky. Skor si myslim, ze nemas v ruke kreditku, ale debitnu kartu, ktora moze fungovat aj ako kreditka a to do vysky sumy na debitnom ucte s takouto kartou sa nie vzdy da platit online, skor vynimocne, treba si to overit v banke.
@sarracenia aktivovanu asi nemám, ešte som takto nenakupovala(: tak asi musím zájsť do banky
Idem sa do banky opýtať(: ďakujem vám
Že vraj potrebujem visa kartu a nie maestro, a nie je potrebné povolit platbu,škoda nikde inde som tu hračku nevidela ☹ 😠
@ichbinich no zrejme som to naposledy nechtiac ulozila. Ale peniaze mi neodpocitalo.
Bola tam aj moznost, ze kupit na jeden klik, ale to som nedavala.
Je aj napriek tomu mozne, ze mi to zaplati?
Dalsia vec, ze to tam mat ulozene nechcem - tie udaje. Kedy ich budem moct vymazat?
Dakujem moc za ochotu!
@laveron
Mozes nakupovat bez dalsieho potvrdzovania, aj ked nemas aktivovane "1 click". Ja mam to iste.
Zmazat si tie udaje mozes pod: Mein Konto > Zahlungsarten verwalten. Tam mas potom moznost Löschen a Ändern.
Peniaze z Visa ti odpocita az vtedy, ked to oni poslu. Takze si musis pockat.
A este je dalsia moznost, ak to nebol priamo amazon, ale iny predajca, a on ti potom posle fakturu. To by malo byt napisane v maili...
@ichbinich este ta budem otravovat - moze mi amazon odpocitavat sumu postupne a nie naraz?
resp. - mam platit cca 30e a rano mi odpocitalo 7,57
objednala som 4 veci po 5,13 a tri su v jednej skupinke, kde pisu uz aj predpokladany datum dorucenia a ta jedna vec je samostatne a nepisu predpokladany datum dorucenia, ze potrebuju viac casu, kym mi daju vediet.
dakujem!!!
@laveron
Ano, presne tak. Odpocitaju pri odoslani. Teda ak tri veci prave odslali, tak si zaplatila iba za tie tri veci. A ked poslu stvrtu, tak stiahnu tu sumu za stvrtu. (Aj ked tych 7,57 nepasuje ku tym 5,13. Ale asi postovne bude robit ten rozdiel.)
Lebo uz sa mi stalo, ze nieco malo prist koncom oktobra, a nakoniec prislo na Vianoce... Takze oni casto nevedia, kedy to fakt budu posielat (vtedy slo o knihu, kde bol predpokladany datum vyjdenia). Vtedy mi dokonca pisali, ze ci chcem tu obejdnavku zrusit alebo ci budem cakat dalej...
Keby sa ti nieco nezdalo, mozes ich kontaktovat. Ja som este nikdy nemusela, iba som par krat veci vracala, a vzdy bez problemov.
@ichbinich ahoj,našlo mi Tvoje rady...chcela by som sa opýtať, ako je to s vrátením peňazí... platba mi odišla z kreditky,obj sme hneď zrušili ( klikla som čo som nemala)... prišiel mi potvrdzujúci mail o zrušení obj,ale neviem ako je to s peniazmi...pripíše mi ich znova na účet? A časovo? Ďakujem Ti
Ahojte neobjednáva niekto z amozon akosik sa tomu nerozumiem a rada by som si od tiaľ niečo objednala ďakujem
ahojte, viete mi niekto povedat/poradit vlastnu skusenost, akym sposobom ste posielali nieco naspat do amazonu? kurierskou sluzbou alebo slovenskou postou ako balik v ramci europy? dakujem 🙂
Prosím si radu, ked je napísane že momentálne žiaden predajca neposiela na slovensko tak mi to nepríde??? Lebo ked to dam vložiť do košíka a zadam krajinu slovensko a poštové smerové číslo ku nam tak mi to vloží do košíka tak ako to je?
ked je napisane, ze momentalne ziadny predajca neposiela na slovensko, tak vas to ani nepusti a nedovoli dokoncit nakup. do kosika sa to vlozit da, ale tam potom z kosika pokracuje asi este 4 alebo kolko krokov, ako zadanie platobnych udajov, vyber dopravy atd a proste v niektorom tom kroku alebo v zhrnuti to potom vypise, ze tento kus tovaru sa neda kupit, lebo sa neposiela na slovensko. nakup sa nebude dat dokoncit, pripadne, ak je v kosiku viacej veci a niektore sa zasielaju na slovensko a niektore nie, budu sa dat kupit len tie, co ano 🙂
@judita73:
Musis si zalozit ucet, teda zadat prihlasovacie meno a heslo, ako aj tu na konikovi. Treba vyplnit aj adresu. Ked objednavas, davaj pozor, co predava amazon priamo a co ini predajcovia, ktori pouzivaju amazon ako platformu. Ti mozu mat ine podmienky zasielania, ine postovne a pod. Ale tam je vzdy napisane "verkauft durch", casto teda amazon, niekedy ina firma. Ked kliknes na meno tej firmy, dostanes sa na ich stranku v ramci amazonu, kde maju ich predajne podmienky, postovne a spol.
Amazon zasiela do Nemecka a Rakuska od 20€ zadarmo, alebo vzdy zadarmo, ked je v objednavke minimalne jedna kniha.
Postovne na Slovensko si musis pozriet v tabulke, niekde je urcite link (hladaj "Versandkosten").
Kedy to pride, zalezi od toho, ci to ide priamo od amazonu, alebo od inej firmy, a ci to ide z nemeckeho amazonu alebo napriklad z anglickeho. Ak je to na sklade, je to napisane. Ak to ide odniekal dalej, je to tam napisane, ze to trva 1-2 dni dlhsie. Ale vzdy dostanes cez email potvrdenie objednavky, a ked ti to zaslu, upozornenie, ze to prave zaslali. Potom uz len cakat, kedy ti to posta doruci. Niekedy to trva aj tyzden, niekedy 3 dni tu ku mne do Rakuska.
Vratenie tovaru je tiez bez problemov, vyplnis dotaznik, zasles, tovar posles spiatky s tym vytlacenym dotaznikom, oni ti vratia peniaze. Ja platim vzdy kreditkou, takze mne to jednoducho potom zase naskoci na kreditku.
Ja som zatial nemala ziadne negativne skusenosti. Par krat som objednavala aj cez inych predajcov, niektori zasielaju potom cez amazon. Ze to kupis u predajcu XY, ale dojde ti balik z amazonu, lebo maju spolu zmluvu.