Ahoj žienky . Prosím Vás čím máte prichytené vence na rodinných domoch? Ďakujem. 😊
@katkaleonard tiez lepiaci hačik...
Ja mam špendlík pichnúti v tesnení mame tám okienka a na tom veniec na šnúrke. A drží pár rokov
@katkaleonard ja mám lepiaci háčik ale este poistený obojstrannou lepiacou páskou no tiež sa sem tam odlepí asi 2x za rok
@katkaleonard ja mam z Pepca taky X háčik obojstranný a vence prežili aj všetky ,,vichrice,, 😃
@katkaleonard popíšem ti prichytenie venca na rodinnom dome. Keď máš vymurovaný posledný rad kvadier/tehál, tak nad posledným radom urobíš debnenie. Výška venca je spravidla rovnaká ako výška kvadry/tehly. Do debnenia sa vkladá výstuž, ktorú navrhuje statik. Z vonkajšek strany sa do debnenia vkladá tepelná izolácia. Po takejto príprave sa môže do debnenia nasypať betón. Pevnosť betónu navrhuje statik. Betón počas zrenia pravidelne vlhčíme - polievame. Ak sú mrazy, dobré je to pozakrývať. Betón by mal zrieť 28 dní. Takto v skratke. 🙂🙂🙂
Jáj ja som na Koníku, nie na modrej streche? 😂😂😂
Tak skúsim v skratke. Veniec ako taký na dvere neprichytávame. Radšej ho zavesíme na háčik. Jeho výmena tak bude počas roka jednoduchšia. Veď nechceme mať napr. vianočný veniec aj v lete.
Takže veniec vešiame na háčik / y. Čo som zaregistroval, tak už otvorili Pepco, tak ak sa nám chce stáť v rade tak si kúpime háčik. Väčšinou majú háčiky naliepacie na obojstrannú pásku. Ale tá prd drží a po čase háčik aj s vencom padne na zem.
Takže ešte vystojíme rad v domácich potrebách a kúpime lepidlo Mamut.
Keď prídeme domov tak si na dverách rozmeriame stred a výšku, aby sa nám na veniec dobre pozeralo a robil nám radosť.
Miesto na dverách odmastníme. Doporučujem alkohol, nie rozpúštadlá a riedidlá. Tu je jedno, či lepíme na drevené, hliníkové alebo plastové dvere. Z háčika odstránime a očistíme zvyšky lepiacej pásky. Môžeme povrch na zadnej strane háčika zdrsniť šmirglom. Namatláme tam trochu mamutu a pricapneme háčik na určené miesto na dverách. Vytlačené zvyšky mamutu očistíme. Je potrebné to nechať 24 hodín zatvrdnúť. Preto vedľa háčika dáme papierovú lepku s textom: Do xx.xx.2021 do xx hod nič nevešať! Dátum a čas vypočítame: čas pricapnutia háčika na dvere + 24 hodín = xx.xx 2021 xx hod. To aby si napr. návšteva nezmyslela tam zavesiť vetrovku alebo kabát.
Medzitým sa z venca tešíme niekde inde, tam kde si ho položíme.
Po vytvrdnutí lepidla, veniec zavesíme na háčik na dverách.
dva haciky normalne na lepku som mala, tie som dala opacne zvnutra a super to drzalo 🙂 teraz ale ziadny vencek nemame, lebo neviem najst nic, co by sa mi nejako pacilo, chcela by som nieco zo susenych kvetov no neviem ci najdem 🙂
Lepiaci hacik aj ked mne po case odpadol a moj mi dovolil hacik navrtat srobikom 🙈😂