Ahojte, vedel by mi niekto vysvetliť ako čítať tie budíky na výrobkoch? Mal by to byť dátum výroby, ale neviem ku tomu nikde nájsť vysvetlivky. Niekde je len jeden, niekde tri, niekde sú len čísla, niekde aj písmená… no neviem sa z toho vysomáriť. Ďakujem.
V týchto nevidím logiku ani ja. Mali by tam byť mesiace (nie len 9) a roky v druhom.
Podľa mňa to prvé by mohol byť rok a druhé týždne v roku. Ale nevyznám sa v tom.
takze toto bolo vyrobene v roku 2010 ak sa nemylim a teda v 28 tyzdni roku 2010, cize niekedy v juli 2010...
Nevysomaris sa z toho, pretoze su to kody vyrobcu. Moze to byt cislo zamestnanca, moze to byt cislo formy, moze to byt kod datumu, moze to byt kadeco vratane kodu dodavatela.
@viestta ale nie, to je klasicky kod, v prvom kruzku v strede je rok: 2010. Sipka ukazuje jednotku pri tyzdnoch 8 a v druhom kruzku su desiatky pri tyzdnoch cize 20... z toho vyplyva 28tyzden v roku 2010
je to bezne znacenie v automobilovom priemysle, autosedackach a podobne... potom mas este podobne, kde sa ukazuje den mesiac a rok... ale tuto ten kruzok do 50 svedci o tom ze ide o tyzdne
@cookie29 Super, dakujem, dava to zmysel. A ano, je to presne fotka zo starej autosedacky
Datumovy zvykne mat dookola cisla 1 az 12 pre mesiac.