Ako najlacnejšie poslať balík z Ameriky na Slovensko?

ivage
31. mar 2017

Zienky, ktore zijete v USA, prosim o radu. Ako najlacnejsie zaslat balik z USA na Slovensko? Hladala som vo viacerych diskusiach na nete, ale vacsina prispevkov sa tykala zasielania noveho tovaru, pripadne priamo objednavania tovaru z americkych e-shopov. Mne sa jedna o zaslanie balika s osobnymi vecami (nosene satstvo, obuv, knihy...). Dcere konci o chvilu rocny studijny pobyt, osobnych veci za ten cas pribudlo a ako ich dopravit domov? Budem vsetkym velmi vdacna za tipy a rady. Dakujem.

novana
31. mar 2017

Nech sa dcérka informuje na Poliakov, posielali sme cez nich, len som zabudla názov. Táto poľská firma je jednoznačne najlacnejšia, snáď sa ozvú žienky, ktoré vedia, o ktorú firmu sa jedná.

novana
31. mar 2017

Nech zájde do polského obchodu s potravinami, u nich sa zásielky "zbierajú" a firma sa volá Polonez Parcel Service

tova
1. apr 2017

v akom meste a state byva?

kattrin5
1. apr 2017

Poliaci poslielaju, je to o trosku lacnejsie ale strasne zdlhave. Ja som raz tak posielala a trvalo to cez mesiac a povedala som ze uz nikdy. Posielam drahsie ale postou a baliky mi vzdy dorazia za cca 10 dni. Nikdy nebol problem

kattrin5
1. apr 2017

v ako meste v usa dcerka je?

ivage
autor
1. apr 2017

Ahojte, dakujem. Dcera je na Floride, ale v malom mestecku, cca 500 obyvatelov, vsade daleko... Pytala sa u nich na poste, ale pani potrebovala vediet presne rozmery a hmotnost balika, orientacne jej nevedela (alebo nebola ochotna ☹( ) povedat, kolko by vysiel cca 10 kg balik. Cez DHL a podobne spolocnosti, co sme pozerali na nete, vychadza prepravne okolo 70-80 dolarov. Preto sa pytam na nejake ine alternativy...

kattrin5
1. apr 2017

@ivage 10 kilovy ju na poste vyjde urcite okolo 80-100$,

novana
1. apr 2017

@ivage, je pravda, že cez poľské agentúry ide balík dlhšie, ale za zlomok ceny... Sme posielali z Floridy xy razy, hovorím z vlastnej skúsenosti. Vo vzdialenosti cca 20km od malého mestečka môže byť väćšie mesto a obchod, v ktorom je zberňa. Treba sa informovať.

ivage
autor
1. apr 2017

@novana poslala som dcere link na tu polsku spolocnost, nech si pozistuje viac. Dakujem. A do toho polskeho obchodu si zanesie uz komplet zabaleny balik, zaplati a uz sa o nic nestara? Je to aj nejako poistene, aby sa nestratil? Balik pride az k nam domov? Ci si ho treba ist vyzdvihnut niekam do PL? Dakujem 🙂

tova
1. apr 2017

@ivage https://www.polonezparcelservice.com/en/locations tu ma link na miesta kde moze doniest balik. priplaca sa tam aj poistka par dolarov, $5-7, a donestu balik priamo az k dveram na SK. myslim ze den vopred aj telefonuju na Sk adresu ze kedy priblizne budu tam.

mmojmir123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mmojmir123
20. júl 2019

@ivage @tova ahoj prosím ako dopadli balíky cez polonezparcel aká bola skúsenosť cena čas a dodanie veľkosť balíka ďakujem za odpoveď😉