Ako nájsť pokoj?

mareka49
5. jún 2022

Potrebujem odpoveď na túto otázku.
Najčastejším mojim životným pocitom je strach stres obavy.
Opodstatnené aj neopodstatnené.
Co vám prosim pomohlo zienky

mogaa
5. jún 2022

AD ti radiť nebudem, aj keď aj to je možnosť🙂treba myslieť pozitívne a obklopiť sa aj takými ľuďmi čo myslia pozitívne, skús jogu, viac relaxuj, rob veci ktoré máš rada....

mareka49
autor
5. jún 2022

@mogaa rada by som relax aj jogu ale pri dvoch mini detickach sa to ťažsie..

eviku777
5. jún 2022

@mareka49 odstranit alebo zredukovat to co ti ten pokoj narusa… ci uz sa jedna o ludi, pracu sama musis vediet… pokoj musis najst sama v sebe v prvom rade

mareka49
autor
5. jún 2022

@eviku777 momentálne je veľký spúšťač človek, ktorého neviem nedokážem a nemôžem zredukovať zo zivota🙄

mogaa
5. jún 2022

@mareka49 čo najviac byť s deťmi v prírode

0silvia0
5. jún 2022

@mareka49 no ak je ten clovek manzel a vztahove problemy, tak to asi tazko najdes pokoj... treba si najprv vyriesit problematicke vztahy.

vendula13
5. jún 2022

@mareka49 modlitba sv.ruženca 😇

barborka1414
5. jún 2022

@vendula13 presne tak a nič iné, taký ten pravý pokoj neprinesie, nie z dlhodobého hľadiska, viem o com hovorím! 🙂

terezka1947
5. jún 2022

Mne pomáha ticho a modlitba.

dadis
5. jún 2022

@vendula13 Priklanam sa tiez k motlitbe. Viera v Boha pomohla a stale pomaha aj mne v tazkych casoch. Prinasa do mojho zivota pokoj. Ako opak strachu z buducnosti, bezmocnosti, pocitu ze nie je vychodisko. Vlozit svoje srdce a doveru Bohu prinasa ulavu. Nevieme co nam buducnost prinesie, ake ma Boh so mnou a mojimi blizkymi plany, no viem ze pokorne prijmem vsetko, co mi do zivota prinesie i to dobre i zle, pretoze s Bohom mi nic nehrozi. Neznamena to, ze ma nestretne v zivote nic zle, ale jeho laska je viac ako choroba, chudoba, staroba, smrt (vsetko z coho mas strach). Jeho laska ti to pomoze prekonat, s laskou v srdci to jednoducho dokazes a dokazes aj tazky udel v zivote zvladat. Mne tato dovera v Boha pomohla zvladat uzkosti, strachy a neistoty. Nemame nad nasim zivotom kontrolu, to je fakt a casto to byva dovodom uzkosti. Nevieme ovplyvnit to, ako sa k nam spravaju ini ludia, vieme ovplyvnit len nas a nas postoj k tym ludom. Snazit sa nevtiahnut do nenavisti, neoplacat zlo, verit ze dobrymi sposobmi mozno prideme na tomto svete "skratka", ale nasa odmena bude nakoniec ovela vacsia, nie len v nebi ale uz aj pocas zivota.

lilly16
5. jún 2022

Ísť do kostola na adoraciu

espritka29
5. jún 2022

Ak ti ten stres, obavy a strach vyvolava manzel/partner, vedz, ze je to odkaz pre teba, nie pre neho. Clovek dozrieva prave vo vztahoch a nie tym, ze sa rozvedu/rozidu, ale nahliadnu do svojho vnutra. Da sa to aj pri detoch,ak clovek chce. A tie deti su predsa aj manzelove. Predpokladam, ze aj on s nimi travi cas. A prave v tom case si ty najdi hoci len par minut denne len pre seba. Ci uz na relax, meditaciu, modlitbu alebo nieco ine. Ten pokoj a istotu musis najst len v sebe, v nikom inom to nenajdes. Ani v manzelovi. Drzim palce.

dagmarovita
5. jún 2022

@dadis Ty si zažila lásku Boha?

loliki
5. jún 2022

@mareka49 Skúsila si ísť za psychológom? Máš úzkostlivú povahu alebo je ten stres kvôli rodine?

dadis
5. jún 2022
mareka49
autor
5. jún 2022

@loliki úzkostliva povaha

mareka49
autor
5. jún 2022

@dadis pekne napisane

loliki
5. jún 2022

@mareka49 Keď si uvedomuješ ten problém, dá sa to riešiť, sú na to odborníci, ktorí ti v tom môžu pomôcť. Lepšie ako my na MK. Obráť sa s dôverou na nich. Je to v hlave, sú to myšlienkové postupy, ktoré sa dajú zmeniť. Neviem, čo všetko si doteraz skúsila. Čaje, lieky. Ak si veriaca, "zlož svoju starosť na Pána a On sa už postará."(Žalm)

dagmarovita
5. jún 2022

@dadis zaujima ma to, ako si to citila, alebo citis, lásku Boha, ze Ťa Boh miluje? To si nejako zažila, mala nejaký zazitok, ze si to pocitila? Tak si myslím, ze to človek musí nejako zažiť. Dakujem.

loliki
5. jún 2022

@dagmarovita Prepáč, viem, že sa nepýtaš mňa, ale to môže byť rôzne. Napr. rôzne zážitky. Je to väčšinou medzi Bohom a človekom, ktorý sa modlí. A tie modlitby sú vypočuté a prosby splnené. Keď ma niečo konkrétne trápi, a otvorím Bibliu a dostanem odpoveď, usmernenie. Každý to môže vnímať ináč. Je to o dôvernom vzťahu, a o spoliehaní sa. Preto to prináša pokoj.

dagmarovita
5. jún 2022

@loliki dakujem. Asi je stastny ten, kto ma tu Božiu lásku, kto ju zazil, nema to kazdý veriaci.

dadis
6. jún 2022

@dagmarovita Kazdy ma boziu lasku. Bozia laska je ako slnko, svieti na vsetkych bez rozdielu. Je nasim slobodnym rozhodnutim, ci tie pomyselne okenice k Bohu otvorim a jeho lasku pocitim alebo sa pred Bohom uzatvaram. S Bohom ma kazdy clovek jedinecny vztah, rozprava sa s nim v modlitbach (nemusia byt naucene) a odpovede najde v Svatom pisme. A ano, v mojom zivote sa stali konkretne, mojou myslou inak nevysvetlitelne veci, ktore pripisujem a za ktore dakujem Bohu.

ivana11155
6. jún 2022

@mareka49 viera, modlitba a veci sa zacnu menit

kassandra25
6. jún 2022

@eviku777 veľmi pekné 👏

espritka29
6. jún 2022

Boh je láska. Boh je v každom z nás. Pre niekoho je to ten muz na krizi, pre niekoho je to duchovny/dusevny stav bytia a bezpodmienecnosti. Je len na nas, kto si ako vysvetluje Boha a dôvod násho bytia. Preco sme sem prisli, co je zmyslom nasho bytia, co je po smrti atd. Prave ta laska k Bohu, ten pokoj v nasom vnutri, bezpodmiecna laska, zbavenie sa posudzovania, ohovarania, prijmania vsetkych takych, aki su, je to, co nas posilnuje a posuva nas v nasom zivote.

loliki
6. jún 2022

@dagmarovita Je to o vzťahu. Záleží aj od jednotlivca, aký vzťah si s Bohom vytvorí. Boh nikomu svoju lásku neodopiera, nevnucuje sa. Každý tú lásku môže prežívať ináč.