Zienky, ktore zijete v USA, prosim o radu. Ako najlacnejsie zaslat balik z USA na Slovensko? Hladala som vo viacerych diskusiach na nete, ale vacsina prispevkov sa tykala zasielania noveho tovaru, pripadne priamo objednavania tovaru z americkych e-shopov. Mne sa jedna o zaslanie balika s osobnymi vecami (nosene satstvo, obuv, knihy...). Dcere konci o chvilu rocny studijny pobyt, osobnych veci za ten cas pribudlo a ako ich dopravit domov? Budem vsetkym velmi vdacna za tipy a rady. Dakujem.
Nech zájde do polského obchodu s potravinami, u nich sa zásielky "zbierajú" a firma sa volá Polonez Parcel Service
v akom meste a state byva?
Poliaci poslielaju, je to o trosku lacnejsie ale strasne zdlhave. Ja som raz tak posielala a trvalo to cez mesiac a povedala som ze uz nikdy. Posielam drahsie ale postou a baliky mi vzdy dorazia za cca 10 dni. Nikdy nebol problem
v ako meste v usa dcerka je?
Ahojte, dakujem. Dcera je na Floride, ale v malom mestecku, cca 500 obyvatelov, vsade daleko... Pytala sa u nich na poste, ale pani potrebovala vediet presne rozmery a hmotnost balika, orientacne jej nevedela (alebo nebola ochotna ☹( ) povedat, kolko by vysiel cca 10 kg balik. Cez DHL a podobne spolocnosti, co sme pozerali na nete, vychadza prepravne okolo 70-80 dolarov. Preto sa pytam na nejake ine alternativy...
@novana poslala som dcere link na tu polsku spolocnost, nech si pozistuje viac. Dakujem. A do toho polskeho obchodu si zanesie uz komplet zabaleny balik, zaplati a uz sa o nic nestara? Je to aj nejako poistene, aby sa nestratil? Balik pride az k nam domov? Ci si ho treba ist vyzdvihnut niekam do PL? Dakujem 🙂
@ivage https://www.polonezparcelservice.com/en/locations tu ma link na miesta kde moze doniest balik. priplaca sa tam aj poistka par dolarov, $5-7, a donestu balik priamo az k dveram na SK. myslim ze den vopred aj telefonuju na Sk adresu ze kedy priblizne budu tam.
Nech sa dcérka informuje na Poliakov, posielali sme cez nich, len som zabudla názov. Táto poľská firma je jednoznačne najlacnejšia, snáď sa ozvú žienky, ktoré vedia, o ktorú firmu sa jedná.