Ako je to s poštou teraz?

anomois
4. jan 2025

Ako je to prosim s tou postou? Daju sa este posielat veci ako list alebo uz jedine packeta? Vsade bolo info ze po novom roku ako list uz posleme iba list...co je asi cele zle vramci bazaru a predaja.... Dakujem 🙂

danielahamar
4. jan 2025

Dajú, 3cm na výšku ako list, inak všetko už ako balík myslim

ingrid2304
4. jan 2025

@anomois
Ako obyčajnú listovú zásielku pošlete už len s max. hrúbkou 3 cm. Všetko väčšie len doporučene alebo ako balík.

huginko
4. jan 2025

@ingrid2304 otras toto, všade len zdierat obyčajných ľudí. Co to je za nezmysel

alickapusinka
4. jan 2025

Doteraz sa ťažko predavalo na MK a bude ešte tažšie obyčajna pošta 2 eura.Niekdy tovar drobnosti predavajucej lacnejšie ako pošta a to odradí. Na V..E sa to oplatí kôli pošte ešte lebo sú akcie ale už aj packeta zdražela.

nelca84
4. jan 2025

@huginko mozes vyuzit sluzby konkurencie ak nie si spokojna

huginko
4. jan 2025

@nelca84 juj, ešteže ty si spokojná... 🙂Ďakujem za radu, aj keď nevyziadanu...

nelca84
4. jan 2025

@huginko posta je podnikatelsky subjekt ako kazdy iny. Obycajne listove zasielky prepravovala za zlomok ceny oproti inym spolocnostiam. Logicky to nie je udrzatelne donekonecna... ty by si podnikala, keby si bola na niecom neustale stratova? Treba sa na to pozriet aj z druhej strany.

huginko
4. jan 2025

@nelca84 dlhý čas mala práve pošta monopolné postavenie, kedy sa všetko posielalo len cez ňu. Nemyslím si, že obyčajná posta je lacná, vôbec nie. A o kurieroch ani nevravim.to ma odrádza veľmi často.

mandzula
4. jan 2025

Ked som zacinala predavat na koni, cudovala som sa, ze ako listy beru v podstate baliky. Nehovorim, ze zmena ma tesi, ale takto to ma pre mna vacsiu logiku.

nelca84
4. jan 2025

@huginko ale prosim ta, to kedy bolo? Ved kurierske spolocnosti funguju uz cele roky. Jednoducho to bolo neudrzatelne, vo velkom sa posielali zasielky vo velkosti balikov za smiesne ceny. Ja sa cudujem, ze to vydrzalo az doteraz...

stanulienkat
4. jan 2025

NEVERIM, ze je okrem vsetkeho este aj posta drahsia. Toto by nam sudruhovia neurobili...🙄

huginko
4. jan 2025

@nelca84 však áno, ale aké množstva.... Zas sa netvarme, že je lacná, z môjho pohľadu nie je. Tvoj názor môže byť iný, neberiem ti ho. Kľudne posielaj ako chceš, hoc i najdrahším kurierom

vanilkovazmrzka
4. jan 2025

Ved posielat baliky ako listy bolo uplne odveci, teraz to asi dava vacsiu logiku

nelca84
4. jan 2025

@huginko pozri, posta je dlhodobo stratova, prepusta zamestnancov, rusi male posty, rozpredava svoje budovy... myslim ze to, ako budu teraz mamicky z konika predavat bazarove serepeticky ich trapi najmenej. Ceny odrazaju realne naklady.

huginko
4. jan 2025

@nelca84 pracuješ na poste? Mne veci vysvetľovať nemusíš, myslím, že veci chápem dosť dobré. Stále si však myslím, že poštovné lacné nie je. Prosím nereaguj na mňa...

basska_b
4. jan 2025

Ono to svoju logiku ma. Este rok dozadu mi pani ukazovala, ze ten do 50gramov mi vezme len vtedy, ked sa zmesti do schranky a mala tam taku atrapu schranky so štrbinou 😀

nelca84
4. jan 2025

@huginko tak asi nechapes, ked hovoris o zdierani. Dlhe roky som bola zamestnancom posty a stale poznam vela ludi co tam pracuju a viem, ze posta je na tom zle. Taka je proste realita. Ty ako zakaznik mas moznost si vybrat cez koho posles svoju zasielku, takze hovorit o zdierani je dost mimo. Vsak ak sa ti nepaci v jednom obchode/u mobilneho operatora/poskytovatela internetu, kdekolvek...,tiez mas moznost ist inam, kde ti daju lepsiu cenu... A polozila si mi otazku, takze odpovedam.

huginko
4. jan 2025

@nelca84 ďakujem za radu 🙂🙂🙂zapíšem si

nelca84
4. jan 2025

@huginko neni zac, aj nabuduce 😉

katulkagajdos
4. jan 2025

@nelca84 veď oni nezvýšili ceny preto, že všetci využívajú ich služby, ale práve preto, že majú veľký odliv zákazníkov ku konkurencii a preto sa im náklady na prepravu každej zásielky zvyšujú- a určite im ešte náklady po tomto kroku porastú. Ale je celkom zaujímavé, ze zásielku nad 3 cm hrubky nemôžeš poslať ako obyčajný list, ale paradoxne nie je problém ak to podáš ako list doporučený.

stanulienkat
4. jan 2025

@nelca84 posta je na tom zle, zamestnanci maju nizke mzdy. A na konci roka si managment nadeli statisicove odmeny a cely rok sa tuneluje.

nelca84
4. jan 2025

@katulkagajdos tak zrejme ide o cenu, kedze prepravuju velke zasielky za zlomkove ceny. Za doporucenu zaplatis viac.
@stanulienkat to je asi problem v kazdej firme

maranco
4. jan 2025

@anomois Ak je to hrubšie ako 3 cm a hmotnosť je do 500 gramov môžeš poslať ako doporučený list za 3€, taký list ostáva na pošte nedoručuje ho poštárka.
Ak je to ťažšie tak do 5kg môžeš poslať balík na poštu za 3.10€.
Zásielku je potrebné zapísať na https://eposta.posta.sk/epodaci-harok/ alebo cez aplikáciu pošty.
Ak je to tenšie ako 3 cm posielaš rovnako ako doteraz.

huginko
4. jan 2025

@nelca84 😁😁😁😁ešteže ta mam

luc771
5. jan 2025

@katulkagajdos tak to ma prekvapilo co pises... vo stvrtok som posielala tri krabicky, ktore mali do 200g a rozmer 17x16x5cm, mala som ich nahodene elektronicky ako doporucene listy a pracovnicka na hlavnej poste v Ba mi povedala, ze nad 3cm vysky to mozem poslat uz len ako balik, kedze mi to ponahlalo tak som to poslala aj tak a platila som 16,50€!!! mala som teda platit 9€, nechala som sa dobehnut zjavne, skusim to reklamovat...

katulkagajdos
5. jan 2025

@luc771 no buď spravila chybu v Košiciach, alebo v Bratislave- mne zasa tvrdila, že môžem poslať, ak má väčší rozmer ale len doporučene- ale mne tiež logickejšie príde, žeby to už malo ísť ako balík- no uvidíme nabudúce. Ten môj mal okolo 650 gramov a vzala to ako doporučený list za 4€.

saxana000
5. jan 2025

A teraz ich packeta prevalcuje uz uplne.box je na kazdom rohu v kazdej dedine 24h denne vies poslat aj vybrat nemusis letiet s vyplazenym jazykom na postu lebo tetula 14.55 oblieka kabat a posle ta aj s balikom kade lahsie.. no nedam si ozaj poslat jedno bodycko za taku sumu rovno si kupim nove.. alebo pozrem v okoli osobny odber..

luc771
5. jan 2025

@katulkagajdos v Ba spravila chybu, teraz som si podrobne pozrela na stranke posty rozmery, max. rozmer pre list je 25 x 35 x 3 cm. Doporucena zasielka ma uvedene tak ako bolo, súčet dĺžky, šírky a hrúbky je max. 90 cm, pričom najväčší rozmer nesmie presiahnuť 60 cm