Ako fungujú swapy?

janababana
16. nov 2022

Ahojte, prosim vas ako funguju swapy? 😀 viem co to znamena, ale nikdy som na ziadnom nebola a neviem co cakat. Tusim v BA (cvernovka alebo kc dunaj) vyberaju aj vstupne a nechcem dat 5-10€ za nic. Funguje to tym stylom, ze sa musim dohodnut s kazdym ponukajucim ci chce nieco odomna? Alebo len zaplatim vstupne a ak sa mi nieco paci si to skratka vezmem? Pripadne osobna skusenost ci sa tam daju najst aj naozaj pekne a pouzitelne veci, alebo treba hladat ihlu v kope sena? Dakujem

vkatush
16. nov 2022

@janababana koncom leta sa konal jeden v KE a bolo to myslím štýlom: zaplatíš vstup (10€) a dostaneš 10 žetónikov. Každý žetón môžeš vymeniť za jeden kúsok oblečenia. Môžeš minúť všetkých 10, nemusíš.

Čo sa veci týka, ja som napr odniesla moje rifle, ktoré som mala možno 2-3x na sebe. Veci sa tam dávajú vyprané, vyžehlené a v dobrom stave. Snažia sa aj kontrolovať kto čo prinesie, či to nie je doslova nejaká handra.

Samozrejme, lepšie kúsky pôjdu preč skôr, takže čím neskôr prídeš, tým menej toho bude. Ale osobne som nič nebrala, len som doniesla, lebo tam bolo veľmi veľa ľudí a mňa z toho chytala panika 😂

struhanka
17. nov 2022

@janababana Na swapoch vyberajú vstupné, keďže realizácia takejto akcie tiež niečo stojí a aj zostávajúce oblečenie/obuv/doplnky treba následne niekam dať. Ľudia by mali na swapy nosiť veci, ktoré by sa nehanbili podarovať aj svojej rodine či kamarátom (čisté, nositeľné, nesprané, bez dier). Prídeš, zaplatíš vstupné, niekde platí, že donesieš max. toľko a toľko vecí a neobmedzené množstvo z už vyložených vecí si berieš domov. Dajú sa nájsť aj pekné kúsky. Je to aj o šťastí, podobne ako pri nákupoch v sekáčoch.