Ako na vinné mušky?

baboadel
27. okt 2012

Vždy v takomto období sa mi na ovocí, najme na banánoch,rozkrojenom citróne ale i inom ovocí objavujú malé vinné mušky. poraďte ako sa ich zbaviť ale nechcem dávať žiadne chemikálie,predsa v kuchyni sú potraviny.

sissy27
27. okt 2012

vyhodiť to, do čoho sa tie mušky pustili? a nenechávať nič nahryznuté, rozkrojené v kuchyni mimo chladničky, resp. zavrieť to do nejakej vzduchotesnej krabičky? isto si si všimla, že tam, kde sa do ovocia mušky pustia, začína to hniť, to hovorí za všetko...

zigzag
27. okt 2012

aj nam sa robia, odlozit nakrojene ovocie do chladncky, ja to nevidim neako tragicky, ved ked to chuti muske znamena, ze je to aspon troska zdrave, na chemii by niake musky neboli 😀

adulikka
29. okt 2012

PASCA NA VINNÉ MUŠKY

Poznáme ich všetci. Radi si pochutnávajú na prezretom, otlčenom, či nahnilom ovocí a v niektorých obdobiach roka nám jednoducho otravujú život, takpovediac bez príčiny.

Táto pasca na ne je skutočne jednoduchá. Pohár naplníme octom (niektorí čitatelia majú skúsenosti aj so zbytkami vína, či dokonca s čajovou hubou kombucha). Do octu kvapneme 2-3 kvapky prostriedku na umývanie riadu a pohár prekryjeme celofánom do ktorého napicháme dierky, aby mali mušky kadiaľ preliesť do pasce. Pohár môžeme prikryť aj kúskom gázy, podstatné je, že pokrývku musíme upevniť gumičkou. Takéto pasce môžete ponastavoavť aj na voacerých miestach v byte.

Vôňa octu, vína, či kombuchy mušky priláka do pasce a čistiaci prostriedok spolu s prikrývkou pohára im nedovolí viac odletieť.

Idem aj ja skúsiť ...na šla na internete .