Ako kontaktujú rodinu z nemocnice?

7. sep 2022

Prosim vas ked by sa nieco stalo niekomu z rodiny manzelovi otcovi hocikomu tak ako skontaktuju rodinu ? Oni si nejak zistia mobil a zavolaju alebo ako daju vediet rodine ze tam ten niekto je ?

patka06
7. sep 2022

Pokiaľ je zranený pri vedomím poskytne kontakt, komu zavolať alebo zavolá sám.
Ak nie je schopný kontakt poskytnúť, zisťuje sa cez políciu kontakt na manžela/ manželku, rodičov, deti ...a pod.
Ale poznám prípad, kedy nemocnica ani polícia hodiny nikoho nekontaktovala, keď pani po dopravnej nehode odviezla ZZS a hospitalizovali ju na traumatologii. Až keď pán začal hľadať manželku - zistil, že je v nemocnici.

hygienka
7. sep 2022

@patka06 pokiaľ pacient komunikuje, tak sa to rieši s ním. Potom buď cez obecný úrad alebo políciu.

eikenella
7. sep 2022

nahlasuje sa na policiu, ze dotycny je v nemocnici v bezvedomi, je z tej a tej adresy, nech kontaktuju rodinu. ale nie som si ista, ci to vsetci robia. mne sa to stalo len raz s pacientom, a volala som ja iniciativne na policiu. mlady chalan s urazom hlavy v priekope na ceste. druha moznost je cez obecny urad u starsich ludi napr., ktori byvaju sami a volali si sanitku sami.

hygienka
7. sep 2022

Ja som napríklad poznala príbuzných pacienta, tak som im volala ja, že je v nemocnici, dohodla som sa s dr, že to spravíme takto a nebudeme ich strašiť o 10 večer políciou pred dverami.
Keď nám zomrela pacientka cez víkend a nemali sme žiaden kontakt na príbuzných lebo vraj nikoho nemala, tak sme volali starostovi obce, kde mala pani TP.

hygienka
7. sep 2022

Ale zas sú aj situácie, že nám pacient dá číslo telefónu na príbuzných,lenže je to pekný "kvietok".
Dr. zavolal,že leží v nemocnici a len bez slova zložili telefón,keďže už toho mali všetci dosť.

deti95060810
7. sep 2022

nám sa nemocnica ani neunúvala oznámiť úmrtie... Takže asi aj tak sa dá...

cica8
7. sep 2022

Mne keď zomrel brat v nemocnici na Morave tak mal. Mobil pri sebe a oni hľadali v mobile komu zavolajú, lebo príbuzných mal na SK. A ja jediná som sa ozvala, potom neskor aj sestra

patka06
7. sep 2022

@cica8 to sa dá len ak mobil nemá heslo na vstup

mirka438
7. sep 2022

Moja sestra sa par rokov dozadu pokusila o samovrazdu a z nemocnice sa neunuvali nas kontaktovat. Dokonca ani policajti ..az ked sme ju den na to hladali, chceli sme vyhlasit patranie, nam jeden policajt zahlasil, ze ci vraj nevieme co sa stalo 🙄🙄

cica8
16. sep 2022

@patka06 hm...to heslo mat nemusíš a môžeš takže....