Ako nájsť otca?

13. júl 2022

Mam 17 a na svojho otca mam len matne spomienky, zablesky z velmi skoreho detstva. Podla fotografii zil s mamou do priblizne mojich 3 rokov. Jeho meno viem z rodneho listu. Na facebooku som ho nensla alebo nespoznala. Mama mi jeho cislo odmieta dat. Nasla som aj rozsudky zo sudu 5 rokov stare, tam jeho adresa je, ale podla katastru tam uz nebyva. Ako ho najst?

kkovacovak
13. júl 2022

Čo takto sa o tom porozprávať s mamou? Je možno dôvod prečo nechce aby ste sa stretli

autor
13. júl 2022

@kkovacovak Pokial taky dovod je, tak mi ho nechce vysvetlit. Vysvetlene mi bolo, ze od nas odisiel. Ale teraz som objavila stare rozusky a tam bolo uvedene, ze mama si nasla priatela. Toho tiez nepoznam, rychlo sa rozisli. Nechce so mnou o tom hovorit, cislo vraj na otca uz nema. Ale ja ho chcem skontaktovat.

ildiko36
13. júl 2022

Tiež si myslim ze ma na to tvoja mama dvôvod ze
to nechce prezradiť, možno ťa chce chrániť pred nejakým sklamaním. Viem ze chceš vedieť kto je tvoj otec , mozno aj ja by som to chcela vedieť na tvojom mieste, ale niekdy je dobre nechat veci tak ako je.Keby tvoj otec mal o tebe zaujem urcite by ťa vyhladal a navštevoval

anjelicek26
13. júl 2022

Skus hladat podla lokality a priezviska cez FB to meno... v meste, kde byval, ci ho niekto nepozna, staci do skupiny o meste, je to dobra sanca, ze niekto bude vediet, kam sa prestahoval alebo kontakt... 5 rokov zas tak dlho nie je...len si nerob velke iluzie o tom, ze o teba odrazu prejavi zaujem... keby zaujem mal, uz by sa s tebou davno stretol bez ohladu na rozsudok...ved s mamou evidentne komunikuje kvoli vyzivnemu tak ako tak... ked su rozsudky...

autor
13. júl 2022

@ildiko36 No toto som si myslela doteraz. Ale citala som teraz 3 rozudky z minulosti a rozhodla som sa, ze ho chcem spoznat. Ked som bola mala asi sa musel o mna aj starat. Mozno nie dokonale. Ale nasla som vela fotiek, kde ma drzi ma rukach.

pribinak
13. júl 2022

Hm, keď budeš dospela tak mizes skúsiť kontaktovať Centurm právnej pomocí. Možno budú vedieť ako ho pohľadať

autor
13. júl 2022

@anjelicek26 Nekomunikuju spolu, len cez sud si posielali svoje vyjadrenia k navrhom. A preto ho chcem kontaktovat. Posledny rozsudok je 5 rokov stary. Skusim este v nejakej skupine na facebooku, mozno tam objavim jeho meno.

ildiko36
13. júl 2022

Len davaj si pozor aby si neublížila svojej mame, ona ťa vychovala a boh vie koľko sa trápila kvoli tvojmu otcovi, buď opatrná

qetka
13. júl 2022

ako si prisla na to, ze na danej adrese uz nebyva? V katastri je predsa iba vlastnik nehnutelnosti, nie kto tam byva…

simona20201309
13. júl 2022

Aký máš vzťah s mamou? Si dosť stará na to, aby ti mohla povedať pravdu. Ja by som to tiež chcela sakra vedieť. Skus mame povedať, že buď nech ti povie všetko, alebo si to zistíš sama.
Ale priprav sa na to, že budeš veľmi sklamaná. No určite by bolo lepšie, keby ta na to pripravila mama, ako potom ostať v šoku.

autor
13. júl 2022

@ildiko36 Ja jej to nechcem hned povedat, ani nevie, ze som nasla rozsudky. Tam sa pise vela veci.

autor
13. júl 2022

@qetka v rozsudku o vyzivnom bolo, ze byt v ktorom byval bol v jeho osobnom vlastnictve. Po zadani adresy bytu na katasterportal.sk je iny vlastnik a kupna zmluva z roku 2020.

autor
13. júl 2022

@simona20201309 Ona nechce hovorit otvorene. S mamou mam dobry vztah, ale tema otec ju rozculuje. Teraz som nasla tie rozsudky a preto chcem otca kontaktovat. Zatial jej to nechcem hovorit.

mariska1989
13. júl 2022

Mama vie že ho chceš teda kontaktovať? . No určite ti posiela alimenty neviem ako to funguje nemám skúsenosť to majú určité iné že ak to je šekom je tam určite adresa ak na účet tak to potom smola . . Skús na obec či mestský úrad zavolať kde má adresu poslednú či sa tam nachádza .no jednoznačne sa porozprávaj s mamu popros ju až ti povie radšej pravdu ak sa boji čo by povedal otec treba povedať že si už skoro dospelá vieš ako tak fungujú vzťahy atď že pochopíš čo bolo a ako bolo no biologického otca by si chcela spoznať ...no nezabudni ak je s vami teraz niekto a stará sa o teba a vychováva a robí zástup tvojho otca aby sa ho to nedotklo . Ja som od malička žila s mojím nevlastným otcom a môj biologický má nekontaktoval ani alimenty neplatil videla som ho naposledy ako 8 ročná a poviem ti jedno vôbec ma nezaujímalo ako sa má čo robí , kde žije názov otec niesol úplne iný človek , človek ktorý pre mňa urobil všetko , vychoval má , naučil ma , nebyť jeho neviem veľa veci a som mu za to vďačná a vedel to bol pre mňa všetkým

tykat
13. júl 2022

Vyzivne posiela z uctu na ucet? Ak ano tak by som skusila poslat mu nejaku malu sumu, alebo aj viac sum a do poznamky uviest co chces - napr.odkaz s cislom mobilu.
Podnika? Ma firmu alebo je zivnostnik? Mozes pozriet vypisy z orsr ale zrsr, tam najdes adresu.
Ale je to taka partizancina. Najlepsie by bolo nejako rozumne sa dohodnut s mamou. Mozno si neuvedomuje ze cim menej informacii ti da tym vacsia bude tvoja tuzba spoznat ho.

autor
13. júl 2022

@tykat jeho meno mam pregooglene zhora, zdola. Sice nejaki zivnostnici maju rovnake meno, ale nesedi datum narodenia a oblast v ktorej podnikaju. Otec podla rozsudku pracoval v uplne inej oblasti. Vyzivne mame posiela asi na ucet, ale v rozsudkoch neni cislo uctu.

qetka
13. júl 2022

tak skus podla mena prehladat kataster v okoli. Mozno nieco kupil… Ja som tak nasla kamosku 🤣
Prehladavala som vsetky dediny v okolo Trnavy a nasla som…

ildiko36
13. júl 2022

A posiela vobec výzivne?

autor
13. júl 2022

@mariska1989 To ma vobec nenapadlo kontaktovat mestsky urad, tam kde zil naposledy. Skusim tam napisat email. A s mamou nikto nezije.

autor
13. júl 2022

@ildiko36 Plati. Ked mi mama menila priezvisko, riesilo sa aj vyzivne. A je tam uvedene, ze plati pravidelne. Aj sa 3krat zvysovalo.

mariska1989
13. júl 2022

Skús zavolať máš to istejšie nie vždy by kontaktovali prostredníctvom emailu .. držím palce

autor
13. júl 2022

@mariska1989 Zajtra skusim, mozno mi nieco povedia.

tykat
13. júl 2022

A o jeho rodicoch (tvojich starych rodicoch) nevies nic? Kde byvaju?

mariska1989
13. júl 2022

Poprípade ak sa vieš dostať nejako z akého účtu posiela alimenty tak ako písala
@tykat skúsila by som poslať 10/25€ s poznámkou že kto si a či by ťa kontaktoval a tvoje číslo

autor
13. júl 2022

@tykat O tych vobec neviem nic. Len z fotiek ich poznam ked som bola mala, z mojho krstu, z narodenin a este z Vianoc.

autor
13. júl 2022

@mariska1989 Vyzivne posiela mame a cislo uctu v tych rozsudkoch vobec neni.

kristinka92
13. júl 2022

myslím že dievča ma právo vedieť názor aj z druhej strany, od otca
keď vieš jeho nedávnu adresu z roku 2020, navrhujem ist na tu adresu a zazvoniť susedom, určite ho budú poznať a niekto naňho bude mat cislo určite 🙂 tak získaš kontakt

andreatytler
14. júl 2022

@kristinka92 Nie je to spravne od tvojej mamy ze ti to taji. Mas pravo ho poznat. Iba ak by to bol nejaky psychopat, ktory sa ta pokusal zabit alebo znasilnit ked si bola mala, tak by som to chapala. Ja by som sla sa opytat terajsieho majitela bytu kde predym otec byval. Mozno nechal tym ludom kontakt pre pripad ze by mu na staru adresu prisla najaka posta, ktoru este nestihol prehlasit. Alebo sa opytak tych ludi, ci nie je otcove cislo na kupno predajnej zmluve toho bytu.

moonlight1210
14. júl 2022

Posta zvykne este nejaky cas chodit na staru adresu, nie vsetci hned vedia novu adresu a clovek si nie hned na vsetkych spomenie, ktorym by to mal oznamit, ze ju zmenil.
Mozno jeho novu adresu alebo jeho telefonne cislo maju novi majitelia, ak ho zvykli kontaktovat, ze mu nieco prislo do schranky.

Alebo si to dal rovno na poste preposielat - vtedy zial ale najskor nezistis kam. To ti zrejme nepovedia.

No aj tak mu skus na tu adresu poslat list. Podla odpovede sa mozes v hladani posunut dalej.
Ak si dal postu preposielat, list moze prist aj priamo jemu. Alebo sa ti teda vrati ako nedoruceny.
Vtedy mozes skusit kontaktovat priamo tych ludi, co tam byvaju s prosbou o pomoc.

sunnygirl44
14. júl 2022

na fcb je skupina Hľadáme stratené kontakty na kamarátov, spolužiakov, kolegov, príbuzných. Skús tam. Našlo sa tam už kopec hľadaných ľudí.