Ako na divokého kocúrika?

selecta22
9. máj 2013

Ahojte dievcata. Nebudem pisat obsirne o nasom ciernom diablovi a prejdem rovno k veci, ktora ma najviac trapi.

Nas kocur si vie otvorit dvere na klucku, vyskakuje na klucku dovtedy kym sa dvere neotvoria. Do spalne pristup nema ale niekolko krat za noc sa ku nam snazi za kazdu cenu dostat. Nenapada ma ako ho to oducit, ignoracia je tazka pravdu povediac, lebo bucha, trieska, mrauci ako blazon.. Ak mate niektora podobnu skusenost budem vdacna za radu.
Kocurik ma cca rok, je kastrovany, zijeme v byte, von chodievame na voditku.

sisaha
9. máj 2013

@selecta22 no zrejme nechce byt sam... 😀 Obstarajte mu slecnu 😝

selecta22
autor
9. máj 2013

@sisaha jaj to by som tak rada, ale planujeme aj babo aj mozno odchod do zahranicia a cim menej dusi mam na starosti tym lepsie.

cicamica1980
9. máj 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ja ti neporadim, ale nasa cica robi nieco podobne - odkedy sa s dcerou zatvaram v detskej izbe na noc,casto nam chodi skrabat na dvere🙂))

zuzulica
9. máj 2013

@selecta22 ani tá slečna mu nepomôže...moja mama má 3mačky a jedného kocúrika a oni si musia nechávať otvorené,lebo nieje možné čo on stvára,keď zavrú. A tak majú každé ráno aj o 5:00budíček,keď si kocúrik zmyslí,že už bolo dosť spánku 😀 Raz dávali v telke,takého "krotiteľa"mačiek a on použil takú akúsi plašičku,ktorá sa spustila vždy keď sa mačka priblížila ku dverám,ale človek to nepočuje.Či sa to dá kúpiť aj u nás,veru neviem 😒

patesladko
9. máj 2013

náš čierny diabol mraučí už len keď si dvere na WC zavriem 😀 inak nemáme v byte nikde pozatvárané, nie je miestnosť, kam by nemal prístup, obzvlášť si neviem predstaviť, že by sme sa niekam zavreli bez neho.. on za na mi behá ako psík a vlastne nič nerobí, len potrebuje byť v tej miestnosti s nami, skrúti sa do klbka a zadrieme.. akonáhle sa premiestnime, tak hneď ťahá za nami 😉
a môžem sa spýtať prečo ho do spálne nepustíte? môj mal minulý rok tiež zákaz do izieb, bol vlastne v chodbe a kuchyni, ale to som sa bála, že ešte ako malé mača dačo porobí, potom tiež začali hysterické záchvaty, keď nemohol byť s nami, tak som ho proste pustila.. zo začiatku radosť, postupne si zvykol aj on aj my a teraz normálka 🙂

amadea3
9. máj 2013

@selecta22 co takto skusit toto?

https://www.youtube.com/watch?v=xWK7IZdx4qY

polozis pred dvere a je vybavene 🙂 a pritom je to neskodne, iba prud stlaceneho vzduchu 🙂 u nas sa to asi neda dostat, ale na ebayi alebo amazone kupis do 30libier 🙂

selecta22
autor
9. máj 2013

@zuzulica toho krotitela maciek pozeravam, veru niektore maciny su fakt diablovo plamä 🙂
@patesladko vies co strasne vela chlpov pusta a nechcem mat aj postel toho plnu a nas kocur nespi ako normalny clovek ale chvilu pospi a hned si najde daku skrutku pod postelou a bucha trieska, otvara zasuvky a skrinu (naucil sa 🙂) skace nam po hlavach, no pubertak nevyjaseny 🙂
@cicamica1980 a ked ho ignorujete prestane skrabat?
@amadea3 jezis to je perfektne uz aj to pozeram na ebay, len sa obavam, ze u nas sa vystrieka napln za jednu noc hehe 🙂 dakujem za super tip

dakujem dievcata. Dnes to skusim s lavorom s vodou pred dverami pod kluckou 🙂

maca_p
9. máj 2013

@selecta22 poslem ti mojho dedka, len co ho strykova kocka vidi, ihned sa prace a vylezie az po dedkovom odchode 😀
ja by som jej dala letecky vycvik, len je to nehumanna praktika, ale po case ucinna...

selecta22
autor
9. máj 2013

@maca_p hahaaa 🙂

asfodelka
9. máj 2013

@selecta22 ja by som dala posuvne dvere, tie asi neotvori. do jeho pelechu na spanie daj svoje nosene tricko nech Ta citi a mozno sa uspokoji aj s tym.
my sme mali macky u rodicov a jedna tiez vedela otvorit dvere, ta bola najmudrejsia. zvysne tri sa nasackovali do domu ale ona cakala pri dverach ci ich nevyzenieme a ked dlho nesli von tak vosla aj ona. :D macky maju rozumu az vela.

selecta22
autor
10. máj 2013

@asfodelka dakujem za radu 🙂 veru chytre su tie macky, clovek by ani neveril.

selecta22
autor
10. máj 2013

prva noc s lavorom s vodou pred dverami za nami, kocur dva krat skusal vyskocit na klucku a dva krat sa omocil, sice navylieval az az ale som vcelku spokojna aj s takymto riesenim

patesladko
10. máj 2013

@selecta22 tak budem držať palce, nech niektorá rada zaberie 😉 náš chlpy púšťa len teraz na jar, keď sa zbavuje zimného kožúška, ale to ho každý deň prebehnem tou lepkavou rolkou na oblečenie 😉 trochu sa síce zo začiatku vzpieral, ale už to vie prežiť, takže chlpy v byte nemám žiadne a v posteli tiež nie.. ono mne veterinár povedal, že to zvieratko proste túži byť s ľuďmi, tak preto sa tak hrabe za vami, môj keď bol malý, tak občas musel byť v prenosnej taške, keď sme ešte dorábali byt, aby sa nemotkal popod nohy, vždy som ho nechala tak, aby na nás videl, aby nemal pocit, že je sám a aj tak sa z tej tašky snažil zo všetkých síl dostať a raz si nos rozranil až do krvi , čo sa šúchal po nej ☹ tak mi ho bolo ľúto, odvtedy mu nikam nezakazujem, ale zase aj zmúdrel trochu, tak zase až taký divý nie je.. a pritom som ho nekastrovala, a čakala som, že bude divokejší a čo čítam, tak ty máš kastrovaného a aj tak sa nevie vpratať do kože 😀

mijunik
10. máj 2013

Ahoj, ja by som kocúrikovi jednoznačne zaobstarala mačacieho kamaráta. Či ho prestane baviť domáhať sa pobytu v spálni, to síce netuším (aj keď ten lavór fakt možno zaberie), ale určite ocení spoločnosť svojho živočíšneho druhu. A je dosť možné, že sa potom celkovo ukľudní alebo ak aj nie, tak svoje divošenie upriami na tú druhú micku a nie na svojich ľudských kamarátov. 🙂 Ani mne by sa nepáčilo bývať len so zvieratkami, aj keď ich mám strašne rada. Chýbala by mi možnosť pokecať si. 😀 No a Tvojmu kocúrikovi možno chýba možnosť takých hier, aké sa s ním človek, akokoľvek sa snaží, nedokáže zahrať. Ja by som mu jednoducho spravila radosť a priniesla by som mu kamaráta alebo kamarátku zo zvieracej ríše. Zo začiatku to bude síce trošku o nervy, než sa skamarátia, ale potom to bude super (teda malo by byť). A celá rodina sa zabaví, to mi ver. 🙂

vlocka007
16. okt 2019

@selecta22 ahoj náš to robil tiež my sme ho mali v chodbe a mali sme plastovú kľučku podkladali sme papučou až si neotvorí pretože sme nemali kľúč raz ju pokazil skúste vymeniť kľučku za železnú to mu pôjde tažko otvoriť.a unaviť ho hrami.