Ako kupovať dámske čižmy?

Prosim vas poradte mi ak mate niekto skusenost s kupou ciziem.Kupila som si drahe kozene cizmy,ale predavajuca mi poradila ,ze si mam kozene cizmy kupit o cislo mensie,lebo koza sa rostiahne a budu mi velke,prosim vas urobila som dobre,mam obavu ,ze ak sa neroztiahnu budu ma tlacit,lebo ich mam nadoraz...dakujem.

evittam
7. nov 2017

@danielaksenzulakova Pozdravuj predávajúcu. Pekna kravina. Vzdy kupujem také cislo ako nosím.

solene
7. nov 2017

No je pravda, že koža sa roztiahne, ale teda vždy si kupujem len kožené čižmy, ale určite si namiesto 38 nemôžem kúpiť 37, veď to by som ani neobula... a takisto sa mi zatiaľ žiadne 38 čižmy neroztiahne tak, že by mi v nich noha lietala... neviem, no kupujem si svoje číslo a nie o jedno menšie 🤔

danielaksenzulakova
autor
7. nov 2017

@evittam ako je to na mne ako sa rozhodnem,tie mensie cizmy som zaplatila a zobrala domou a tie vacsie mi este podrzi,ako sa rozhodnem,ale sama neviem

danielaksenzulakova
autor
7. nov 2017

@solene takze ked nosite c.38 tak ani pri kozenych nekupujete 37?mam obavu ,ked si kupim take cislo ako nosim,aby mi neboli velke ked sa roztiahnu,lebo nosim 39,ale v pohode obujem aj 38,ale mi je tesnejsia

lavieenrose
7. nov 2017

😨

solene
7. nov 2017

@danielaksenzulakova nie,37 ani neobujem (ani lodičky, nieto ešte čižmy). Navyše v čižmách mám ponožky, čiže o číslo menšie isto nie

mirage
7. nov 2017

@danielaksenzulakova prepac, ale to su tvoje prve kozene topanky? Mam 40 tku, kupujem 40. a 41 ked do nich davam termo vlozky a hrube ponozky.

danielaksenzulakova
autor
7. nov 2017

@mirage nie su prve kozene,ale co mam kozene tak sa trosku roztiahli,ale nikdy som nekupovala o cislo mensie,ale teraz mi predavajuca tak poradila,tak sa neviem rozhodnut 38 obujem ale je taka malo tesna a 39 je akurat,ale ak sa roztiahne?

jaroe
7. nov 2017

@danielaksenzulakova ja som za normalne cislo urcite nie mensie. Noha predsa nema byt vo zveraku. Tak ale moje nohy rozmaznane barefoot topankami uz neznesu ani mensi ako 1cm nadmerok pomaly...

miku1
7. nov 2017

@danielaksenzulakova Čižmy sa ti tak max. môžu roztiahnuť "do šírky", keďže trošku povolia....ale určite nie do dĺžky. Takže radšej si choď vymeniť za tie väčšie, aby ti potom akurát tak nezaberali miesto v odloženej krabici. Vždy si vieš kúpiť do nich vložku, čo ti čižmy zmenší, no zväčšiť sa ti ju nepodarí ničím.

lavieenrose
7. nov 2017

boze mat tvoje problemy...predavajuca ti poradila kupit o cislo mensie ...nosis bezne 39 38 su tesne a uvazujes nad 37 ?! to uz sa ti akoze aj podrazka natiahne do dlzky?39 a 37 je uz rozdiel 2 velkosti...neviem ci toto myslis aj vazne ale mne sa rozum zastavil

lindusss2016
7. nov 2017

@danielaksenzulakova
No ja mam nohu na rozhrani 37/38 zalezi od znacky, je pravda, ze kozene topanky mam vsetky 37, ale aj vacsinu lodiciek aj nekozenych obujem z tohto cisla. Takze ak mas nohu medzi, mozes skusit to mensie pri kozenych, ale ak mas skor 39, tak nevidim dovod kupit o cislo mensie

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindusss2016
7. nov 2017

A inak ta koza sa roztiahne max do sirky, ale do dlzky nie 😉

danielaksenzulakova
autor
7. nov 2017

@lavieenrose citaj poriadne u mna o 37 nebola rec,tak to radsej ani neries

danielaksenzulakova
autor
7. nov 2017

@miriam11ona mi to hovorila z vlatnej skusenosti,ze kozene sa jej roztiahli ale ona ma nohu medzi 38/39 a ja vecsinou 39

jeennyv
7. nov 2017

@danielaksenzulakova omg..a hrubsiu ponozku ci silonku do ciziem nedavas? A neskusas..ono 10min v predajni a chodit je rozdiel.tvoja noha...tvoj pocit, ona v nich chodit nebude...36 mam ja cizmy bezne 37 ak je kozusina, vystelka atd...ale mam aj 38 ked bol ze strih, ze mini kozusina atd..a skusam podla seba, viem co mojej nohe sedi

lavieenrose
8. nov 2017

@danielaksenzulakova prepac ako som pisala rozum sa mi zadtavil..ze si nevies sama rozhodnut aku velkost ...nemusi to byt ani kozena obuv aby sa povolila nosenim..

laladua
8. nov 2017

Kozenne cizmy zvyknu trosku povolit ale isto sa neroztiahnu o cele cistlo, mozes ich ist hned vratit lebo si dotlacis nohy.

lubi40
8. nov 2017

@danielaksenzulakova neviem ako s cizmamy, ale ja mam podobnu skusenost z lodickami na vysokom opatku - 8cm a viac. Tie si radsej kupujem o cislo mensie. Lebo sa mi presne stalo, ze sa mi roztiahli a potom sa mi vyzuvali. Ale neviem si predstavit ako by sa mohli vyzuvat cizmy.

fefe123
8. nov 2017

Kúpte si čižmy, ktoré Vám sedia, bez ohľadu na číslo, lebo tie teraz vždy nesedia... najlepšie poobede, vtedy je noha väčšia ako ráno a ešte si ich kupujte, ak nemáte tzv. "zmrznuté" nohy od zimy , napr. idete po ulici, prší je 5-6 stupňov a máte skrehnutú nohu, lebo vtedy sa noha stiahne a je menšia, ako sa noha oteplí, vráti sa do pôvodného stavu. Kožená topánka povolí, ale nie o číslo... to je z mnohoročných skúsenosti s koženými lodičkami, čižmami.... nie je nič horšie, ako malá tlačiaca topánka... a nakoniec do čižmy môžete dať vždy ponožku, čo v zime nie je na škodu...

dajna8
8. nov 2017

Áno, koža sa roztiahne, ale zase číslo celé to nespraví. Musíš ty cítiť na tej nohe aká ti tá čižma je, podstatné je aby si sa v nej cítila ok 😉