Ahojte, chcela by som sa spýtať či mi viete niekto poradiť... U nás v paneláku sa vyskytli ploštice, je to už druhýkrát odkedy tu bývame. Idú od rovnakého suseda a šíria sa zatiaľ len v ich vchode. Prvýkrát sme ich horko ťažko presvedčili aby si dali vystriekat byt pretože inak nemá význam, že susedia okolo si dajú postrek. 2 roky bol pokoj a opäť ta istá situácia ale teraz nám odmietaju aj dvere otvoriť. Susedia vo vchode už sú zúfalí, nevedia čo s nimi. Bojím sa že takýmto spôsobom to bude čoskoro v celom paneláku. Je možnosť ako ich donútiť aby si nechali spraviť postrek vo svojom byte alebo naozaj musíme trpieť za nich všetci?
@tumira áno, máme, ten sám je už bezradný, radil sa aj s bytovým družstvom chodí tam vyklopkavat, čakáva ich pred vchodom. Aj ďalší susedia sme sa do toho už zapojili, no im je to jedno, že sa to šíri a treba to vykynožiť. Máme zviazané ruky, treba s tým začať rýchlo niečo robiť len keď zaplatíme niekoľko tisíc eur za vystriekanie alebo vyplynovanie ostatných bytov a od nich sa to bude stále šíriť, je to zbytočne a vyhodené peniaze
https://www.noviny.sk/krimi/111782-pravnik-radi... tuto riesili podobny problem, nie s plosticami, ale svabmi..
https://sarm.pluska.sk/pribehy/vytaca-ma-sused popripade tu sa pise ze da sa obratit aj na RUVZ
Ak nema sused zaujem alebo peniaze nijako ho nedonutite ....... nastahovali sme sa do cinziaku a tiez tu mali problem taky ..... na 1 poschodi v 1izbaku zil pan zo sinom ledva mali na najom ale vzdy zaplatili ...... mali plostice a nik s nimi nic nemohol sami si to nemohli zaplatit a tiez nie kazdy sused mal na to zlozit sa na to aby sa im pomohlo ...... cize lutujem susedov naokolo lebo ty pravidelne davaju striekat ... du len na 1az 3 poschodi vissie nikdy sa neobjavili ale striekaju vsetci co mozu okrem toho jedneho suseda
@nikpa domovnik neskusal policiu,ze by im isiel buchat na dvere s nimi?ak neotvoria,pride im predvolanie a aj je mozne podat podnet na presetrenie ohladom verejneho ohrozenia zdravia
napíš na nick draik...možno poradí. popr. právne poradenstvo tu na Mk...alebo prípad medializovať v televíziii....
@nikpa Ach niekedy si susedov nenavyberáš, skús prinajhoršom tú políciu i keď kamoška niečo podobné riešila v minulosti a ani polícia nepomohla... nakoľko tiež musia dodržiavať zákon. Držím prsty aby sa ti to vyriešilo.🙏
Uff nezavidim, v juni som riesila nieco podobne. V jednom z bytov u nas v panelaku sa nasli plostice, akurat ze majitel mal aspon sudnost to nahlasit na bytove druzstvo. Nasledne sa robil preventivny povinny postrek vo vsetkych bytoch, nikto sa nas nepytal ci ho chceme alebo nie. Lebo plostice su svine, ak aj prebehne daratizacia v byte, kde sa nasli, tak sa mozu rozliezt, preto sa to musi riesit celoplosne aj v bytoch kde najdeme neboli. Inak sa ich nezbavite. My sme ani nic neplatili, vsetko isli cez bytove druzstvo.
@nikpa Ale on fakt nemusi pokial nechcete, ak sa objavia niekomu inemu, nech to nahlasia, urobi sa postrek vsetkym a bude musiet otvorit dvere.
@00kvetinka00 o peniaze nejde, platilo by sa to z fondu ktory máme spoločný, nič by ich to nestalo. Naozaj neviem prečo tomu bránia, ved aj ich to musí stipat
@simona92101 políciu sme ešte neskúšali ale asi príde aj na ňu
Myslim, ze v takomto pripade kedy ide o plostice ked sa mozu dostat plostice dostat ja do inych bytov a znehodnotit ich tak by sa to malo dat normalne riesit aj s policajtami
@nikpa nwm ani ja u nas sa to zozaciatku zevraj platilo s fondov ale posledne striekanie a daco robyli aj zo zasuvkamu daku penu tam striekali ze aby nesli cez zasuvky do bytov ........ no a panko deratizer nam povedal ze s toho bytu bol zdeseny ..... panko je invalid nevladze moc a ked ho dvihali s postele plostice doslova viskakovali s postele tak si viete presdtavit ako to v tom jednoizbaku musi byt zamorene teda bolo 🤔 este ze su na prizemi a vissie ako na 3 poschodie sa nedostali tie potvorky mi sme az na 7ke takze je to OK ..... ale keby to viem ked sme ten byt kupovali no nwm nwm ci by sme ho zobrali mne to bolo povedane vo vitahu po 3 mesiacoch co sme tam uz fungovali
@marcelik88 jednoznacne ano. Treba sa obratit uz na policajtov, ked uz inak sa neda. Sice je to krajne riesenie, ale podla mna to treba fakt teraz ak sa chcu niekam posunut, nieco vyriesit :-/
nemate nejakeho domovnika alebo spravcu, ktory ma taketo veci na starosti?