Ako funguje karma?

4. jún 2024

Ahoj ja by som sa chcela spýtať ako funguje karma? Môže sa človeku zlo ktoré spôsobil vrátiť až o 10-20 rokov? Stane sa mu to isté alebo podobné čo spravil niekomu inému? Útočí karma na citlivé miesta? Príde o to čo má najradšej?Ja sa ospravedlňujem za to aké dávam otázky ale som len zvedavá a preto by som chcela poprosiť tých ktorí veria na karmu aby mi odpovedali ako to teda je ?

jozko_z_lesa
4. jún 2024

No nijako. Bud sa tomu cloveku stane nieco zle, alebo nieco dobre, alebo indiferentne, alebo sa mu nestane nic. Ale nie kvoli karme.
Je to blbost samozrejme.

veltraud
4. jún 2024

za mna je pri karme otazka, ze ked sa mi nieco nedobre deje, je to to, co mi karma uz vracia? vacsinou ludia vravia "karma zdarma" pachatelovi skutku. ale aj pri obeti je to karma, ci?
ale "oficialne" karma ti to moze vratit aj v buducom zivote ;).

rozculena
4. jún 2024

žiadna karma neexistuje,to sa len tak hovorí.

zmrzlinka2021
4. jún 2024

Vraj slovo karma nic take neznamena.

Ja vsak verím v existenciu aj duchovneho sveta a mnohe veci mozu mat duchovny rozmer a dosah aj na niekolko dalsich generacii. Napr. zena praktizovala okultizmus, tie plienky cez oči, či čo je to za hovadinu a to dieta moze mat o 20 rokov z toho duchovny dosah, pravdaze negativny.

vevesh
4. jún 2024

Z pozorovania okolia - ano. Pride zlo, ale pre toho cloveka je zlo ine a nie nedostane "to iste spat",co sposobil. Dostane zle inac, co ho viac dusevne a/alebo telesne zasiahne. Napriklad z okolia, clovek, ktory udaval rezimu a mal na svedomi vela mrtvych ludi (ktori vdaka nemu boli popraveni), dostal gulku do miechy- kompletne ochrnul na cele telo a rodina sa bila, kto sa o neho NEbude starat- 10 rokov takto zil. Dalsi, kto necestne zabijal, dostal rakovinu- bojuje 6 rokov s bolestami a bez morfia- bud nema peniaze alebo sa mu lieky neujdu... Jedna znama, klamala a vyuzivala ludi, kde sa dalo- na starobu je sama, bez deti a vnucat (strania sa) s milionom chorob a bolesti...

viestta
4. jún 2024

Na karmu nie su pravidla. Na karmu bud veris alebo neveris.

diewcatqoo
4. jún 2024

Nijako. Karmou sa len utesuju ludia, ktorym bolo ublizene... ze tomu, kto im ublizil, sa tiez stane nieco zle 🤷‍♀️

autor
4. jún 2024

@vevesh Ďakujem za pekne vysvetlenie už tomu trochu chápem!!

0silvia0
4. jún 2024

Tu mas vysvetlene ako to funguje:
https://www.martinus.sk/116945-sedm-zivotu/989205
Ak ublizujes, raz ti bude ublizene podobnym sposobom, aby si tu skutocnost precitil, pochopil a mohol sa v zivote posunut dalej. Karma je dobra, nie je to ziadne utesovanie ublizenych, je to jednoducho vyvoj.

autor
4. jún 2024

@0silvia0 Ďakujem veľmi pekne!!! Idem si to prečítať!!

stanulienkat
4. jún 2024

🙄🤦‍♀️

tramtada31
4. jún 2024

Neviem, ale úplne neverim na karmu. Mam kamaratku, ktorá pomaha, veľmi. Kvôli dobrovolnictvu sa jej rozpadol vzťah, lebo netravila čas s partnerom, ktorého veľmi milovala (ešte 10 rokov po to veľmi ľutuje a mysli si, že mali zostat spolu, aj on si to mysli, zije v nefunkčnom bezdetnom manželstve), ona tiež skoncila bez deti a ľutuje toho. A cely jej zivot je taký smutný, aj ked je to extrémne spravodlivý človek, čo keď mal možnosť sa nechat uplatit v praci za take peniaze, o ktorých sa jej ani nesnívalo, tak to nezobrala. Ja tiež, keď som sa najviac venovala dobrovolnictvu, tak sa mi najmenej darilo. Nemalo by to teda fungovat aj opacne, keď človek nezištne pomaha druhym, stoji ho to čas, peniaze, nemalo by sa to v istej forme vratit?

ivka225
4. jún 2024

Karma funguje takto, tu je úplný návod: http://www.kuchyne-hrdlicka.cz/karma/navody/kar...

nikaeli
4. jún 2024

Karma nie je trest, ani odplata ako si mnohí myslia.. resp. nefunguje v štýle 'okradla si niekoho, o rok niekto okradne teba'. Nie je to 'zub za zub'. Karma súvisí s reinkarnáciou a predchádzajúcim životom, s dohodou duší 🙂 týka sa dôležitých životných lekcií a následného duchovného rastu.

tttbb
4. jún 2024

A ja si zas myslim ze funguje. Dobre aj zle, vsetko sa ti vrati naspat ako bumerang. Ale necakaj na to, posun sa dalej, neziv v sebe zlost a cas vsetko ukaze. Potom sa len o xy rokov dozvies, ze stalo sa toto a toto tomu konkretnemu cloveku, ale tebe to uz bude jedno. Ale karma funguje.

jozko_z_lesa
4. jún 2024

@nikaeli karma suvisi s reinkarnaciou cize ked sa nejakej svini nadmieru dari, ako ked sa dozorcovia z koncentrakov dozili 102 rokov na juhoamerickej plazi, tak si budeme navravat ze ok tak karma im to nevratila ale v buducom zivote sa im to urcite vrati a prevtelia sa do kalinakovho psa.
--
Ludia prosim nefetujte tolko. Skodi to zdraviu viac jak alkohol v tehotenstve.

petronelag
4. jún 2024

Ja na karmu verím, len ona nefunguje okamžite, často sa prenesie z minulého života a potom sa odpracuje v tomto živote, zaoberala som sa astrologiou a tam v tom kolečku to je aj znázornené, ktoré planéty má niekto retro, tam musí odpracovať aj veľa rokov.

sante81
4. jún 2024

Všetko sa každému vráti, vždy, ..

nikaeli
4. jún 2024

@jozko_z_lesa keby si tomu aspoň trošku rozumel, vedel by si, že duša človeka sa nikdy neinkarnuje do zvieraťa 😉

beata_k
4. jún 2024

Karma neexistuje. Je to len vyhovorka pre ludi, ktori nechcu prevziat zodpovednost za svoj zivot.

jozko_z_lesa
4. jún 2024

@nikaeli snazil som sa tomu porozumiet ved v minulom zivote som bol einsteinom tak mam rozumu ze mi preteka von usami ale toto som neponal tak neviem. Asi som staromodny mne na vieru staci jeden Boh nemusim riesit nejake ine veci...

vevesh
4. jún 2024

@tramtada31 podla mna nie. Treba to citit od srdca, ked clovek dobro od srdca kona, dobro sa mu vrati a bude so svojim zivotom spokojny. Takisto clovek memoze mat vsetko v zivote - a ak je nespokojny, tak to nema nic spolocne s dobrom ci zlom a jeho dobrocinnou pracou, ale so zivotnymi rozhodnutiami. Napriklad, mna nikdy neomrzelo pomahat druhym a nelutujem tu pomoc, aj ked niekedy vyplynulo z toho, ze ma dany clovek vyuzil- ale moje svedomie je spokojne, ze za danych podmienok som urobila najlepsie ako som vedela a mohla - a toto sa vrati(lo) v inej podobe a pomoci..

tramtada31
4. jún 2024

@vevesh ale ona to citi od srdca, ani nič za to necaka, ja sa ju snažím chlácholiť, že nasla svoje poslanie na tejto zemi, a to sa mnohym za cely zivot nepodarí, aby nepremárnili svoj zivot. Ale tie deti ju veľmi mrzia, že ich nemala (už zrejme mat ani nebude pre vysoký vek)

martinmmartin
4. jún 2024

Karma , bozie mlyny, nebeske tresty a odmeny a pidobne kecy su vymyslene kecy pre plebs aby sa moc netrapil svojou momentalnou situaciou, nekukal sa na prsty tomu kto mu vladne, ale aby kazdu krivdu "odpisal" ze inemu sa horsie stane ( a ja som vlastne este dobre obisiel).
A Robota na panskom ide hned lepsie od ruky.

kikusha2212
4. jún 2024

Je to o tom, ze ake vibracie vysielas, take sa odrazia a raz sa k tebe vratia. Môže to trvat par dni ale aj desiatky rokov. Vibracie su pozitivne alebo negativne, ale vzdy sa nejakym sposobom ohnu a vratia sa inak formovane.

tundra
4. jún 2024

@kikusha2212 🥇toto co si napisala,ma hlavu a pätu.Suhlasim s vyrokom "Karma je zdarma".

walentina7
5. jún 2024

Jasne, že existuje. Je to zakon akcie a reakcie. Ak by neexxistovala karma,tak by neexistovala fyzika. To sú zákony, ktoré nemozno poprieť. Karma sa moze prejavit aj o 40 rokov. Niekedy az v dalsom zivote. Ale teraz sme uz vo vyysom vibracnom pásme 5D tak sa prejavuje rýchlejšie ako to bolo kedysi. V biblii za spomina karma.. Matus.. ,,nevyjdes odtial kým nezaplatis do posledneho haliera".

jozko_z_lesa
5. jún 2024

@walentina7 spomen si na toho cloveka ked najblizsie uvidis presypacie hodiny - to on je tam a splaca dlh do posledneho haliera - hoci dnes ked mame centy je to uz tazsie.
A nie sme vo vibracnom pasme 5d ale 5g, pricom stare siete tiez este funguju a vysielaju vlnenie, rovnako ako radia na kratkych, stresnych, dlhych vlnach a tiez AM. Takze si mozes pokojne vybrat.

0silvia0
5. jún 2024

@tramtada31 možno si tvoja kamarátka vybíja karmu z minulého života, možno v minulom živote nikdy nikomu nepomohla, bola sebecká, tak tento život sa rozhodla obetovať pomoci ľuďom na úkor vlastnej rodiny. Toto netreba nejak riešiť, ani hľadať tie pravé príčiny, ono to nejako je a nejako bude. Človek počas každého života prejde skúškami a určitým vývojom a ono je to potrebné.

walentina7
5. jún 2024

@jozko_z_lesa nemusis tu spominat siete. Ja sa bavim o planete 5D. Kym sme zili v 3D tak cas plynul pomalsie, v marci 2013 nasa planeta presla do 5D a tu uz frekvencie matky Zeme stúpli a my s ňou, takze karma sa prejavi rychlejsie a za kratší cas. Ci haliere ci centy to je jedno, biblia je pisana obrazne metaforami takze pointa v nej zostáva.