Ako nájsť pomoc pre rodinu, ktorej hrozí vypnutie od plynu a elektriny?

lilla23
16. sep 2024

Ahojky.Hladam niekoho kto by vedel alebo ked poznate niekoho kto by vedel pomôct jednej rodine v nudzi?Rodina ma 2 deti.Mama pobera predlzeny rodičovký na 3 rocne dieta zo zdrav.dovodov druhy je skolak ale ich mama si nasla mladeho cigana ale este zije s byvalym pod jednou strechou nakolko nema kam ist ale peniaze nedava na deti ale dáva tym ciganom a ich otec a deti potrebuju pomoc nakolko im hrozi vypnutie plynu a elektriny.Prosim ak poznate niekoho tak napiste.Dakujem

domka222
16. sep 2024

Otec nech si dá napísať rodičovský na seba a matka nech ide k cigáňom. Ak je toto pravda,tak je mi fakt ľúto detí. A ako chceš pomôcť? Len finančne? Alebo aj oblečením a jedlom?

olimuc
16. sep 2024

Otec by mal na seba prepisat rodicak a tu idealnu maminu poslat na sterilazaciu a za ciganom. Aj otcovia sa vedia sami postarat. … ale evidentne bude este nieco viac vo veci, nakolko otec asi nepracuje pretoze by elektriku a vodu zaplatil … deti je mi luto, ale ak by im aj niekto nieco poslal matka donesie nabijakovi a o otcovi moc nepises.

lenkasarka
16. sep 2024

@lilla23 otec nech nahlási na upsvar. Keď sa stará otec tak on má poberať.

danyelia
16. sep 2024

Neviem, či tu by tá pomoc padla na úrodnú pôdu...ako píšeš, mama dá peniaze cigánom a s tým ich otcom to asi nebude tiež žiadna sláva, keď nepracuje a nezarába. Čo robí on doma celé dni, keď tá mama je s deťmi doma?

lilla23
autor
16. sep 2024

@danyelia on zaraba ale vsetko sam platit nezvlada a mama neni doma snimi.Bud je snimi vonku s ciganmi alebo deti su otcom doma

lilla23
autor
16. sep 2024

@lenkasarka uz som mu to hovorila ale on ze stym nic nespravia

domka222
16. sep 2024

@lilla23 však a ty mu pomôcť teraz v najhoršom nevieš, keď najlepšie poznáš situáciu? Jasné, že nebude mať nič, keď na všetko povie,aj tak s tým nič nespravia a ani to nevyskúša.

rozculena
16. sep 2024

@lilla23 akože nehnevaj sa,matka sa kurví s cigáńmi a ty chceš,aby sa pomáhalo otcovi,ktorý nemá o nič záujem?

januska12323
16. sep 2024

Otecko nemá tiež rozum? Však prepíšem rodičak na seba, rozvod ak sú zobratý, a pýtam výživné. Prečo by mali cudzí pomáhať keď vie spraviť minimálne toto?

benit
16. sep 2024

@lilla23 otec robi a nestaci platit. Vies kolko zien ostalo samych a musia to zvladat? Chlap im posle na 2 deti 100e a to je v lepsom pripade. Otecko nech behne na socialku, tam mu poradia.

marca12
16. sep 2024

@lilla23 Poziadal o splatkovy kalendar? Predpokladam,ze ma nedoplatok. Mal poziadat o splatkovy kalendar. Mozte v obci urobit zbierku. Pozidat obec o pomoc nech vyhlasia zbierku. Neviem ako inak mu pomoct.

lilla23
autor
17. sep 2024

@januska12323 uz ju dal na sud a sud nic nevyriesil a preto neprepise rodicak lebo ona stym nesuhlasi.Ja som sa iba pekne pytala ci neni nejaka nadacia alebo nieco take

lilla23
autor
17. sep 2024

@benit uz bola vonku aj socialka aj policia ked prisla domov opita a robila cirkus,nic stoho nema

lilla23
autor
17. sep 2024

@marca12 to neviem,má nedoplatok za elektrinu a bude mat aj za plyn.Ale ked ziju este pod jednou strechou lebo ju nevie vyhodit s najomneho bytu a tak isto pouziva vsetko a nechce dat peniaze nato

buberova
17. sep 2024

Ak zarába tak určite by mala byť priorita zaplatiť elektrinu, plyn, vodu a pod.. nie že už neostane.. toto by malo odchádzať ako prvé

lilla23
autor
17. sep 2024

@buberova ano vtom mate pravdu.Ale otec ma taku robotu ze ked prsi tak je doma.Juni mala operaciu tá dotycna tak este predtym ako isla do nemocnice tak prepisala rodicovsky na šek aby to nemohol prevziat otec deti,predtym to chodilo na ucet a odvtedy nechce dat peniaze a ak da tak iba 100€ a ostatne 400€ to dá tym ciganom

betulinka1
17. sep 2024

@lilla23 to sa mi nezdá, že by robila opitá cirkus a sociálka nic. Otec musí podať na súd zverenie maloletých deti neodkladným opatrením, kde opíše celú siutáciu, že sa zena o deti nestará, necháva ich same, chodí prec, pije a kompletné peniaze detí dáva na alkohol a cudzím ludom. Neverím, že by súd nekonal a nezveril deti otcovi. Hlavne ak da UPSVaR správu o tom ako ju nasli opitú. Akonáhle mu zveria deti, vie doriešiť aby isiel rodicovský a prídavky na deti na neho. Bez toho to nepojde. Čo sa týka nedoplatku, tak to neviem, či nejaká nadácia dá len tak peniaze. Skuste sa poradiť v občianskom združení Mimibodka. Oni nedajú peniaze ale možno poradia otcovi čo má robiť alebo mu odporučia nejaké ine občianske združenie, ktoré dá detom aspon oblečenie, stravu a on nech platí čo môže. Oni sa starajú o deti, ktoré sú v zlých pomeroch.

lenkasarka
17. sep 2024

@lilla23 tá matka je mala pani nato aby rozhodovala či prepise, alebo neprepise rodicak. A tým že si napísala,že na súd podal a súd s tým nespavil nič tak týmto komentárom som nadobudla pocit, že celé je to totálna hlúposť.proste buď výmysel z tvojej strany, alebo máš neúplne informácie.

domka222
17. sep 2024

Predpokladajme, že za máj, teda v júni ešte peniaze mal. To mi vychádza,že teraz 3tí mesiac nedala viac ako 100€. Leto bolo suché, čiže otec makal celé mesiace. Tak ako mohol vzniknúť tak veľký nedoplatok,že potrebuje pomoc? Ešte stále si mi nenapísala, že ako chce pomôcť. Lebo tu mi stále vychádza, že tu točíš len o peniazoch. Podľa mňa sa tam nevie hospodáriť s peniazmi celkovo.Ak by potreboval tak pomoc,tak by pomohlo aj oblečenie, strava a tam by vedel ušetriť.

lilla23
autor
17. sep 2024

@betulinka1 hej bola vonku policia aj socialka,policia ju zobrala ale potom ju pustili domov.Aj ja sa cudujem ze sa to neriesi ked bola vonku socialka a aka bola agresivna

lilla23
autor
17. sep 2024

@lenkasarka ze vraj preto lebo byvaju este spolu lebo ona nema kam ist a ked budu zvlast tak sa to bude riesit a nie nevymislam si

lilla23
autor
17. sep 2024

@domka222 neviem ako hospodaria s peniazmi,to viem ze vyse 2 tyzdne boli bez penazi a tak asi vznikol nedoplatok

betulinka1
17. sep 2024

Ked bude súd presetrovať situáciu v rodine, tak hádam napíšu správu aby súd vedel. Ale to podanie musí dať. Na UPSVaR mu pomozu.

domka222
17. sep 2024

@lilla23 za dva týždne ti nevznikne taký nedoplatok, že im chcú vypnúť plyn. To mi nehovor

benit
17. sep 2024

@lilla23 ale na socialku sa poradit, ako dalej postupovat, dat si zverit deti, pridavky, bonusy, davky na aje ma narok. A teda hladat przcu kde je stabilny prijem