Ako ísť z pôrodnice domov, keď nemáme auto?

226lenka
8. okt 2022

Chcem sa opýtať, ako už názov napovedá, ako sa dostanem domov z pôrodnice keď nemáme auto. Totiž boli dnes u nás mamine kamarátky a tie ma dosť zneistili, keď mi povedali že bez vajíčka nás z nemocnice nepustia. Od nemocnice kde budem rodiť bývam asi 15 minút autobusom. Uvažujem že toľko už pôjdeme domov s kočíkom a tým autobusom. Je tu niekto kto riešil rovnaký problém? Fakt to je tak že bez vajíčka nepúšťajú? Mňa z tej pôrodnice ani nemá kto odniesť a pochybujem že taxikár má zoberie aj s vajcom aj s novorodencom do taxíka. Som v 36. týždni, a budem stresovať asi celý mesiac či mi pri odchode nebude personál robiť problémy.

zapalkazapalkova
8. okt 2022

@226lenka my sme poziadali babku o pozicanie auta alebo skus nejakeho znameho. Alebo viac zien chodi taxikom s vajickom je to v pohode uplne. Do autobusu by som s takym malym este nesla radsej

trgypadl
8. okt 2022

@226lenka nie, preco by mali ? Ved aj tejto dobe su ludia, ktory naozaj nemaju auto, ziadny stres

horalka1986
8. okt 2022

Prečo by ta akoze taxikar nemal vziat? Pokial mas svoje vajco, nie je dovod.

zuzana76
8. okt 2022

@226lenka taxikár ta vezme, niekto býva aj priamo pri nemocnici, takže vajíčko nepotrebuje, ak však napr dieta ochorie a pôjdete na pohotovosť, tak budeš potrebovať vajíčko, aj keď nemáte auto, vajíčko by som asi kúpila

sapetka
8. okt 2022

@226lenka normalne ta pustia ak budes mat kociar a vanicku. No ja by som do autobusu s novorodencom nesla.

adka3321
8. okt 2022

@226lenka preco by ta taxikar nezobral? ja som sla s malou aj s kocikom taxikom, taxikar mi este pomahal kocik nakladat do kufra a vykladat. neboj sa, zvladnete to 😉

jajamalka
8. okt 2022

@226lenka my sme isli MHD. A bola som s tym ja aj manzel v pohode.

syslik81
8. okt 2022

kociarom , taxikom, so susedom s kamatkou etc.. ak je dieda zabezpecene mozes ist akolen chces ..

eeffka
8. okt 2022

@226lenka a ako pojdes rodit? Autobusom?

luliu
8. okt 2022

@226lenka môžeš ísť normálne domov peso, keď bývaš blízko, to je úplná hlúposť, že nepustia domov bez vajca. A taxikár ťa určite vezme, prečo nie?

226lenka
autor
8. okt 2022

Ďakujem za odpovede, trochu ste ma upokojili. Povedala som to priateľovi tak ten mi povedal že to nie je pravda, že sa nemusím báť, že pustia nás aj bez vajca.

lucik194
8. okt 2022

@226lenka domov mozes ist aj s kociarom, problem nie je, akuratne urcite kupte vajicko, je lepsie ked ho doma budete mat, predsa len niekto Vas moze vzdy zviezt, nevies kedy sa Vam zide.

no neviem ci sa Ti po porode bude dat ist 15 minut peso, nie kazda zena je po porode hned schopna tolko chodit.....

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tifi2324
8. okt 2022

@226lenka ked sa nam narodil prvy syn tiez sme nemali este auto normalne som sla autobusom domov vanicku z kocika som si doniesla na izbu a normalne ma postili.......ale zoberu vas aj taxikom praveze ked mate vajicko tak vas zoberu do taxika bez vajca by som s novorodencom nesadla do ziadneho auta

zuzanka.zuzu
8. okt 2022

co mate s tym vajcom??? uz som si to vsimla vo vela temach, vsak nenechajte zo seba robit uplne nesvojpravne slepice... najskor doktor odrodi (vy ste tam na okrasu?) potom pediatricka resp.detske sestry rozhoduju o vasom dietati a este nakoniec aj v com pojdete domov 🙈 ale ked o hodinu pojdes s babom v satke tak to uz ok 🙄 odpoved - nie, nemozu teba ani dieta drzat v nemocnici lebo nemas vajce, no odporucam ho kupit a ist taxikom, nie busom

luccija
8. okt 2022

@226lenka novorodenca by som nevzala do busu kde za den xy ludi nakaslalo.Skuste si od niekoho poziciat ci ist taxiom.Nikto nebude kontrolovat ako a s cim ides domov

226lenka
autor
8. okt 2022

@eeffka no mám v pláne autobusom keď ma pôrod nezastihne o polnoci ale cez deň.

eeffka
8. okt 2022

@226lenka tak toto by ma stresovalo nie odchod, rozbita s kotrakciami, plodoviu vodou v ponozkach busom.... lakocinka

nikol789
8. okt 2022

@226lenka keď nemáš koho poprosiť aby tá zobral, chod normálne s vajickom a taxikom.
Moj muž býva veľmi často pracovne odcestovany a bežne som po 600N išla svokre s vajickom a taxikom, keď som si objednavala taxik vždy som to len nahlásila dopredu, nikdy s tým žiadny šofér problém nemal.

sojorez
8. okt 2022

@eeffka Ja som isla mhd 😂🙈 kontrakcie som predychavala skrutena pri tyci... Naspat sme sli taxikom.

dominikak4
8. okt 2022

@226lenka odporúčam ti ísť do pôrodnice sanitkou alebo taxíkom, poviem Ti, že kontrakcie nie sú nič príjemné, sú bolestivé, môžu byť naozaj časté a podľa mňa nechceš, aby sa na tvoje utrpenie prizeralo xy ľudí a ver mi - oni to nechcú tiež! Nevieš ako to budeš prežívať, budeš hlavne v strese, vonku býva už zima a hlavne pôrod je nevyspytateľná záležitosť, môže to ísť rýchlo. Domov môžeš ísť taxíkom, treba sa dopredu dohodnúť s nejakou taxislužbou (deň dopredu), že budeš viesť novorodenca, aby bol šofér pristavený a k dispozícii na určitú hodinu, plus vyberú Ti nejakého ochotného čo aj pomôže a nie nejakého nerváka čo mal práve voľno....

dusankomoj
8. okt 2022

@226lenka keď si budeš objednávať taxi,tak sa rovno spýtaj na dispečingu,že potrebuješ autosedačku. Taxikári to bežne vozia v aute. Ale neviem,či aj vajíčko. To si radšej požičaj, kôli hygiene.

abbey1
8. okt 2022

Pôrodnica je väzenie, či ? Kto bude kontrolovať, ako odchádzaš s dieťaťom? Skutočne ešte v dnešnej dobe niekto šíri takéto bludy a niekto dospelý a svojprávny tomu verí?

hviera81
8. okt 2022

nikto ma nekontroloval ako a s cim odchadzam. skor (kedze som mala odvoz az o 13tej) tak uz cca od 11tej mi davali pocitit ze by som tam uz nemala byt....

petulda333
8. okt 2022

Taxikar ta vezme uplne v pohode. Autobusom by som s takym malym babom nesla. Za druhe,ak mas kamosky,tak onj alebo uch partneri bh mohli prist autom po vas

226lenka
autor
8. okt 2022

@dominikak4 no čo som už viackrát čítala tak taxikári nechcú brat ženy ktorým začal pôrod

alex49
8. okt 2022

personálu je ejdno ako odídeš, ale teda neviem si predstaviť v pôrodných bolestiach ísť v buse, nemáš ani susedov z autom? 15 minút od pôrodnice, predpokladám, že bývate vo väčšom meste, popýtaj sa susedov, či by ťa neodviezli ked budeš rodiť.

jazula
8. okt 2022

Bežne chodím taxíkom s bábom vo vajíčku. S novorodencom teda nie (z porodnice nás odviezla kamoška). Nikdy s bábom nikto nemal problém. Rodiaca žena je iná, tá môže zašpiniť auto, ale malinké bábo mu nemá prečo vadiť.

abbey1
8. okt 2022

@226lenka Ja som pri poslednom dieťati išla taxíkom.

angela85
8. okt 2022

No neviem,aj cesta do pôrodnice môže byť masaker. Určite si zozen číslo na taxikára. Ja somzacala rodiť o deviatej večer,celý čas až do pôrodnice mi vkusne odtekala plodová voda, v aute som sedela s mega vložkou a pod sebou igelitky a na Tom uterák, a kontrakcie také,že som mala problém prejsť aj od auta po príjem a nie to ešte mhdckou. A keď pôjdeš aj naspäť domov,môžeš byť dosť rozbitá. Pri prvom som bola dosť zle na Tom,pozasivaná,mali ma znovu cistiť. Pri druhom som si išla vpohode ešte nakúpiť do Lidla. Síce ako posrata,ale dalo sa,no nevieš v akom budeš stave,koľko ešte budeš krvácať. Aby sa ti aj nejaká nepríjemná nehoda nestala