Ako mám reagovať?

11. mar 2022

Dobrý den. Veľa žien tu píše a ma podobný problém ako ja keď muž žene nepekne hovorí. Príklad. Náse dieťa má poruchu reči. Môžem zato ja ze som ho nenaučila rozprávať. Neskoro bolo dieťa odplienkovane lebo vzdoroval môžem zato ja. Dieťa odvrava môžem zato ja moja výchova. Vymysla. S jedlom môžem zato ja. Utrhne sa mi kabelka pásik na plece v obchode som nemožná hanbí sa za mňa. Ozvem sa k predavačke som trápna. Slová typu som hlúpa nerozumiem ničomu. Ja už neviem ako mam reagovať na mužove reči. Nebaví ma to. Co vy nato?

sasa1310
11. mar 2022

môžeš za to ty, že si s takým chlapom

deti95060810
11. mar 2022

ja by som sa s ním pustila do hádky... zakaždým keby mal blbé reči na moju osobu - okamžitá obrana. Možno by sme sa hádali neustále, ale určite by som to neprehliadala...

sante81
11. mar 2022

Dovolí si do teba toľko, koľko mu dovolíš ty sama..

nurielka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. mar 2022

@deti95060810 ja sa aj pustím do hádky,ale povie mi ako sultán aby som sa neozyvala

autor
11. mar 2022

@nurielka nie som ticho len niekedy ma už nebaví vkuse argumentovať ze nemá pravdu

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. mar 2022

@viestta presne tak ako ste to napisali

autor
11. mar 2022

@sasa1310 no áno mate pravdu. Žiaľ

kocurikpupcek
11. mar 2022

Vozí sa po tebe, dupe ťa. Záleži iba na tebe či to chceš zmeniť. Ked budeš poslušne šúchať nochami, byť ticho a poslúchať bude sa to stupňovať. Povedz mu kľuďne, že jeho jednanie ťa zraňuje, nie si ani rohožka, aby sa do teba otieral. Ak si reagovala trápne či blbo, ved ok stáva sa, ale žiadaš ho aby ti to povedal normalne a nie ako nejakej piiip....a keď sa to bude opakovať, tak znova zopakuj bez emócii.😉

zuzanazu85
11. mar 2022

Nebola by som s takým chlapom ani kúsok z môjho života, ktorý ponižuje niekoho,len aby ukázal svoju dominanciu každý deň,celý deň. Pravdu majú baby, dovolí si len toľko, koľko sama dovolíš.

autor
11. mar 2022

@kocurikpupcek to áno uvedomujem si ze sa po mne vozí. Rozmýšľam prečo to robí. Dvíha si tak ego?

nurielka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
galioska
11. mar 2022

to mu nevies vynadat? nechas sa ponizovat , do kedy?

autor
11. mar 2022

@nurielka veru došla. Mi energia aj trpezlivosť na neho.

luccija
11. mar 2022

Tak sa ho spýtaj, keď si taká nemožná žena a matka prečo je s tebou?veď nič nevieš, hanbí sa za teba....je to chudák, ktorý je nespokojný sám so sebou a na tebe si vybyja zlosť.U nás by stále boli hádky ja by som oponovala, vrátila to, ale nezmení sa asi ťažko.Nebol taký jeho otec voči svokre?

autor
11. mar 2022

@galioska ale áno vynadal. Som mu,ale nikam to nevedie.. On ma primitívne názory typu riady ma umývať žena atď.. Neskoro som si to uvedomila. Ako vníma ženy nie ako rovnocenné partnerky.

stanulienkat
11. mar 2022

Jeezis, normalne mi je smutno. Boze zeny, niektore si nakladate....Netrpela by som to, ale on musel byt taky uz predtym.

autor
11. mar 2022

@luccija bol tak svokor k svojej žene.

stanulienkat
11. mar 2022

Kolko mas deti, kolko mas rokov? Zacni to riesit. Najprv vela kounikovat, ked nepomoze, tak zacat odkladat peniaze a urobit si plan na 1 rok dopredu. A osamostatnit sa, lebo skoncis na psychiatrii.

autor
11. mar 2022

@stanulienkat tak bol. Dominantny, ale nie až tak. Akoby sa to rokmi zhoršilo.

autor
11. mar 2022

@stanulienkat 40.jedno dieťa. Začínam to riešiť.. Ved snáď ešte stretnem lásku. Casom

stanulienkat
11. mar 2022

Lasku urcita stretnes, ale nervy si musis dat do kludu.
Drzim palce.

kocurikpupcek
11. mar 2022

Áno, presne jeho ego. Ako spomenula luccija, je nespokojný sam so sebou a na tebe si vybíja svoju zlosť. A skúša koľko si môže dovoliť

autor
11. mar 2022

@stanulienkat ďakujem. Aj keď teraz vôbec netúžim po novom vzťahu. Musím sa z harmonizovať.. Aj doba je taka náročná co sa. Deje naokolo

autor
11. mar 2022

@kocurikpupcek tak už mi stačilo. Za tie roky

galioska
11. mar 2022

to na odkial z domu?

kocurikpupcek
11. mar 2022

Hmm, to verím. Počuj a čo keby si mu povedala....pozri, ja nechcem takto žiť, nechcem aby si tu po mne hulákal ako buran. Ak si to videl doma, tak tu si na to odvykni.Ja chcem partnera, ktorý mi bude oporou, a ak aj spravím kravinu, povie pocuj nerozpravaj to a hento , lebo sa zbytocne zhadzujes. A vybavené. Dovtedy by som sa odmietala s nim baviť, kým sa nenaučí mi veci s ktorymi nesuhlasi vraviet s kludom.

luccija
11. mar 2022

Som si aj myslela.Tak to je jeho vzor muža otca a jeho správania voči žene.Videl doma ako sa otec správa, aké má poznámky a taky je aj on.Pre mňa sú to takí primitívi
Tvoja svokra je šťastná?vtedy bola aj iná generácia, ženy toľko nevyskakovali, ale aspoň to by Ťa mohlo posunúť vpred, že nechceš, aby tvoj syn sa raz tak správal.Alebo mu povedať to ako sa tvoj otec správa nie je pekné a pod...ty si hromozvod jeho frustrácie.To sú takí hlupáci, že či bude svietiť slnko či pršať za všetko môžeš ty, ale je dobré, že si to uvedomujes🙂že pred tým nezatvaras oči.V robote je spokojný?