Znami si dal pred rokom zákaz hrania automatov a tuším to platí aj na tipovanie celkovo (stávky zápasy a pod). Neviem ako to chodí. No mám pocit že stále tipuje a aj navštevuje hernu.
Mohol si dať tento zákaz niekde zrušiť? Ako to funguje?
pokiaľ tomu dobre rozumiem tak tvoj známy sa dal sám a dobrovoľne zapísať do registra vylúčených osôb na úrade pre reguláciu hazardných hier. A zákon hovorí, že každá fyzická osoba, ktorá bola do registra vylúčených osôb zapísaná na vlastnú žiadosť môže požiadať o výmaz z tohto registra ak od tohto zápisu uplynulo viac ako 6 mesiacov. A na tipovanie (stávky na zápasy a pod.) si zákaz nevieš dať - na toto totiž netreba predkladať občiansky preukaz.
@klaudiaden áno sám
@alenah31 tak si to zrejme zrusil predpokladám…..
jedine vtedy ho do kasína či herne mohli znovu pustiť. Akosi predpokladám, že je to jeho osobná vec...resp. ešte možno vec jeho manželky/priateľky alebo ešte možno detí či rodičov.
@alenah31 je to znami na ktorom mi záleží ale to je nepodstatné ja sa pytam ako to funguje
tu máš k tomu všetko: https://www.urhh.sk/-/aktualita-vymaz-do-reg-vo
@alenah31 a na tipovanie vo fortune je treba OP?
áno - tam to pýtajú.
Teraz je tak že pokiaľ je nezamestnaný na podpore sociálnej dávke pýtajú OP a overí si to v systéme nepusti ho ani do herne ani v stávkovej mu žiaden tiket nedajú. Ak si to povedal sám a porušil to u mňa je to slaboch a neverila by som mu. Pokiaľ je to tvoj priateľ nemáte deti utekala by som od neho nemá to význam. Moju svokru svokrove hranie dostalo do hrobu. Ani online si nezaloži ak nepracuje a poberá niečo od štátu ID, podporú,sociálnu dávku .Lebo tam tiež pýtajú OP.
@lucyk1992 tam ide skor o online tipovanie
@alickapusinka je zamestnaný
píšeš, že chodí do herne - tam je to na OP. Ak online - to tiež treba registráciu. Tak snáď sa ho len opýtať, lebo keď mu začnú chodiť exekúcie na nezaplatené pôžičky čo pobral a nahádzal do stroja v kasíne už mu pomoci nebude.
Ak to robí online, môže to robiť na OP niekoho iného (poznám osobu, ktorá to tak istý čas robila). A čo sa zákazu týka - ak si ho dal sám, mohol sám aj požiadať o vyradenie z toho registra.
Sam si dal zakaz, ci ako? Nerozumiem.