Ako funguje ebay?

dandas
11. jan 2014

Ahojte mamičky. Viem, že viaceré nakupujete na e-bay, viete mi poradiť ako treba postupovať, treba sa tam zaregistrovať a kúpiť si nejaký body alebo ako to funguje? A ako to býva s dodaním tovaru, nebývajú problémy, všetko vám vždy došlo v poriadku? Privítam aj iné postrehy. Ďakujem.

samo_blaho
11. jan 2014

Nie som mamička ale skúsim: Samozrejme zaregistrovať sa, vytvoriť si účet na PayPal ktorý spáruješ s tvojím účtom v banke (zrejme nejaký máš), a platíš pri realizácii nákupu. Za posledný rok mi z 58 nákupov neprišiel tovar raz, aj to bol v hodnote asi 1,50€, boli to gombíkové batérie do váhy. Zase na druhej strane som písal predajcovi že mi neprišiel tovar po nejakej dobe, tak mi to poslal ešte raz zadarmo, lebo tam tiež nechávaš hodnotenie a stálym predajcom na tom veľmi záleží.

dejka77
11. jan 2014

Je to jednoduche. Zaregistrujes sa, takisto ako bolo spominane aj na ten paypal (je to vlastne na tvoju ochranu) a nakupujes alebo predavas. Ak je nejaky problem, kontaktujes predajcu. Ak by si nedostala tovar a predajca by nekomunikoval tak ho nahlasis a ebay to vybavi za teba a vrati peniaze (lehota je 45 dni).
Uz sme tam kupovali vela veci, sem-tam sa pritrafi problem, ale na pocet kupenych veci je to zanedbatelne.