Ahojte,
neviete mi niekto poradiť, ako je to z prevodom do ČR? Chcela by som od jednej pani kúpiť kočík, chce platbu vopred na účet, neviete koľko si stiahne banka za prevod a ako to bude pri zmene eura na českú korunu?
Ďakujem
dakujem 🙂
Tynushqa, každá banka má svojm cenník poplatkov. Účtuje si banka odosielateľa aj banka príjemcu. Záleží teiž, či platba ide iba cez dve banky, niekedy menšie banky nemajú zmluvu s väčšími a tak musia do prevodu pripojiť aj ďalšiu... Tiež pri odosielaní peňazí môže odosielateľ uviesť, či všetky poplatky znáša on, alebo prijímateľ, resp. odosielateľ bude platiť poplatky banke odosielateľa a príjemca poplatky banke prijímateľa.
Pri platbe do ČR z VUB si môžeš určiť, či platba je do EU - vtedy je podľa nového 0,50Eur-v pobočke (ak máš int 0,15Eur). Pôvodná cena, resp. mimo EU sa za prevod peňazí platí podľa sumy a podľa spôsobu zadania.
Pri platbe potrebuješ vedieť údaje prijímateľa: Meno a priezvisko, adresa, banka príjemcu, SWIFTový kód banky príjemcu (niekedy to vie baka odosielateľa uviesť na základe banky príjemcu) a tiež potrebuješ číslo účtu príjemcu a IBAN.
tu je podobna tema o platbach do CR:
tynushqa da sa vyuzit aj tzv. regulovana platba, ktora stoji cca do 30centov.. kazda banka je povinna v ramci EU poskytovat prevody zadarmo resp len za normalny bezny poplatok, ale kedze je vyhodnejsie od ludi vypytat 10eur poplatok, tak ti o tom nikto nepovie.. jediny "problem" pri platbe do CR je, ze tato platba musi byt v eurach, takze si to musis preratat aktualnym bankovym kurzom..
neviem, ci mas netbanking, ale niekde v menu pri platbach by si mala mat moznost zvolit si druh platby - regulovana platba.. samozrejme musis vediet IBAN a SWIFT kod 😉
snad som ti pomohla
ja som posielala platbu do ciech cez IB ako regulovaný prevod do krajín EÚ a EHP a zaplatila som za to tak ako za kazdy iny prevod do SR. oplati sa to spravit si doma, lebo ked som prisla do banky a vedela som co chcem, aj tak sa tvarili, ze to inak nejde, len za tych 10 € 😉
podla toho do ktorej banky to posielaš,ja som to chcela opačne.Sme v čr ale deti maju poitsky na slovensku,nechce sa nam jazdit každ 3 mesiace napoštu na slovensko tak som chcela prevodom ale bolo o cez 300kč a edžeby sme to posielali 2x tak radšej jazdime a spajame to s navštevami.
no dobre vediet o tej regulovanej platbe, diky baby 🙂
womenne malo by to byt v ramci EU a EHP vsade rovnako, bez ohladu z ktorej banky a do ktorej banky posielas... len hajzlici banky si pytaju paradne poplatky 😝
Ta regulovaná platba asi platí od minulého roka 😉 Neviem, už som dlho na MD.
Wom, možno aj v čechách sa to už zmenilo, lebo to od nás vo VUB klienti už dávno vyžadovali, ešte keď sme iba práve do EU vstúpili... Vraj iné krajiny to už majú, resp. mali. 😉
bzzmajka • snž • Dnes o 15:32
Objednala som si tovar z Ciech a kedže poštovné by ma vyšlo viacej ako tovar, dala som si ho poslať k známej. ..
Pomoc potrebujem s tým, že ked som dotyčnej chcela poslať peniažky na účet banka odomna vyžaduje vela vela informáciíí, ktoré neviem získať, neviem sa už spojiť s tou pani, mám len číslo účtu a poštovú adresu.
Ako sa dajú ešte poslať peniaze bez informáciíí okrtem čísla účtu a adresi?
Dakujem.
bibula • 2d • Dnes o 16:01
my stále posielame peniaze do ciech v obalke ,klasicky postou ,niekeda doporucene,niekedy ani to nie...nikdy sa nam nestalo,ze by peniaze neprisli.
lowike • Dnes o 16:09
viem, ze bankam staci cislo uctu v medzinarodnom formate, swift, adresa prijimatela a adresa banky - to cislo uctu a swift v medzinarodnom formate si zistis googlenim - najdes taky convertor - najlepsie na stranke tej ceskej banky, adresu pobocky najdes tiez na stranke tej ceskej banky aby bola co najblizsie k adrese tej znamej, ostatne udaje mas
Na prevody do zahranicia je velmi dobre pouzit CSOB, tam ked posles peniaze v EUR, urobis to cez net a zakliknes, ze kazdy plati poplatky svojej strane, tak ta to vyjde asi 10 centov 🙂
bzzmajka • snž • Dnes o 16:39
Dakujem ale skúšala som, ja mám Vúb a aj IBAN pýta, nemám potúch čo to je.
lowike • Dnes o 17:56
IBAN je to cislo uctu v medzinarodnom formate 🙂
tin007 • 1d • Dnes o 18:15
bzzmajka ty potrebujes jej cislo v tvare iban, pozri si tuto stranku, tam je navod ako urobit IBAN tvar http://www.vub.sk/osobne-financie/ucty-platby/p... pozor, ty vsak potrebujes jej cislo v tvare IBAN, takze si podla kodu banky zisti aku ma banku a na ich stranke pohladaj ako a konvertuju ucty do IBANu, bude to mat asi CZ na zaciatku potom nejake kody a malo by to koncit tymi cislami z uctu
emjee • 1d • Dnes o 19:41
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
elise • 1d, snž • Dnes o 19:56
ja som posielala cez eurožiro na pošte platila som ovela menej ako v banke (jedine csob má vvýhodné poplatky ak sa to posiela do csob v čechách ) vybavila som za 5 minut.
bzzmajka • snž • Dnes o 20:01
Dakujem Vám, hlala som v názvoch tém ale nič mi nenašlo, po česky ma nenapadlo vyhladať. Tak dakujem za pomoc.
Ahojte...potrebujem radu...chcem poslat do Čiech peniaze...ale v čechách je Fio banka s kódom 2010 a na ib mi ukazuje slovensku 8330....ako to mám vyriešiť?
neviem aktualny stav, ale v r. 2005 si banka stiahla 300sk (ale urcite maju niekde na stranke cennik vycapeny)
pri platbe zadas platbu v korunach, banka to prepocita aktualnym kurzom na euro a tolko ti stiahne z uctu