Ako funguje Flixbus?

11. dec 2023

Ahojte.vospolok
Prosím vás. Flixbus ako funguje?idem ním prvýkrát. Kúpila som si online lístok. Čo si potrebujem vziať do busu iba. Vytlačený tren QR kód ?
A občiansky keďže idem do zahraničia ?
Sú tooallety funckne tam?
Meskavaju spoje ??čítala som že nieekedy aj hodinu dve. Soom z toho v sstrese. Mám byť na čas. Totizz niekde
Ak by som stornovala už zakúpený lístok pre. Nejakú prricinu. Koľko vracajú zz ceny lístka aspoň 50percrnt či je to info vindi ? Keď maam nejaký problém že mešká spoj alebo ja som ho zmeakala alebo neezaattavil aké číslo mám kontaktovať ?na zákazníckej linke sa nikto nehlasi

Ďakujem

melanta
11. dec 2023

QR kód určite stačí mať v mobile. Ak ideš cestovať do krajiny EU, stačí ti občiansky. Čo sa týka meškania, autobus nevie ovplyvniť zápchy a poveternostné podmienky. Ak máš niekde byť napíšem príklad o 15:00, nemôžeš ísť busom, ktorý má príchod 14:30. Vždy nech idem autom, vlakom, lietadlom, vždy mám dostatočnú rezervu. Ak zmeškáš spoj, nemusíš nikoho kontaktovať, lístok ti prepadol.

vanilkovazmrzka
11. dec 2023

Nemozes to po sebe precitat, nez to uverejnis? 🤦🏻‍♀️ pridi vcas pred odchodom, maj qr kod v telefone a upokoj sa.

januska12323
11. dec 2023

Nemusíš nič tlačiť, stiahni si lístok do mobilu potom sa ním preukážeš v buse. Cestovný doklad samozrejme potrebuješ. Keď máš byť niekde na čas tak si kúp lístok s príchodom pár hodín predtým, stať sa môže hocičo. Koľko vracajú neviem ale určite to nájdeš v obchodných podmienkach na ich stránke. Keď ty neprídeš na čas je to tvoja chyba a nič ti nevrátia. Na danej zastávke musia zastaviť.

lucka_ke
11. dec 2023

pozerala si ich stránku?
meškanie tu: https://help.flixbus.com/s/topic/0TO3X000000VOq...
vrátenie peňazí - záleží kedy rušíš, prikladám tabuľku
WC v autobuse je k dispozícii

bytc20
11. dec 2023

QR kod staci mat v mobile, OP nekontroluju, ale predpokladam, ze ho budes mat tak ci tak. Meskavat nezvykne. Toalety neviem, este som nevyuzila. Ja nim chodievam obcas na letisko, cize 45 min vydrzim 😃

maranco
11. dec 2023

Keď meškal bus mi prišla správa koľko mešká a predpokladaný príchod na nástupnú stanicu.

paola881
11. dec 2023

Išla som z Fr na Sk Flixbusom , všetko mi ukazovalo v apke , lístok tak isto , wc funkčne , klíma tiež , všetko bolo v pohode , mali sme menšie meškanie nakoľko na stanici v lyone nahlásili bombu v tom čase tak kým premiestnili autobus to trvalo asi 20min ale stevardi holí na mieste a informovali o všetkom .

melanta
11. dec 2023

@paola881 holí stewardi museli byť zábava. Viem, že preklep, ale milo to pobavilo. 😉

autor
11. dec 2023

Aha čiže..sú. Taam aj. Stewardi?mám si stiahnuť nejakú appku ?tam sú aj meškania ?oni vážne posielajú sms zebude meškať ?
Inak ! Keď nie je na lístku napísané že z akého nástupišťa ide tak to mám ako vedieť ?ďakujem

melanta
11. dec 2023

Prídeš na stanicu a na informačnej tabuli to nájdeš. Odkiaľ cestuješ kam?

januska12323
11. dec 2023

Ešte si nikdy nikde necestovala?

autor
11. dec 2023

@januska12323 nie flixbusson

rooskoliv
11. dec 2023

minule som siel s celou rodinou flixbusom z letiska VIE domov do BA. Apka nam predala listky na sedadla, ktore v autobuse neboli. Takze som sedel na zemi v ulicke. S reklamaciou ma flixbus poslal prec, ze cestoval som, ze nemam narok. Za mna flixbux never ever alebo ak by nebola ina moznost

autor
11. dec 2023

@rooskoliv paneboze ajajaj..:( super no, takze na zemi sediet, to je pecka.
mne napr na tuto trasu, co som si zajednala, nedosla sprava, ze kde mam sedadlo...to je normalne ? kupovala som cez net (nie cez appku) to znamena, ze si mozem sadnut kde chcem? je to trasa iba styri hodiny to preto?

autor
11. dec 2023

@rooskoliv ano, vela ludi ma s nimi negativnu skusenost, tak preto sa pytam tu na fore, kedze som nikdy nejazdila nimi, iba vzdy vlakmi, a ako vidim je to vselijake .(

paola881
11. dec 2023

@melanta kľudne mohli byť aj holí 😅nevadilo by mi 😅

paola881
11. dec 2023

Ja som nemala zlu skúsenosť , išla som sama z Lyonu prvý x a ukazovalo mi na mapke kde stojí bus + na stanici boli informačné tabule a ľudia od flixbusu ktorí navigovali cestujúcich . Ja som si kúpila miestenku na tak dlhu trasu a nebol s ničím žiadny problém , šoféri boli dokonca slovaci .

bambieblue
11. dec 2023

Ja len regiojet využívam zatiaľ bez problémov

autor
11. dec 2023

@paola881 a tie stewardky sú kde ?tu appku asi stiahnem predsa

autor
11. dec 2023

Ta appka je ....flixbus predaj lístkov??inú mi nenaslo na google

paola881
11. dec 2023

no my sme mali 1 stevarda po ceste , ale tak to bola 19h cesta , neviem či chodia aj na kratšie trasy alebo ako to majú .

autor
12. dec 2023

@paola881 ale ja som si kúpila lístok cez net .....a. tám mi nenapísala ani ktoré sedadlo to je ok ?alebo tam mám zavolať. A poriešiť to ? Je to kratšia trasa Praha drazdany dakujeem

lucka_ke
12. dec 2023

ja som mala na lístku sedadlo napísané (nekupovala som si miestenku, pridelili mi sedadlo), pozri, či nemáš

kluska
2. mar 2024

Neviete poradit, cestujeme 4 clenna rodina, ak nekupim miestenky, porozhadzaju Nas ci daju spolu? Kupit radsej miestenky?

steffi22
2. mar 2024

Pokiaľ ideš Praha - Drážďany, dobre si skontroluj či máš u seba doklady. Nemci hneď za hranicami kontrolujú každý autobus, lustrujú cestujúcich kvôli utečencom a stáva sa, že si tam nejakých aj nechajú. Ale ty sa nemáš čoho báť, len maj doklady pri sebe. Tie zvyknú kontrolovať aj vodiči, ale nie všetci, záleží na akých natrafíš. Inak pri tých kontrolách vedia autobusy chytiť aj dosť meškania, záleží koľko autobusov je na hraniciach pred nimi. A áno, autobusy niekedy aj meškávajú, ale to kvôli buď týmto kontrolám alebo nehodám na cestách a pod. situáciám. To vodiči neovplyvnia, ale tí šikovnejší si sledujú dopravnú situáciu pred sebou a keď vidia, že je niekde nehoda, kolóny, snažia sa nachádzať obchádzky po vedľajších cestách. Pokiaľ samozrejme také možnosti majú. Ale nie sú to povinní robiť, to je len na ich vôli. A áno, Flix posiela sms, keď meškajú busy, dokonca keď má dlhšie meškanie, vedia prebukovať lístky na iný bus, ktorý tam príde skôr. Len si pri kúpe lístka musíš zadať svoje t.č. Ale urobila si chybu, keď si si kúpila lístok bez časovej rezervy. Inak šoféri zvyknú zobrať aj cestujúcich, ktorí majú lístky kúpené aj na neskoršie spoje, pokiaľ majú voľné miesta. Ale nie sú povinní to robiť, je to len ich dobrá vôľa. A toto máš informácie z prvej ruky, ja som tú linku jazdievala a ešte občas na ňu vybehnem, keď treba zaskočiť nejakého šoféra😊